Healing

Djurens helande förmåga

2010-09-08 14:11 #0 av: Anna-Helga

Tanken på den här artikeln vaknade då jag låg sjuk för ett par veckor sedan och had mina små hundar hos mig under täcket och de lämnade inte min sida. Och jag har tänkt på hur skönt det är och vad bra man mår av att stryka en katt över ryggen så den spinner eller sova med en katt på kudden.

På ålderdomshem och andra instutitioner har man ibland hundar på besök eller katter som bor permanent på boenden för dementa, för  att man insett att de har positiv inverkan på de boende. Utan att göra något mer än i stort sett bara vara så ger djuren lugn och positiv energi till människor.

Bara att sitta och titta på en kattmamma med sina ungar eller fåglar som bygger bo, en bild av en ullig djurunge kan göra att man känner sig piggare, gladare och får ny energi! En värme sprids i kroppen och man känner sig upplyft.

Om jag är på dåligt humör och bara tar en av hästarna och ger mig av ut i skogen en sväng, så är mitt dåliga humör som bortblåst efteråt! Det är som att det aldrig funnits där! Att klappa och borsta och sköta om en häst ger sådan härlig känsla och stämning och att bara sitta hos sin häst eller känna lukten eller smeka den mjuka mulen... Det skänker kraft och energi som är så ren och stark så det saknar motstycke!

Att leva utan djur känns omöjligt för mig. Jag känner mig inte hel utan mina djur. De skänker glädje, energi, lugn och harmoni.

Jag tror djuren har en helande förmåga och att de skänker oss välbehag utan att göra något speciellt. Med sin blotta närvaro och existens kan de ge värme, kärlek och välbehag hos oss. Det enda vi behöver göra är att ta emot!

Till och med att se på bilder eller filmer tror jag kan ha positiv effekt och helande inverkan på oss. Bilder av djurens ungar eller filmer om hur djuren lever i sin naturliga miljö... Det ger välbehag och varma känslor, vi känner oss bra till mods och mår helt enkelt bra!

Dela gärna med er i tråden av egna erfarenheter och teorier omkring detta! Och bifoga hemskt gärna även bild av massor av goa djur!

Anmäl
2010-09-08 17:06 #1 av: Toyan

 

Vilken fin artikel Anna-Helga, tackGlad

Jag kan bara helhjärtat instämma i allt du skriver.

Att djuren har en helande inverkan är jag övertygad om, när jag var sjuk så var mina hundar hela tiden nära, djuren läser ju vårt kroppspråk och tittar på ansiktet och i ögonen, dom ser och känner så väl när vi inte mår bra.

Leva med djur är fantastiskt och gör livet rikare, dom skänker oss sin oreserverade kärlek och ger så mycket glädje.

Sedan 1 1/2 år har jag inget husdjur och det är väldigt tomt, saknaden är stor men jag jobbar och får vänta tills jag kan disponera min tid som jag själv vill, då ska jag ha hund igen.

Tills dess får jag nöja mig med att vara hundvakt då och då.

Kram/ Toyan

Anmäl
2010-09-08 18:48 #2 av: JILE

Ja A-H verkligen, jag bara instämmer.

Min dotter älskar djur, men är allergisk mot pälsdjur till hennes stora besvikelse....jag lider så med henne.

Egentligen skulle vi inte ha några djur, men vi frågade hennes barnläkare och hon lovade henne en kanin om den var ute.

Nu har vi 2 kaniner, mor och dotter, två undulater, 2 utekatter som kan gå in och få värme och tak i källardelen, fiskar, sedan har mamma hund så då får hon umgås där. Djuren är så viktiga för henne så hon måste kunna ha djur trots allergin.

Man ser att katterna förstår när man pratar med dom..är du busig missan brukar jag säga när hon står still och uppspärrade ögon...och vips sätter hon av med full fart så stänker i gruset.Skrattande De har humor....djur är kloka.

Tror djur också betyder mkt för barn som inte har kompisar, eller är utstötta på ngt vis, de kan söka tröst vid djuren för de lyssnar ju alltid och sviker en inte.

Oj nu blev det lite mkt...skulle kunna berätta mer.Skäms

 

Anmäl
2010-09-08 20:27 #3 av: Toyan

 

Jättefin kisse JILEKyss Vad heter h*n?

Anmäl
2010-09-08 21:08 #4 av: stina63

Vilken härlig artikel anna du har skrivet. Visst är djur helande för en. Deras energier är så lugnande. Och just djur på jobb saknar jag väldigt mycket. Men vi får inte på vårt jobb. De tycker jag är synd.

Djur har jag alltid haft omkring mej både som barn och nu. Det är jobb ett heltids jobb men så mycket man får tillbaka från dom.

Min gamla labbe som jag hade innan. Tyvärr lever inte mera. Men när han blev gammal så fick han problem med sina höften. Så han fick bo hemma hos mina föräldrar istället. Dom bodde i hus, Han har aldrig direkt gillat katter. Men En dag Kom där en svart vitt katthona. Kan ha varit ett år kanske mera. Men hon var rätt klipps av sig.

Vi kallade henne för missan. Och ingen visst vem hon var var hon tillhörde. Ingen av böndernas katthona. Så vi tror att det var någon som har lämnat henne där och flyttat. Men Hon var väldigt klipps För hon riktade in sej på Charlie min labbehane. Han skällde på henne morrade men ju mer han skällde ju mer strök hon sig på han. Han tycket detta var så pinsamt. Kunde riktigt se de på honom att han tänkte " nu har jag blivit gammal kan inte jaga bort en katt"

Men Hon gick alrig in i huset. Blev alltid utanför eller enbart strax innan för dörren. Sen gick hon ut igen. Hon höll gården fri från möss. Var inga möss i andra uthuset sen hon kom dit.

Hon jagade bort varenda en katt både hanar och honor från gården, Ingen fick komma in på deras revir.

Hon gick med charlie ut. Gick sidan om honom när farsan eller jag skulle gå ut med honom på promenad. Man kunde se på henne hur hon verkligen älskade charlie Strök sig ofta låg sidan om honom.  Tyvärr så lever hon inte mera, Men hon var väldigt speciell lilla söta missan.

Anmäl
2010-09-08 21:19 #5 av: majlar

Härlig artikel A-H. Tack för den.

Vackra ögon din katt har Jille, ser faktiskt ut som hon har eyeliner.

Fin katthistoria Stina

Anmäl
2010-09-08 21:24 #6 av: stina63

Tack Majlar

Jag har nu letat upp ett foto på dom båda. Och fotat den lagt in här i min dator,

Baksidan har jag skrivet Du är min ögonsten charlieSkrattande

Anmäl
2010-09-08 22:19 #7 av: Soffe

Ja enligt min erfarenhet har djuren helande förmåga. Underbart o kunna vända sig till djuren! Samtidigt som jag själv ger tillbaka oxå. Skulle aldrig vilja leva utan dem och det kommer jag inte göra heller..

Anmäl
2010-09-08 23:35 #8 av: Anna-Helga

Åh så fint att ni delar med er!!! Kyss

Anmäl
2010-09-09 00:42 #9 av: JILE

#3 Tack, han hette först Missan för jag trodde det var en hona..men upptäckte senare att det var en hane :-) den kom till oss en vinter och var så hungrig. Våran Gustaf som levde då ville inte ha honom här...men den blev kvar tills vi satt ut en annons.

Då kom några och hämtade honom..jag lipade förstås trodde inte jag skulle känna så, men man blir fäst vid dom.

De bodde 6km ifrån oss..men efter en vecka låg han och rullade här på gården igen och såg ut att vara glad at få vara tillbaka...så gosig och klok katt. De kom inte och letade heller ngt mer och vi sa inget heller för han trivdes ju här och han är ju våran nu.

#5 Ja det gör det, sen ser det ut som han har en hatt på sned säger en del...halva svart och halva vit....lätt att känna igen.Glad

#6 Så söta Stina.Glad

Anmäl
2010-09-09 12:39 #10 av: AnnL

Betvivlar inte att djur har en helande efekt. Har haft djur i någon form i hela mitt liv. Skulle varken kunna eller vilja vara utan djur. Dom ger ovillkorlig kärlek oasett hur du är.

Har alltid haft katt men skaffade min första hund för två år sedan. Känns som dom förstår precis vad jag säger när jag pratar med dem. Katten Champis som är drygt nio år är väldig pratig och tydlig med vad hon vill. Silver är också en mycket bestämd herre som inte vill göra saker mer än en gång sen tycker han det är tråkigt. Så det gäller att få honom intreserad när jag går på bruks på kurs där samma saker ska göras flera ggr. på en kväll

Om jag ligger i sängen med en förkylning eller inte mår bra har jag både katt och hund som inte viker från min sida. Det känns så tryggt o skönt.Kyss

Älskar att vara ute i naturen och titta på djur och fåglar det ger mig en lugn o harmonisk sinnesstämning.

 

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

Anmäl
2010-09-09 16:09 #11 av: JILE

Åh..vad gulligt Ann synns att de gillar varandra.Kyss

Anmäl
2010-09-10 09:47 #12 av: Isa56

Jomenvisst är djur bra för oss. Inte bara för att man kommer ut i "ur och skur"Obestämd Utan även för den här kontakten, en levande varelse son finns där och behöver omvårdnad, och visar tillgivenhet.

Bilden är på vår  8-åriga labbe "korkskruven"  Bounty i vanlig sovställning. Ibland undrar jag om han är så lugn (men inte slö, alltid pigg på upptåg) för att vi är det, eller är det tvärtom.Flört Han är i allra högsta grad sällskaplig, vill vara med överallt. Det enda som kan få han att tappa fattningen är katter, de ska hålla sig utanför vår tomt.Flört 

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2010-09-10 19:30 #13 av: stina63

Fin Bounty är Isa och vilken härligt ställning

Anmäl
2010-09-10 23:43 #14 av: DesK

Visst har djuren en helande inverkan på oss människor! Själv har jag alltid haft djur och helst skulle jag ha både hund och katt, men tyvärr delar inte våra nuvarande hundar min kärlek till katter Obestämd

Min dobermann som jag delade 12 underbara år med var en otrolig hund som bland annat botade många människor från hundrädsla. Hon dog för 13 år sedan, men finns ändå ständigt här hos mig. När jag är glad kommer hon glatt hoppande och delar min glädje och när jag är ledsen känner jag trycket från hennes varma kropp och ser hennes vackra mörka ögon som lugnt tittar in i mina ögon och ger mig all styrka och kraft som jag bara kan önska mig. Jag är så tacksam för allt hon och hennes "son" borzoien ger mig Glad Båda är de döda men ändå mycket levande för mina döttrar och mig  Nu har vi ju våra gamla pälsbollarsom nnu far runt nästan som unghundar och håller oss alla igång Glad

Désirée

Anmäl
2010-09-11 00:16 #15 av: [Vargnatt]

För mig är det helt klart att djuren har en helande inverkan på oss, både psyiskt och fysiskt. När jag var som mest ensam och depprimerad under tonåren var det familjens katt och 2 hundar som hjälpte mig att klara mig Kyss.

Min nuvarande hund och katt hjälper mig varje dag att orka kämpa mot ångest och stress. De är min egna änglar, Aramis hoppar alltid upp och slickar bort mina tårar om jag gråter och när jag inte kan sova är det underbart lugnande att ha kattens spinnande nära Kyss

På bilden är ett av tillfällena då jag mår som bäst; ute i skogen med Aramis och här även med svärmors ena hund Alec.

Anmäl
2010-09-11 17:11 #16 av: AnnL

# 15 Vilken fin bild på dig och hundarna. Glad

 

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

Anmäl
2010-09-11 18:09 #17 av: DesK

Vargnatt vilken fin bild du visar, tack för att du delar med dig Glad

Désirée

Anmäl
2010-09-11 18:13 #18 av: JILE

#15 ja vad fina vovvar och fin tjejGlad snygga gummistövlar..ha..ha jag måste köpa ett par mina är så dåliga.

Kram Jile

Anmäl
2010-09-11 18:21 #19 av: Anna-Helga

#15 Underbar bild och härlig berättelse... Kram!!! Kyss

Anmäl
2010-09-11 18:48 #20 av: [Vargnatt]

Tack ska ni ha Kyss

#18 Haha ja visst är dom snygga, jag ville inte ha ett par vanliga tråkiga gröna så det fick bli dom där Tungan ute

Anmäl
2010-09-11 19:25 #21 av: [Chakra]

#15 Vilken glad och härlig bild!

P.S. Jag har också fina gummistövlar!

Alla andra bilder på djuren är också fina såklart.

I mitt förra livGladhade vi också hundar, men jag kunde aldrig riktigt slappna av och ta dem tillvara. Kände tyvärr att det var så mycket arbete runt dem. Men vi var flera i familjen som gärna tog mer ansvar för dem. Hundarna blev ca 14 år båda två.
Kan hålla med om att djur har en helande förmåga.

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.