Annons:
Etikettbehandlingsmetoder-terapier
Läst 15808 ggr
Pelle Långlös
11/18/12, 4:33 PM

Att ha djur

Många personer med djur anser att de mår bättre av att ha djuren omkring sig.

De flesta vet att djur ger människorna något att leva för. Hade det inte varit så att jag haft djuren omkring mig så hade jag nog inte varit här har jag hört ett flertalet gånger. Djur ger ett lugn och ovillkorlig kärlek. Djur avbryter inte när man talar till den. Den finns där när man mår dåligt och de känner när något är fel. Ett djur blir som ens barn.

Har du något djur och vad ger den dig i utbyte?

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Annons:
Sarah!
11/18/12, 4:36 PM
#1

Jga har en hamster, och detta är min sjunde. Djur har gett mig en känsla av större ansvar och framför allt kärlek och man blir glad av att vara med demSkrattande Om man känner sig ensam så har man alltid dem vid din sida. Nu har jag jag inte haft någe större djur än hamster men jag har passat hundar och andra djur och bara känslan att vara med ett gör gör mig glad, hihiFlört

Mvh Sarah

Ta en titt på min Hundhemsida

Pelle Långlös
11/18/12, 4:38 PM
#2

Härligt Sarah Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

pia69
11/18/12, 7:54 PM
#3

Jag har 4 katter och vad ger dom? Dom accepterar mej för den jag är..Trött/Glad/Ledsen..så finns dom där..När man kommer hem från jobbet och möts av kurrande,då försvinner all stress och man hamnar i själslig  harmoni Glad

[eeklund]
11/19/12, 10:00 AM
#4

Har en nakentik på 4 månader, lilla Molly.

Den nytta hon gjort för mig:

Jag grubblar mindre.
Jag kommer ut mer.
Jag äter regelbundet (vet inte varför, bara blivit så).
Är jag ledsen (som igår kväll) så har man alltid någon att krama om och hon kommer inte vakna en dag och säga ''jag älskar dig inte längre, jag lämnar dig''.

Det är verkligen härligt med djur. Man får ansvar över nåt annat, man har någon att ta hand om och gosa med :). Det bara är riktigt härligt!

Fridaaaa
11/19/12, 10:01 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Jag har 1 hund, 2 katter, 5 kaniner, 6 marsvin, höns och fiskar.

Dem ger mig styrka, självförtroende, kärlek och närhet. Dem ger mig så himla mycket på olika sätt. Dem måste finnas i mitt liv, annars är jag inte hel, annars mår jag inte bra.

Jag är mer utomhus också än vad jag hade varit om jag inte hade haft dem.

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Wony
11/19/12, 2:11 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Jag har två gerbiler (mina 4:e och 5:e hittills) och en katt. Det är något särskilt när man möts av krafsandet och grävandet från gerbilerna, och ser hur de sticker upp sina nyfikna huvuden ur gångarna, eller när katten väcker en på morgonen med ett glatt kurr och vill bli klappad och kliad.

Bortsett från dessa underbara djur tycker jag även om att befinna mig i stall, och jag har alltid tyckt att hästar har en lugnande effekt på mig. Glad

Annons:
Pelle Långlös
11/19/12, 4:25 PM
#7

Vad roligt att läsa om alla era djur och vad de ger er. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

viktoria91
11/20/12, 3:38 PM
#8

Har 2 underbara katter! Både fd hemlösa, den ena blev snabbt tam. För den andra som var misshandlad av både vuxna barn när hon kom till mig 16 veckor gammal tg det låång tid! Efter 10 månader kunde jag klappa henne för första gången! Efter utterligare ca 5 månader låg hon i mitt knä och mös, för varje framgång hon gör med det sociala blir jag helt tårögd. Denna lilla katt som inte vågade leka när jag var hemma och det var ljust till att vela kela heela tiden!

Sen har jag en ponny också, vi har gått igenom mycket tsm. Senast för exakt 1 år sedan när hon höll på att dö i tarmvred, valen jag fick var att operar eller ta bort. Jag valde operation trots att hon hade en skada sen innan som jag inte visste om den var helt läkt. Hon lever och mår bra. ;)

Ja, ovillkorslös kärlek och en ordlös kommunikation där man skiter i hur den andre ser ut och vilka problem dem har är väl anledningen till varför många älskar djur!

Felii
11/21/12, 12:50 AM
#9

Har två katter som är helt underbara!<3 De myser alltid med en och liksom.. bara är där. De är så lugna så att jag oxå blir lugn! ^^

Ja du...

PiganX
11/25/12, 8:58 PM
#10

Jag har ju haft Leo i snart 4 år, och kan inte med ord beskriva hur mycket han hjälpt mig under dessa jobbiga år. Han är den enda jag inte behövt känna nån press att dölja vad jag känner för. Han finns alltid där och förstår mig som ingen annan någonsin kunnat göra, utan att säga ett enda ord. En enda blick från honom och jag vet att han vet vad jag känner. Sån otrolig kärlek till honom, min fina, älskade Leo ♥♥

Och så skaffade jag ju mig en liten valp för några veckor sen, nämligen min lilla tjej Iva! Och henne har jag ju inte känt så himla länge, men det tog inte många dagar innan jag ärligt kunde säga att mitt hjärta kände så obeskrivligt mycket kärlek för den lilla varelsen ♥

Mina hundar är helt klart hela mitt liv.

savvyranch
2/16/14, 7:45 AM
#11

Hej

Jag har gått igenom många saker och utan mina djur hade det inte gått. Precis som alla beskriver här så accepteras man för den man är och dessutom gillas för det. Det spelar ingen roll hur du ser ut eller vilka kläder du har. Men en sak spelar roll - din energi.

Djuren är en spegel av dig själv. Detta gäller ju mest flockdjur som hundar och hästar. Delfiner har en bra inverkan på oss också. Andra djur får oss att må bra men det är just dessa djur som det blir mer tillsammans med.

Jag arbetar med hästar och har alltid haft hund och katt. 

Hästarna och hunden är en spegel av mig själv (katten gör som den själv vill). Och det är så spännande och man kan lära sig så mycket om sig själv genom att vara och arbeta med dessa djur. Om man är medveten och inte blir arg på djuren - fast man egentligen är arg på sig själv. 

Ska snart ha träffar där man ska träna med hästarna. Först hitta ett lugn i sig själv och sen möta hästarna och försöka fördjupa och förmedla detta till dem. Ska bli spännande

Annelie

värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt

Twinflamewolf
2/21/14, 4:54 PM
#12

Djuren är fantastiska och jag har levt med djur under hela mitt liv stora som små.Nu finns fyra katter och dom ger mig så ofantlig mycket och är mina barn.

Djuren är så enormt helande och jag vet på den tiden min farfar levde så hade man på ålderdomshemmet en katt som var en helande läkand kraft till alla dom bodde på just den avdelningen.

# 11 Delfinerna har en fantastiskt fin inverkan på oss människor och försvarar oss direkt om vi skulle hamna under en haj attack nån gång.Man kan inte tro det men delfiner kan döda haj som försvar till en utsatt människa så dom imponerar enormt på mig och känner direkt in om en person har ärliga avsikter eller inte.

Det finns egentligen inga ord att beskriva hur underbara våra djur är och vilken villkorslös kärlek som ger och hur dom hjälpt så många sjuka och ensamma människor så nog är dom helt fantastiska på att kunna hela och ge en sån underbar kärlek ❤️

[::Vera::]
2/24/14, 4:25 PM
#13

Evigt tacksam för att mina två katter alltid har funnits i min närhet när jag som bäst har behövt, och för att dom får mig att le.

Dom förväntar sig inga prestationer och jag blir alltid förlåten. Den ena småpratar ofta med mig, med olika tonlägen. När jag känner mig glad så är han pratig, kråmar sig, vill sitta på mina axlar och busa. När jag är ledsen eller låg så kryper han nära och spinner.

Det är bara så skönt och lugnande när de kommer och kryper upp och med en härlig självklarhet slår sig till ro på mig eller nära mig. Deras sällskap betyder allt just nu.

Annons:
Atropa
2/26/14, 9:55 PM
#14

Jag har två katter, Gin och Tonic heter dom. dom är som mina barn. mina gullungar ger mig mening med livet och en anledning till att gå upp på morgonen :) deras kärlek är obytbar :) ingenting slår två hårbollar som jagar bort alla otäcka spindlar i lägenheten och sover på min mage haha :)

Holbacken
3/5/14, 3:38 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Jag har just nu 2 hästar (min första egna ponny och min fjärde häst), 4 kaniner 1 hamster och 1 hund(tredje hunden).

Dessa djur är hela min värld!
Jag är uppväxt med djur och har alltid haft djur runt mej. Om dom inte hade funnits där i alla motgångar under uppväxten så hade jag verkligen inte stått där jag står idag och jag vet med mej själv att jag hade gett upp för länge sen. Vad dom här djuren och djur överlag betyder för just mej kan jag inte beskriva i ord.

Men min absolut käraste "ägodel" och bästa vän, mannen i mitt liv ja allt, det är min lilla ponny Murgårdens Schaman! ❤️

September 2004 kom han hem till mej och blev min första egna ponny. Jag skulle fylla 11 den hösten och han var 7. I höst har det varit vi i 10 år, dock kommer vi nog inte att få fira våra 10 år på den dagen då han antagligen kommer ha somnat in innan dess..

Regnbåge Yohanna & Kaninerna Regnbåge

http://holbackens.weebly.com/

Wony
3/6/14, 8:09 PM
#16

Underbart att läsa alla historier om djur. Visst är det viktigt att ha dem omkring sig. 🙂

Upp till toppen
Annons: