Astrologi, Horoskop, Planeter m.m.

Färger

2008-01-31 06:07 #0 av: AlexandraP

Vilken färg representerar ditt stjärntecken? Här får Du svaret!

-------------------------- 

VÄDUREN

21 mars - 20 april

Planet - Mars

Färg - rött

 

Rött har en energi som motsvarar det kraftfulla temperamentet hos dem som är födda i Vädurens tecken. De som tror på färgernas helande kraft använder rött för att motverka negativt tänkande och förbättra vitaliteten, särskilt för dem som har lågt blodvärde eller dålig cirkulation.

 

OXEN

21 april - 20 maj

Planet - Venus

Färg - rosa

Rosa symboliserar den romantiska kärleken och uppmuntrar positiva känslor mellan människor i allmänhet. Rosa är den färg som bäst motverkar stress och står för den "rosiga glöd" vi associerar med allt som är positivt och livgivande.

 

TVILLINGARNA

21 maj - 21 juni

Planet - Merkurius

Färg - gult

Den gula färgen representerar nervsystemet som den sägs stimulera och stärka. Ett gult rum är starkt inspirerande för arbete och växande och ett idealiskt val för de vanligen så optimistiska, energiska, varierade och uttrycksfulla Tvillingarna.

 

KRÄFTAN

22 juni - 22 juli

Planet - Månen

Färg - Violett

Violett är den andligaste färgen i spektrum, den som starkast manar till mental avspänning och meditation. den passar utmärkt för de känsliga, envetna, djupt tänkande och inåtvända Kräftorna. Färgens helande krafter gynnar hjärnan och nervsystemet.

 

LEJONET

23 juli - 22 augusti

Planet - Solen

Färg - orange

Vilken annan färg kan bättre återspegla Lejonets eldiga och kraftfulla personlighet? Färgen inspirerar framför allt prestation. Den är mycket stimulerande men inte utmattande. Orange är en stark och rik färg, laddad med positiva vibrationer och ett gott val för de generösa Lejonen.

 

JUNGFRUN

23 augusti - 22 september

Planet - Merkurius

Färg - brunt

 Den typiska Jungfrun, fredsälskande, praktisk och arbetsam, vet att uppskatta den rika, varma bruna färgen som symboliserar jorden och lovar välgång genom stabilitet. Brunt har en lugnande och stödjande inverkan på osäkra eller stressade Jungfrur.

 

VÅGEN

23 september - 22 oktober

Planet - Venus

Färg - indigoblått

Vågar är oftast vänliga människor som söker harmoni, så den svala, lugna indigoblå färgen är deras lyckofärg. De gamla grekerna trodde att indigo hade en upplivande inverkan på hjärnan, något som dagens färgterapeuter tar fasta på när de använder mörkblått för att motverka rädsla och besvikelse.

 

SKORPIONEN

23 oktober - 21 november

Planet - mars

Färg - svart

Den svarta kraftfulla färgen ger tur till den starkt individualistiska och oberoende Skorpionen. Genom att bära svart signalerar Skorpionerna sitt hemlighetsfulla väsen. När självförtroendet är starkt bär de svart tillsammans med rött. Svart med blått uttrycker däremot Skorpionens tendens att vara inåtvänd.

 

SKYTTEN

22 november - 21 december

Planet - Jupiter

Färg - ljusblått

Blekt blått symboliserar klarhet och förstärker Skyttens framsynthet. Iförda blekblå klädnader skänkte de nio musorna i grekiska mytologin inspiration, gudarnas gåva, till de dödliga som utvalts till odödlighet genom konstnärliga och vetenskapliga verk.

 

STENBOCKEN

22 december - 21 januari

Planet - Saturnus

Färg - grönt

Grönt är svalt och lindrande och används inom färgterapin för att läka och lugna både kropp och själ. Färgen står för balans och harmoni, kompletterar den systematiska Stenbockens livsstil och ger frid och jämnvikt åt de rastlösa, alltid kämpande Stenbockarna.

 

VATTUMANNEN

22 januari - 20 februari

Planet - Saturnus

Färg - Kungsblått

Vattumännen är av naturens värdiga, aktiva, oberoende, tankfulla och kreaktiva. De stimuleras och kompletteras av de klara, lugna och uppfriskande vibrationerna från den kungsblå färgen. Färgterapeuter använder kungsblått för att stärka självförtroendet och öka den mentala och fysiska energin.

 

FISKARNA

21 februari - 20 mars

Planet - Jupiter

Färg - akvamarin

Akvamarin är en fascinerande färg - på samma gång blå, grön och turkos. Den både ger och motverkar skärpa och speglar på så vis den föränderliga Fiskpersonligheten. Den är frihetens färg och ger tur till resenärer och hopp till dem som är bundna eller isolerade av rädsla eller förvirring.

 

Av: AlexandraP

Datum för publicering

  • 2008-01-31
Anmäl
2008-01-31 07:42 #1 av: LottaU

Vilken härlig färg jag har, Akvamarin. Gillar färgen, men inte på kläder, där är min favorit svart Glad

Anmäl
2008-01-31 09:31 #2 av: Opal

Blev lite förbryllad att jag hade brunt.  Trodde att den skulle vara ljusare färg.

 

Anmäl
2008-01-31 13:05 #3 av: Sovgott

Är skorpion... Och ja, de flesta av mina kläder är svarta. Lite tråkigt kanske, men väldigt praktiskt. Kom på att jag numera inte äger ett enda rött klädesplagg. Har jag så dåligt självförtroende? =(

Anmäl
2008-01-31 14:00 #4 av: AlexandraP

#3 jag är också skorpion men dom flesta av mina kläder är dock rosa! Men mitt faorit plagg är svarta jeans och en röd tunika, så jag ibland har man väl bra självförtroende ;)

Inte alltid som det stämmer, men när det gör det och annanrs är det kul att läsa om det.

Anmäl
2008-01-31 16:34 #5 av: drutten53

hej hopp...jag är vädur...rött ja så där..men helst skogsgrönt för min del..

Anmäl
2008-02-01 14:18 #6 av: maiya

Jag har blått tycker verkligen mycket om den färgen har mycket som går i blått hemma, men inte kläder för där har jag svart som min favorit färg.

Anmäl
2008-02-01 15:13 #7 av: Faith

Brun var min färg.. har aldrig gillat den färgen riktigt, men köpte mig en brun kofta för ett tag sen, fast den är mörkbrun och jag gillar den faktiskt (annars hade jag väl inte köpt den *L*)

Mina favoritfärger är annars rött och marinblått

Anmäl
2008-02-01 16:21 #8 av: FiaH

Jag som stenbock är grön, och visst gillar jag den färgen, och har faktiskt när jag tänker efter ett par gröna plagg, men gillar vinrött, och i kläder blir det mycket svart

Anmäl
2008-02-01 17:56 #9 av: AlexandraP

Svart är nog den färgen som dominerar i garderoberna

Anmäl
2008-02-01 18:01 #10 av: FiaH

Ja det verkar ju såFlört

Anmäl
2008-02-02 00:22 #11 av: EvaNy

Intressant läsning och gulliga bilder.

.... men violett - hmm  :o)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.