Spiritualism

Mitt sätt att se på Mediumskapet!

2007-12-29 00:49 #0 av: LottaU

Man uppfattar många gånger att Medium arbetar på olika sätt. Här har jag skrivit ihop hur jag arbetar och ser arbetet som Medium.

Lite fakta

 

Vad är ett Medium?


Ett Medium är en person som har kontakt med Andevärlden och som kan förmedla budskap mellan Andevärlden och Vår värld.
Mediumet förmedlar budskap och hälsningar från Andevärlden. "Nära & Kära" eller en Vän... Mediumet får information på olika sätt som, Clairvoyance, Clairaudience & Clairsentience...

Clairvoyance - Betyder se klart. Mediet se en mental/inre bild som man ser en bild på en person man tänker på, man kan också se det som förmedlas som om man såg det på en mental tv-skärm, eller som i en dröm.

Clairaudience - Betyder att höra klart och med detta menas att mediet hör en inre röst eller att mediet får ord och meningar till sig som tanke. Det är bara mediet som hör detta eftersom det är ett ljudminne från andevärlden.

Clairsentience - Betyder att känna klart. Med hjälp av mediets känslosinnen kan andevärlden kommunicera via mediet. Mediet kan också känna hur denna person var innan han/hon gick över till andevärlden. Mediet kan få en känsla av att anden var gladlynt, tillbakadragen, känslosam, nervös, olycklig osv. man kan också känna fysiska saker t ex. vad anden hade för fysiska sjukdomar och dödsorsak.

Clairaroma - Luktsinne

Clairgustus - Smaksinne

Ett Medium kan arbeta på olika sätt t ex. Privata sittningar, Storseans, "Rena hus" m.m. Mediumet ska kunna beskriva "Anden" som kommer igenom, så att "Sittern" vet vem det är!


Sitter - Är den som tar emot information från Mediumet

Storseans - Mediumet håller en seans för en större grupp personer

Medial demonstration - Samma som Storseans

Privat sittning - Seans med Mediumet och en sitter

 

Viktigt att tänka på vid en Privat sittning & Storseans!
Jag tänker alltid på vad jag förmedlar till personen. Jag förmedlar aldrig  död, svåra sjukdomar och andra svårigheter. 

Det viktigaste är att "Sittern" får ett budskap som den kan glädjas över och ett bevis att Andevärlden finns!


Vid en Storseans så är det viktigt att man tänker på intrigiteten för den som får budskap. Det ska enbart vara ett budskap som passar att säga i en stor folksamling!


Om den personen vill veta mer, så hänvisar jag oftast till en Privat sittning.

Det är inte jag som medium som bestämmer vem som kommer igenom, utan Andevärlden! Ibland så går det att få samma kontakt, genom t ex. att ta med sig ett fotografi på personen som man vill ska komma igenom.


Hur går en Storseans till?

Eftersom vi alla arbetar olika, så berättar jag om mitt sätt att arbeta!

Att förbereda sig som Medium inför en storseans!

Det jag gör samma dag, är att försöka ta det lugnt och inte stressa och ha positiva känslor inför storseansen.

Jag vill gärna att det ska vara tända stearinljus i lokalen där jag ska vara. Gärna lite skön avkopplande musik innan, så att alla som medverkar på seansen kan koppla av och komma ner i varv.

Jag brukar oftast ha en ikon av en Madonna som jag köpte på Kreta för ett par år sen med mig, som jag ställer vid mitt bord. Känns både fint och tryggt och gärna ett ljus tänt, sen ett glas vatten.

När det är dax för Storseansen, så kommer det en viktig bit och det är att presentera sig som medium, vilken man är, hur man arbetar som medium, frågor m.m.

Jag berättar även att jag arbetar med Ljus, Värme, Gläjde och Kärlek!

Det är inget konstigt som kommer att hända. Frågar även om det är några som aldrig tidigare har varit på en Storseans. Mycket viktigt, så jag kan ge dom den informationen som dom behöver. Det är oftast speciellt att komma första gången på en Storseans. Bra med information, så dom kan koppla av och få ut det mesta möjliga av storseansen.

Jag berättar även att jag får kontakt med "Nära och Kära från Andevärlden" och att det är andevärlden som bestämmer vilka som ska komma igenom och jag förmedlar enbart deras budskap.

Jag är som en mellanhand, från Andevärlden till Er som medverkar på seansen.

 

 

Sen ber jag inom mig att få kontakt med någon från andevärlden som tillhör någon som finns i rummet!

Det vanligaste är att det finns redan ett flertal och det är inte jag som väljer, utan andevärlden vem som "står på tur".

Jag beskriver det jag får till mig och det är både utseende, hur människan var på den här sidan, kännetecken av olika slag, årtal, datum, händelser m.m. Det är så olika. Ibland är det lättare att få en bra kontakt och ibland svårare.

Det kan beror på olika saker. Viktigt är att det är bra energier i lokalen där man är. Även en positiv anda. Det kan störa om det är för många viljor, dålig energi, negativitet, m.m.

Det kan även vara så att personen från Andevärlden, var en väldigt blygsam person, som det tar lite längre tid att få kontakt med m.m.

Jag beskriver personen och sen talar jag om vem den ska till. Frågar om personen känner igen det som jag har beskrivit.

Jag fortsätter att beskriva, så att personen känner igen den till ca 90%! Efter det så frågar jag om de vill ta emot ett budskap.

Jag lämnar över budskapet och tackar sen personen från andevärlden att den ville komma igenom och ber personen dra sig tillbaka.

 

Ibland så förekommer det att inte personen kan komma på vilken det är. Jag frågar då om det är någon annan som känner igen det som jag har beskrivit och då vänder jag mig till dom sitter närmast den som jag pratade med tidigare.

Om det inte är någon annan som känner igen det och jag känner att det ska till just den personen, så talar jag om att jag inte överlämnar något budskap, utan ber personen att ta hem det som jag har presenterat. Till 99% så kommer personen på det efter ett tag. Det finns även dom personerna som kommer fram till mig efter storseansens slut och berättar att dom kom på vilken det var som kom igenom.

Varför inte lämna budskap ändå?

Ja, den frågan har jag nog fått ibland! Jag informerar även om detta innan seansen börjar!

Jag ser det så här! Jag vill lämna bevis på att Andevärlden existerar och det gör jag inte om jag lämnar budskap hit och dit. Då kan jag lika väl, gå ut på gatan och lämna budskap till folk som passerar. Jag tror inte riktigt att det är det som andevärlden vill med mig när jag arbetar som medium.

För att det ska bli trovärdigt att man har kontakt med andevärlden, så måste man lämna bevis och få en bekräftelse. Då känns det helt rätt!

 

Efter jag har lämnat budskapet, så klappar alla händerna, för att få fortsatt flöde och höja den fina energin som finns.

Inte för att man har varit duktig, det är inte det som det handlar om!

Jag ser det som en gåva att få ha kontakt med så många Nära och Kära från Andevärlden och få lämna fram ett budskap från dom!

Det är en fantastisk känlsa att få träffa alla fantastiska människor som är i Andevärlden!

På en Storseans ska det vara mycket glädje, värme och kärlek.

Efter storseansen är klar, så finns jag kvar i lokalen, ifall det är några som har frågor att ställa mig!

Det är viktigt att vara anträffbar och inte gå undan när seansen är klar!

När jag har en storseans, så brukar jag även ta med Psykometri. Jag jobbar då på lite olika sätt. Följer det som kommer till mig.

Jag har med mig stenar, vykort eller något annat. Ibland så lånar jag något från någon person som är där och läser av. Ett kul och intressant moment!

Psykometri - Är förmågan att hålla i ett föremål och genom detta erhålla information om föremålets historia, dess ursprung och dessa olika ägare...

 

 

 

Hur går en Privat sittning till!


Medium + "Sitter"

Först presenterar jag mig lite kort! Om jag inte vet personens namn, så frågar jag!

Jag frågar "Sittern" om den har varit på någon Storseans eller Privat sittning tidigare? På det sättet får jag mer information vad "Sittern" vet vad som sker under Sittningen!.
Sen berätta jag hur Sittningen går till!


Berättar att "Sittern" måste känna igen den som kommer igenom från Andevärlden, för att få ett budskap eller hälsning!
Även att "Sittern" bör inte ge mig någon information om sig själv eller vilka som finns i Andevärlden!

Under Sittningen så bör "Sittern" vara tyst och enbart svara på tilltal från mig. Om "Sittern ger information, så blir det svårare för mig att bevisa vad jag får till mig och göra det trovärdigt. Sen kan det även vara svårare att få information, pga. att man inte vet vad som kommer från Andevärlden eller vad som man fått höra av "Sittern".

Olika Medium

Många jämför medium, visst kan man göra det. Men jag tror att man även ska tänka på att den som passar en person, kanske inte passar för en annan.

När du väljer ett Medium. Gå på känslan, för det är det bästa sättet att känna om det är rätt!

Man kan aldrig tala om vad för budskap en person från Andevärlden kan komma med.

Det kan vara en hälsning, ett litet tips som andevärlden tycker är viktigt, som man kanske inte själv tycker är viktigt. Man ser hellre att få ett annat råd. Man kan då inte säga att mediumet är dåligt, för mediumet framför det som andevärlden vill säga dig och inget annat.

 

 

Hur ser min utbildning ut till Medium?

Startade min Mediumutveckling 1999!

I drygt fyra år, har jag gått mediumkurser hos Anders Åkesson och även ett annat medium. Samtidigt med detta så har jag haft en hel del utvecklingscirklar och andra kurser.
Jag har även gått andra kurser i olika områden, allt för att utveckla mig på bästa sätt!
Tarot, Pendel, Healing m.m. har jag hållt på med mellan 10 - 15 år!

På detta sätt har jag utvecklat mitt mediumskap som jag nu arbetar med. Men man blir aldrig klar inom detta område, så jag försker vidareutveckla mig hela tiden. Jag arbetar både med Clairvoyance, Clairsentence, Clairaroma, Clairgustus och Clairaudiens.

Jag arbetar med storseanser, gruppseanser, privata sittningar, rena hus, sen ett antal år tillbaka. Det senaste året så har det inte varit så mycket pga min värk.

Just nu håller jag på att utveckla Transmediumskap och har gått en Trancekurs hos Jane Lysell på Ramsbergsgården.

Den senaste kursen är en Psychic Artkurs, som jag gick hos Mia Johnson i Karlstad.

Jag har även andra planer på kurser som jag ska gå och jag är nog mitt uppe i min vidareutveckling!

 

Ljus & Värme

Lotta

 

 

Av: LottaU

Datum för publicering

  • 2007-12-28
Anmäl
2007-12-29 01:47 #1 av: Janca

Vad bra skrivet, Lotta! Visste faktiskt inte hur en storseans går till så det var matnyttigt för mig. Blir dock sugen på att gå på en...

Anmäl
2007-12-29 08:11 #2 av: Perla

Enligt mitt sätt att se så är storseans med ett medium och en medial demonstration två olika saker. Det enda som är lika är att det är en sammankomst med ett antal människor (seans=sammankomst), oftast fler än tio.

En storseans med ett medium går ut på att mediumet skall ge klara signalement på de anhöriga som vill komma igenom och lämna budskap till någon deltagare i seansen.

I en seans med medial demonstration använder man sig av mediala förmågor, dvs, avläsning av auran, psykometri och ibland även kontakten med döda anhöriga, för att förmedla budskap till deltagarna.

Det gäller alltså att vara klar över hur personen som håller i seansen arbetar så att man pga oklarheter inte blir besviken.

Det brukar också vara en tydlig skillnad på hur ett medium arbetar beroende på vilken skola denne har gått. Ett medium som har fått sin utbildning av ett engelskt medium arbetar inte på samma sätt som den som har fått sin skolning av ett spiritualistiskt medium här i Sverige. Även där kan det bli en besvikelse om man förväntar sig något annat än det som erbjuds om man inte vet om det.

Det är också en stor skillnad mellan medium beroende på hur många obearbetade rädslor som finns kvar i mediumet. Ett medium skall enligt mitt sätt att se endast fungera som en klar kanal för budskap ifrån andra sidan. Det medium som måste formulera om budskapen bär på personliga behov och rädslor som färgar budskapen och då har man gått ifrån syftet med att fungera som medium (att i möjligaste mån leverera klara och tydliga budskap från avlidna eller anhöriga på andra sidan). Hur vet jag som sitter vad som är ifrån mediumet och vad som kommer ifrån andra sidan om jag inte får raka budskap? Vad är det isf som skall bevisas i sittningen?

Att ta reda på vad det är man får (betalar för) innan man bokar en sittning är alltså A och O.

 

Anmäl
2007-12-31 08:59 #3 av: LottaU

Storseans är det många som har valt bort och kallar det Medial demonstration istället.

För egentligen så är demonstrationen till för visa hur ett medium arbetar. Man ger kortare budskap m.m.

Om man vill sen vill veta mer, så går man vidare med en privat sittning el. dylikt.

Det är så olika. Många Medium har valt eller vill helst att det ska heta Medial demonstration.

Det är vad jag har hört när jag har haft kontakt med medium. Kanske har med att det blir fler och fler som arbetar som medium och det blir som en generationsförändring...

Kramis Lotta

 

Anmäl
2007-12-31 09:13 #4 av: Perla

Det är just det att det inte finns någon enhetlig linje och att de flesta inom den här sfären, använder de olika benämningarna lite godtyckligt som gör att mediumskap och medialitet av många, betraktas som rent flum. (Ex. en stol behöver inte vara en stol bara för att det ser ut som en stol utan kan lika gärna vara en höna beroende på vem som betraktar den.)

Med tanke på att det är en enorm skillnad mellan medialitet och mediumskap kan man ju ställa sig frågan av vilken anledning "många" medium vill kalla sina möten för mediala demonstrationer istället för storseans, t ex.. ?

:)

 

Anmäl
2007-12-31 09:24 #5 av: LottaU

Jag själv uppfattar en medial demonstration är lika som en storseans.

Men jag tror mycket att själva ordet storseans har försvunnit mer och mer.

Sen är det många som blir "skrämda" av ordet seans och då låter det bättre med medial demonstration.

Om man ska hårddra det, så har nog även storseansens innebörd ändrats. För nu har de flesta något mer än kontakt med andevärlden. Som t ex. Psykometri. Det tycker jag tillhör för att under utveckling till medium så tränar man massor på psykometri.

Men att ta in guider i en storseans eller medial demonstration, tycker inte jag hör hemma där.

Jag vet en gång var jag på en blomseans och blev så besviken, för inte var det någon andekontakt, utan enbart att läsa av blommor med psykometri.

Jag tycker att en storseans eller medial deomnstration ska innehålla kontakt med andevärlden och sen kan man lägga till något annat. Men helheten bör vara andekontakt.

Det är mycket man tycker :-)

Sen en annan sak, jag kallar mina storseanser för ordet storseanser pga att det är ett kortare ord Skrattande

Men jag skriver alltid vad timmarna innehåller.

Oj, vad jag babblar Skrattande

 

Anmäl
2007-12-31 09:29 #6 av: Perla

Det kan ju som sagt vara det här med att man använder orden lite hur som helst som gör att människor blir förvirrade och besvikna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.