Annons:
Etikettmeditation-avslappning
Läst 6342 ggr
Wony
10/10/12, 1:27 PM

Naturen och avslappning

Vi alla har nog någon koppling till skog och mark, hav, vattendrag, klipphällar och stränder. För många är den här kopplingen väldigt viktig och avslappnande.

Naturen är bra

Många finner ro och lugn i naturen. Och det är kanske inte så konstigt, för var kan man komma närmare sig själv och andra än i naturen, där man bara har sig själv och det som finns runt omkring en. Inga bilar, tåg och blinkande reklampelare. Inga fulla shoppingcenter och trånga parkeringsplatser. Vi får en chans att koppla av och slippa vardagsstress och bekymmer.

Tips på avslappningsteknik

Nästa gång du är ute och går, kanske i en park, en skog eller på en strand, sätt dig ner på en bekväm plats en stund, känn in allt runt omkring dig. Lyssna på ljuden runt omkring och känn hur varmt eller kallt det är, hur vinden blåser. Tänk inte på något särskilt, utan försök bara att koppla av och släppa allt. Tänker du en tanke, låt den vara, fokusera inte på den utan låt det komma och gå som tankarna själva vill.

Sitt så länge du vill, tills du känner att du är nöjd. Ofta kan det vara svårt i början att riktigt slappna av, men med lite övning blir det lättare och lättare. Försök att vara avslappnad och lugn, men ändå vara medveten om vad som sker runtomkring. Försök att vara stabil och i balans även om ett plötsligt ljud kommer, eller något annat händer.

Annat man kan göra

Det finns många andra saker man kan göra, om man inte vill sätta sig ner och meditera. Exempelvis ta med sig en filt och lite god mat och ha en picknick, eller bara ta en långsam promenad. Kanske leta efter fina stenar eller växter. Man kan känna på olika träd, jämföra hur barken känns mot huden, eller titta på hur myrorna springer fram och tillbaka över stigarna. Man kan leta upp en bäck och följa den för att se var man hamnar… Ja, det finns mycket man kan göra i naturen som är avslappnande och välgörande.

Annons:
Pelle Långlös
10/10/12, 4:22 PM
#1

Bra skrivet. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Wony
10/10/12, 4:26 PM
#2

Tack! Glad

JereMina
10/13/12, 12:11 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Jag och min man med hund och katter bor ute i naturen i en liten by och kan slappna av med detta varje dag Glad

Pelle Långlös
10/13/12, 7:29 AM
#4

Mysigt ställe. :-)

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Wony
10/13/12, 9:49 AM
#5

Jag instämmer, det ser hur mysigt ut som helst! Det påminner lite om trakterna där jag bor, men det kan se ut så över i princip hela Sverige ju.

Jag är ju arbetssökande, och måste jag flytta så måste jag. Men jag tror att det skulle kännas ledsamt, för man har ju sina små "egna" ställen ute i naturen Glad

PiganX
10/13/12, 5:16 PM
#6

Bra skrivet! Jag var ute på långpromenad i skogen med hundarna för nån timme sen. Glad

Annons:
Wony
10/13/12, 5:19 PM
#7

Vad härligt! Här är det kyligt, men jag funderar på att gå en liten promenad senare ikväll, om jag vågar, vill säga. Ha alltid varit något rent ruskigt mörkrädd nämligen. Men man får ju lov att utmana sig själv en smula, tycker jag. Glad

Pelle Långlös
10/13/12, 5:23 PM
#8

Har inte gått ut på hela dagen. Om det är fint imorgon skall jag ta med mig mina ritsaker och gå till slottet och måla lite.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

PiganX
10/13/12, 5:23 PM
#9

Ja det är lite halvkyligt här med, men solen har ju legat på under dan så då är det ju rätt varmt när man rör på sig. Tungan ute

Upp till toppen
Annons: