Övrigt

Trollbord

2010-07-20 15:25 #0 av: Anna-Helga

På avslutningen av vår Mediumcirkel hos Köpingsljusen så dansade vi med bordet som finns i lokalen. Det var en av de roligaste stunder jag haft på länge! Vilka underbara energier som flödade! Och bordet for omkring över golvet och vi efter, sprang efter och runt tills vi var helt slut! Allt spelades in också, jag har inte sett videon, men jag antar att det måste se väldigt roligt ut!

Vi var ca 4 personer per "dans" som satt fingertopparna löst på bordet. Alla i rummet sjöng och klappade händer och skrattade och hade skoj! Så småningom, ganska snart faktiskt, började bordet röra sig, och vi som hade fingertopparna på bordet fick försöka följa med i svängarna! Det gick verkligen undan! Så byttes vi av och dansade och sjöng så länge vi orkade!

Efter denna avslutning var jag alldeles upprymd och glad länge efteråt och jag bestämde mig för att skaffa ett eget bord! Så jag började söka och har nu så småningom funnit mitt eget trollbord!

Trollbordet används enligt gammal tradition för att spå, få svar på frågor och kontakta andar eller bara att dansa med! Bordet har gamla traditioner ända från den finska invandringen under 1600-talet!

Trollbordet är ofta av pelarmodell och har tre ben, ja, nej och räkneben. Vissa påstår att det måste vara gjort av al-trä och metallföremål såsom spik/skruv etc inte får förekomma. Men jag har upplevt bord av olika träslag och med metalldelar som fungerar hur bra som helst! Det behöver inte heller vara av pelarmodell eller ha tre ben!

Den som ställer en fråga till bordet ska ha en lätt handkontakt med bordet. Bordet svarar genom att lyfta på antingen sitt ja, nej eller räkneben. Räknetal kan också översättas till bokstäver, t.ex. 1=A, om man vill bokstavera till ord. Även tysta frågor kan ställas till och bli besvarade av trollbordet. Ska man dansa med bordet, sjunger man gärna eller annat för att lätta på energierna och ladda bordet med positiv, lätt energi! Det ska vara lustfyllt, glatt och roligt, då går det som bäst!

Mitt trollbord har jag fått av min älskade man i födelsedagspresent och på fredag när jag fyller får vi besök av goda, glada vänner och då hoppas jag att vi kan lyckas få bordet att röra på sig! Så många härliga människor med så underbar energi, det kan inte annat än lyckas! Jag återkommer om detta!

Berätta gärna om egna erfarenheter om trollbord, det finns säkert många som har erfarenhet av detta!

/Anna-Helga

Delar av informationen och texten kommer från sajten Paranormal.se, men har omarbetats av mig och tillägg och ändringar har gjorts.

 

Anmäl
2010-07-20 20:09 #1 av: Soffe

Intressant :-) Jag har provat trollbord en gång som liknar det på bilden och det va både spännande + roligt :-)

Anmäl
2010-07-20 23:52 #2 av: stina63

Wow vilken avslutning på kursen och vilken fin present du fick. Förstår att ni har mycket roligt med bordet Skrattande. Var med på forumträffen för två år sen har jag för mig de var. Där hade vi också ett trollbord. Hehehe nog fick man springa efter bordet

Tack för fina artikeln

Anmäl
2010-07-21 01:43 #3 av: [GunillaR]

Vilket vackert bord!

Jag har varit med om detta en gång när en arbetskamrat och jag var hos ett medium för tarotkonsultation. Hon hade precis köpt detta och ville pröva, så hon frågade om vi ville ställa upp som "försökskaniner".

Vi var väldigt skeptiska både arbetskamraten och jag, men när vi satte oss och bordet började leva eget liv, jisses! Tror att vi blev lika paffa båda två.

Jag upplevde det som att jag fick som små elektriska stötar i händerna/armarna och att det blev varmt. Speciellt märkligt tyckte jag ibland att bordskivan kändes så levande och "mjuk".

Det var häftigt!

Min mor berättade att när hon var ung så var där ett litet "gäng" som hon var med, som sysslade med ockulta saker. Detta måste ha varit någon gång i slutet av 30-talet. Hon berättade att de fick springa efter bordet.

 

Anmäl
2010-07-21 02:53 #4 av: [Vintersaga]

#0 - Ha ha ha - vad roligt vi hade på avslutningen! Skrattande

Jag har inte hunnit titta på inspelningen - men det blev säkert häftigt när vi började dansa runt i rummet med det där bordet :-)

Hörrudu - vilket nedrans fint bord du fick av din man! Det är dessutom väldigt likt bordet vi har i lokalen, har du märkt det!?

Lycka till på fredagens kalas! Kom ihåg att det blir bra mycket svårare om bara en person i sällskapet är skeptisk (så det var otroligt att det funkade för er Gilla!) - det gäller verkligen att alla släpper på sina stela ramar och blir som barn på nytt. Då kommer det gå som en dans! Flört

Kram Ricke

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2010-07-21 11:57 #5 av: Anna-Helga

#1 Soffe, hur många var ni och hur gjorde ni, vad hände? Tungan ute

#2 Ja det var superkul! Cool Och jag blev så glad över bordet! Haha ja det är ju fin motion! Skrattande

#3 Tack Morgaine! Jag kände det som att bordet bara "försvann" under fingrarna, det var en skum känsla! Förvånad

#4 Jaa superskoj! Spännande att det finns på film tycker jag! Ja tack, det är ett fint bord och jag har ju beskrivit ert bord så han visste väl hurdant jag ville ha! Haha! Jag tror inte någon är främmande för detta faktiskt! Flört Hoppas det går fint!

Kram på er alla och tack!

Anmäl
2010-07-21 14:33 #6 av: Soffe

#5 Hehe.. Vi var ungefär 5-6 st som satt runt bordet o la fingertopparna på bordet.. Ställde frågor.. Bordet svarade med att lyfta något av benen eller så kasade det iväg mot någon av oss..

Min vän som har bordet berätta för mig en gång att där fanns en som inte trodde på det, så han stod vid dörröppningen till rummet o bara tittade.. Och dem hade ungefär frågat om bordet kunde flytta till honom och bordet kasade iväg full fart mot honom.. Jag hade velat se hans min då *hehe*

Anmäl
2010-07-21 14:35 #7 av: Anna-Helga

#6 FörvånadCool

Anmäl
2010-07-22 18:58 #8 av: stina63

*6 soffe jag kan se de framför mig bordet far i väg mot honomSkrattande

Anmäl
2010-07-22 20:17 #9 av: Soffe

#8 Ja jag har föreställt mig det några ggr Tungan ute

Anmäl
2010-07-23 02:50 #10 av: idddioten

#0 Intressant,så roligt det låter för dig gumman.

 

//Gerry

Anmäl
2010-07-27 00:50 #11 av: Smaragda

Min mamma har upplevt "dansande" bordet många gånger. Ofta är man ett mindre sällskap som prövar på.

Det hon har berättat var så att bordet till en början svarade på frågor för att sedan spontant börja sin dans helt på egen hand. Ingen behövde vara i närheten av det. Bordet kan även hoppa och "flyga" i luften om energierna är tillräckligt starka.

Personligen tycker inte jag att man ska göra detta i underhållningssyfte utan endast om man vill ha svar på något viktigt. Men givetvis avgör man själv.

Spännande är det ialla fall =)

Anmäl
2010-07-27 01:01 #12 av: stina63

Häftigt smaragda Jag har sätt trollbord svara och röra sig fick nästan springa efter den, Men dansa har jag inte upplevt. Glad

Anmäl
2010-07-27 01:12 #13 av: Smaragda

#12.....Hur graciöst ett träbord kan vara låter jag vara osagt, men visst dansade det. Det var en studsliknande dans där det använde alla tre benen att luta sig mot vartefter det "svängde om".

Jag tror det beror på hur mycket energi man lyckas ge åt bordet, något åt det hållet och hur stark anden är som faktiskt styr bordet...

 

Min mamma använder sig även av pendel ibland för att hitta svar på sina frågor. Hon har ett flertal gånger känt ett knotigt, skelettliknande finger "dra" i tråden så att pendeln svänger.

Ingen aning om varför hon får så starka upplevelser. "Skelettfingret" har jag själv aldrig "mött"...tack och lov =)

Anmäl
2010-07-27 01:21 #14 av: stina63

Tror jag säkert att den gjorde... Har sätt bord flytta sig fick springa efter den. Konstigt är de och väldigt häftigt.,
Skelettfingrar har jag inte hört om innan, Det får du gärna berätta mer om i en ny tråd om du vill de. Låter intressant Glad

Anmäl
2010-08-16 13:08 #15 av: Anna-Helga

Såhär kan man också använda det! Bra för då laddar hon det med energi! Tungan ute

Anmäl
2010-08-16 13:27 #16 av: [GunillaR]

Mmmmm...............det här blir bra energier i bordet Flört

Anmäl
2010-08-16 13:45 #17 av: Anna-Helga

Japp japp, tackar Lovisa! Tungan ute

Anmäl
2010-08-16 14:42 #18 av: Soffe

#15 Åhh så Mysigt Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.