Tips om böcker, mässor, kurser m.m.

Notradamus liv

2010-10-02 20:51 #0 av: stina63

Notrademus Vem var han mer än att skriva profetior? Vad som är skrivet så var han en mycket snäll man som offrade sitt liv för hjälpande sjuka fattiga människor.

 

Nostradamus var en märklig sydfranske siare och hovläkare som sade sig kunna se in i framtiden. Han föddes i december år 1503 och dog juli 1566. Han sysslade med astrologi matematik och var läkare.

Som ung studerade han medicin och blev med tiden känd för behandla pestsjuka invånare. Men han var även läkare för franska hovet. Men det mest kända är han för han siade framtiden.

Den 4 maj år 1555 utkom den första boken mycket tunn liten bok i duodesformat med titeln Profetior av Mäster Michel Nostradamus. På den tiden var just okända övernaturliga väldigt intressant nästan mer än idag.
Precis ett år senare efter boken kom ut. Började folk se varje natt en komet en fasanfull komet. Tibet floden i rom svämmar över som aldrig förr. När vattnet drar sig tillbaka fann man den åter torrlagda flodbädden en stor orm som ligger död. Men en del minnesgot och läskunniga folk började dra sig till minnes att de sett detta omtalat i det lilla häftet av mästar nostradamus från Salon. Man slog upp och där stod på pricken. Hårsvansstjärnan ska skrämma folket. Tibern ska översvämma och orm ska hittas på des strand.

Nu var denna märkliga man i var mans läppar. Han förutsade också att franska kungen ska komma i krig strax därefter med två olika furstar. Och så blev de

Nostradamus var ett underbarn som ung även som vuxen. Han avbröt sina medicinstudier vid 22 års ålder för att ge sig iväg som praktiserande läkare under den fruktansvärda böldpesepidemin i sydfrankrike.. Han gav sig iväg från stad till stad i fyra år. De sällsamma var att hans kurer i många fall lyckades. Vad det beror på vet man inte, Kan vara ärvda recept som han hade fått. Eller för att han var mycket noggrann med tvättning rökning hygien och isolering.
När han kom tillbaka till lärosätet hade han varit stadens och hela provinses hjälte. I en blink tog han sin medicine doktorsgrad vid 26 års ålder sen föreläste han som profeser.

Notradamus var en mycket snäll och hjälpsam man. Många ville ha honom hos sej som läkare hovläkare och astrolog. Han vägrade aldrig att hjälpa människor som behövde hans kunskap och hjälp. Sen när pesten kom tillbaka flyttade han till den idylliska lilla Rhonestaden Salon-en-Craux. Där gifte han sig med en ung flicka av god familj. Han sades vara hjärtans snäll och hjälpsam mot de fattiga, uppoffrade mot de nödlidande kyrksam och god vän med munkarna i staden. Han hade även gett ut en almanacka med bondepraktika och förutsägelser angående väder

11 år innan hans död förutspådde han sin egen död. Att Kungen skulle kalla på honom och hedra honom och strax därefter skulle han dö och hittas på morgonen av sina egna, fallen från sitt bord mellan bänk oh bädd. Han hittades av sin makan och sonen på morgonen 2 juli 1566

Detta var lite om Notradamus hur han var och levde.

Skrivet av Tina

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nostradamus

Nostrademus Frofetior
Tolkning av Åke Ohlmarks
Ny inledning och kommentarer av Bengt Af Klintberg.
Boken kommer från www. Panbok.com
ISBN 91-7263-278-X

Anmäl
2010-10-02 21:12 #1 av: Pagan

Tack Tina, trevligt och intressant att läsa.

Anmäl
2010-10-02 21:21 #2 av: stina63

Tack pagan, Tyckte han verkar vara väldig intressant av de jag läste, Fundrade på vem var han mer än siare.

Anmäl
2010-10-05 14:52 #3 av: [AnnikaOhlsson]

Tack Stina, detta var en himla intressant artikel... Vi läste om honom i högstadiet, men det minns jag ju inte nu... det var ju så lääääänge sen! ;-)

Tack

Anmäl
2010-10-05 18:33 #4 av: stina63

Själv har jag mer hört om honom om just de han har siat fram spått Men inte hört om hans liv hur han levde. De var intressant

Anmäl
2010-10-06 01:33 #5 av: [Jeremina]

Min äldre son hade en dokumentärfilm förut om Nostradamus och det är verkligen fascinerande att läsa om honom och hans profetior.

Anmäl
2010-10-06 18:39 #6 av: stina63

Så skoj jeremina att din son hade en film om honom, Ska se om jag själv hittar en film om just honom. De jag läste om honom så var han väldigt hjälpsam för dom fattiga och försvarslösa

Anmäl
2011-03-23 15:44 #7 av: Skogshumblan

Så spännande och intressant att få läsa om. Tack!

Anmäl
2011-03-23 17:17 #8 av: stina63

Ja de var lite annorlunda om just honom. Se vem är han som person mer än siare..Kyss

Anmäl
2011-03-25 23:19 #9 av: JereMina

Jag har sett en film om honom och det som nu händer nere i Afrika och i Arabländerna förutspådde han....Tungan uteLugn och fin Skämtar


Anmäl
2011-03-26 08:50 #10 av: stina63

Har du sett filmen? Jag har en bok om honom Men har inte sett filmen. Vist är det helt otroligt att någon kan förutspå så pass långt fram i framtiden.

 

Anmäl
2011-03-26 20:47 #11 av: JereMina

Min äldre son hade en film om honom, jag undrar om han har den kvar?

 Lugn och fin Skämtar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.