Annons:
Etikettmeditation-avslappning
Läst 10378 ggr
Pelle Långlös
4/24/13, 6:07 PM

Att vara här och nu

Mindfulness har nog många hört talas om de senaste åren. Det är poppis bland folket. Deras slogan är Att vara här och nu. Inte då och inte sen utan nu.

Att meditera med mindfulness är inte så svårt som en del tror. Gå in i en bokhandel eller internetsajt och köp en bok om mindfulness, gärna med en skiva som finns med. På dessa skivor så har du övningarna.

Den första övningen som de allra flesta mindfulness-böckerna har är kroppsskanning. Den brukar ligga på ca 30 minuter och är den längsta övningen.

Att göra en kroppsskanning så ligger man ner på golvet eller i sängen, vilket som känns bekvämast. Ligg ner med benen något isär från varandra. Armarna en bit utanför kroppen med handflatan upp. Blunda och slappna av. I mindfulness-övningarna är det inte tänkt att man skall somna till utan man skall vara vaken.

Under övningen så man igenom sin kropp som man får lära känna. Man känner efter hur det känns att andas i den kroppsdelen. Man fokuserar sin hjärna och andning på tex foten. Svårt i början men ge det några gånger så kommer ni att hitta ett sätt som passar er.

Vidare på skivan så finns det flera kortare övningar. Tex andningsövning där du koncentrerar sig på just andningen.

Gå till biblioteket och låna en ifall ni inte vill betala för något om ni inte vet om ni tänker fortsätta med detta.

Gör som maskrosen, flyg iväg och lev här och nu.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Annons:
Pelle Långlös
6/8/13, 6:39 PM
#1

Nu är artikeln uppe. 😃

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Wony
6/8/13, 8:39 PM
#2

Vad härligt! Och så spännande det låter. Jag själv har faktiskt inte testat det, åtminstone inte medvetet eller aktivt. Men kanske gör det någon gång framöver! 🙂

Pelle Långlös
6/9/13, 10:47 AM
#3

Ja testa. 😃

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Grodan
11/9/13, 4:36 PM
#4

Jag har testat det två gånger. Första gången var jag inte redo. ANdra gången var jag mottaglig. Dock hoppade jag av, så jag vet inte hur det är att gå "kurs" hela vägen så att säga… Dock använder jag mig av det jag lärt mig ganska ofta.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Wony
11/10/13, 5:11 PM
#5

#4 Intressant! Hur märkte du att du inte var redo?

Grodan
11/10/13, 6:43 PM
#6

#5 Jag klarade inte av att andas, blunda, ligga på golvet och sånt i grupp. Jag blev jättestörd av de andra och kunde inte slappna av. Ville bara bort därifrån. Än i dag minns jag känslan. Jag var tokstressad och behövde helt annan hjälp, men jag fick tyvärr ingen kbt av fk.

Kom på nu att jag nog provat detta 3 gånger. Dock är den ena gången så speciell att jag mer tänker på den som "stress-rehab" för utbrända. Där ingick kroppskanning men med helt andra tankar än det gjorde med den mindfullness som jag påbörjade i våras.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Wony
11/10/13, 8:50 PM
#7

#6 Aha, på det viset. När jag tänker efter hade vi något liknande på skolidrotten i gymnasiet ibland, små stunder av avslappning i nuet. Fast tyvärr var det alldeles för lite av sådant. Hade nog behövts mer av sånt.

Grodan
11/11/13, 12:09 AM
#8

#7 Idag gillar jag mindfullness. Speciellt med en engagerad och pratglad "ledare" som verkligen förklarar noga vad det är.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: