Tips om böcker, mässor, kurser m.m.

Boktips del 2!

2007-10-10 00:43 #0 av: LottaU

Här kommer del 2! Här finns en hel del boktips! Fyll gärna på listan!

Drömtolkning och Drömalkemi

Av Minerva-Li Louise 

Drömarbete är en spännande resa in i djupet av ditt inre och ut i det oändliga varat! Genom drömförståelse och seriöst dröm-arbete kan du nå din djupaste källa och din intuition, och därmed påverka din framtid och skapa ett nytt liv. Att kunna se och genomskåda Drömmen, leder till ett uppvaknande som innebär medvetande-utveckling och klarseende.
Denna bok riktar sig både till den intresserade nybörjaren och till den avancerade drömmaren. Den fungerar som en handbok med många praktiska exempel på hur du kan tolka dina drömmar och arbeta med dem för att komma vidare. Här beskrivs också effektiva tekniker som hjälper dig använda dina drömmar kreativt och läkande genom djupt transformativt drömarbete, vilket leder till inre läkning och andlig utveckling. Bland annat får du lära dig hemligheten med att läka djupa känslomässiga sår genom återinträde i drömmen och dess tillhörande minnen - det som kallas att drömma medan man är vaken.
Förutom de välbekanta nattdrömmarna behandlas i denna bok det nya begreppet dagsdrömmar - d v s hur vardagshändelser kan tolkas symboliskt och ge ytterligare ett värdefullt tillskott till din förståelse för dig själv och dina relationer.
Även våra kollektiva drömmar berörs, dvs. Världen som en avspegling av människornas tillstånd. Det är inte bara det du gör som påverkar vår Jord, utan även det du tänker och känner. Varje individ som är villig att lära och växa utifrån sina egna drömmars budskap, ger därför sitt bidrag till att förhöja inte bara den egna, utan också den kollektiva medvetandenivån.
Använd dina drömmar för att göra Jorden till en bättre plats att leva på!

 

En ny jord - Ditt inre syfte

Av Tolle Eckhart
Med bästsäljaren Lev livet fullt ut! etablerade Eckhart Tolle sig som en av vår tids ledande andliga lärare. Åtta år senare kommer nu den hett efterlängtade uppföljaren. Med utgångspunkt i den tidigare boken leder författaren oss bortom våra egna liv för att visa oss hur vi kan föda fram en ny och mer kärleksfull värld. Förutsättningen är en radikal förändring i vår medvetenhet, från den nuvarande identifi kationen med egot till ett helt nytt sätt att se på vilka vi är. Vi får uppleva vår innersta natur, som är något oändligt mycket större än vi någonsin kunnat föreställa oss.


 

The Secret - Hemligheten 

Av Byrne Rhonda

The Secret redan en bästsäljare - nu tryckt i över 5 miljoner exemplar!

Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en bok som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret - Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv.

I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.

The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer - kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi - som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättre levnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt - sina drömmars mål. Boken är svaret på vad många hoppas på - ett skifte på vilket sätt människor i hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.

The Secret - Hemligheten är boken som bygger på den enastående och inspirerade filmen med samma namn. The Secret hör hemma bland dessa nya filmer som håller på att förändra vår världsbild, bland andra "What the bleep do we k(now)", "Samtal med Gud" om Neale Donald Walsch och "How to know God" av Deepak Chopra.

 

 

Länk till Del 1 

 

Av: LottaU

Datum för publicering

  • 2007-10-09
Anmäl
2007-10-10 13:30 #1 av: LottaU

Athomia - Att vara på ensam väg

Av Ewa Säterdahl

En bok om det okända från andra sidan. Andarna pratar med mig och de bad mig skriva ner deras råd för att ge fler möjligheten till att läsa om andevärldens synsätt på vårt fysiska materiella levnadsideal av idag. Jag önskar dig en god stund av läsning tillsammans med andevärlden.

En natt vaknade jag upp och såg andevärldens existens intill mig. Min sökande nyfikenhet blev till ett vidöppet sinne, där ofattbara upplevelser blev till min vardag och verklighet. Min paranormala resa hade börjat och jag förundrades av alla mina möten med andra sidan. Ofta befann jag mig i meditativt tillstånd med hörande och seende in i parallella världar, där jag fick kontakt med andevärldens kloka visdomslärare.

Min egen högre själ Athomia Ta Li gav mig många goda råd att ta lärdom ur och hon bad mig skriva ner orden för att ge dem till dig.

Vi måste allesammans vakna till insikten att Moder Jord finns till för att brukas i goda avsikter, men
i dagens konsumtionssamhälle har vi fullständigt tappat bort själens högre kunskaper, vilket ger fruktansvärda konsekvenser för oss alla. Det finns en högre tanke om allt i våra liv, men vi har tyvärr glömt koden till högre kunskaper och dårens vägval styrs av egots alla sämre fadäser.

Alla mina mediala upplevelser påverkade mig i allt jag anser vara verkligt och andevärlden påverkade för alltid mitt sätt att se på livet

Hemsida: www.athomia.com

 

Anmäl
2007-10-17 22:24 #2 av: LottaU

En bok som kommer snart ut i handeln!

Feng shui och människans inre kraft

Av Barbara Anna 

Samverkan mellan feng shui och människans inre kraft är grundtemat i denna bok som förbereder oss för att kunna hantera energier som kommer att finnas på jorden. Genom vår egen medvetandehöjning kommer vi att kunna hjälpa Moder Jord att höja sin energi. Feng shui är en viktig länk i sammanhanget. Vi har återigen fått denna kunskap för att kunna förberedda oss för denna utveckling.

Anmäl
2007-10-17 22:30 #3 av: LottaU

Feng shui för moder jord - Lär dig att hela och läka energier

Av Nyholm Winqvist Agneta 

I Feng shui för moder jord tar Agneta Nyholm Winqvist med läsaren på en resa in i den osynliga värld av toner och frekvenser som vi omges av. Hon avslöjar den starkaste kraften bakom feng shui.

Teknikerna i boken är så kraftfulla att de verkligen kan rädda och transformera vår omgivning och naturen. Tiden är mogen nu, säger hon, den feminina kraften har en avgörande roll i det här skedet och den kraften finns i oss alla. I Feng shui för moder jord visar grundprinciperna för jordläkningsceremonier och ritualer, hur man håller sig förankrad och i kontakt med jorden.

CD med instruktioner och meditationer ingår.

Utkommer 2007-11

 

 

Anmäl
2007-10-17 22:34 #4 av: LottaU

Nya samtal med naturandar

Av Weirauch Wolfgang 

Det första bandet i den här serien, Naturandar och vad de säger, slog ner som en meteorit! Här följer nu fortsättningen. Återigen talar naturandarna till oss och uppenbarar förunderliga sammanhang från världar som är stängda för de flesta människor. Boken innehåller även en avdelning med frågor som läsare har ställt, liksom naturandarnas svar.

Utkommer 2007-11

 

Anmäl
2007-10-17 22:37 #5 av: LottaU

Kroppen talar till dig - Den kompletta guiden till orsakerna bakom sjukdomar

Av Bourbeau Lise 

I mer än 25 år har Lise Bourbeau studerat sambandet mellan emotionella och mentala tillstånd och olika sjukdomar. Antalet klienter har blivit mer än 15 000 och ett enormt material har utformats genom åren. Kroppen talar till dig redogör för över 500 sjukdomar och deras mentala, emotionella och själsliga orsaker. Författaren menar att insikt i orsakerna bakom sjukdomar, samt djup självkännedom på ett mentalt, emotionellt och andligt plan, är en förutsättning för god hälsa. Lise Bourbeau är en eftertraktad föreläsare i Kanada och den franska utgåvan av boken har sålts i mer än 1 miljon exemplar.

Ur förordet:
Ohälsa eller sjukdom är kroppens sätt att kommunicera med oss, och tala om att vårt sätt att tänka (även om det sker omedvetet) inte är i harmoni med vad som är hälsosamt för oss. Sjukdom indikerar vi behöver göra förändringar i vårt trossystem och talar om för oss att vi har nått vår fysiska och psykiska gräns.

Forskningen inom metafysiken har återuppstått sedan psykoanalysens födelse. Sigmund Freud upptäckte att kroppen och psyket är oåterkalleligt sammanlänkade. En av hans mest berömda studenter, Carl Jung, sa "På samma sätt som vårt medvetna och det undermedvetna befinner sig i konstant växelverkan, är kroppen och sinnet i konstant växelverkan". Detta påstående, som är mer än 50 år gammalt, fastställs av några av världens största tänkare. Forskare inom detta område som Wilhelm Reich, John Pierrakos, Fritz Pearls, Louise Hay och många andra har bidragit enormt till återskapandet av den stora mängden information som finns inom metafysisk forskning.

Olyckligtvis utgår den traditionella medicinska läkarvetenskapen (och även vissa alternativa terapier) från att ohälsa är ett hinder i vägen för vår lycka, och att den därför ska bekämpas som en fiende som attackerar kroppen. Denna fokusering på att göra sig fri från sjukdomssymptomen, kan jämföras med att avlägsna den lilla röda varningslampan i en bil som uppmärksammar ett problem. Utan dessa varningssignaler kan större och mer allvarliga problem utvecklas. Symtom är kroppens varningssignaler som visar att ett visst område behöver din uppmärksamhet. Jag har upptäckt, att det istället är så att ohälsa är en gåva vars syfte är att återbringa jämvikten i vår varelse. Den fysiska kroppen skapar inte ohälsa, för den fysiska kroppen kan inte göra något av sig själv. Det som upprätthåller livet är vår själ, vårt inre jag. Ohälsa är ett direkt resultat av obalans i vår inre värld som visar sig i den fysiska kroppen. Därför försöker en sjuk kropp bara hitta tillbaka till sitt naturliga tillstånd av vibrerande hälsa.

Utkommer 2008-01

 

Anmäl
2007-10-19 10:10 #6 av: Opal

Härligt med fler nya böcker att läsa.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.