Övrigt

Affirmation

2007-09-17 22:39 #0 av: Faxlin

Affirmationer betyder att du med tankens kraft kan förändra din bild, alltså genom att tänka positiva saker om dig själv, din situation och din kropp så kommer det att bli så.

affirmation (lat. affirma´tio, eg. 'försäkran', av affi´rmo 'försäkra', 'befästa', 'bekräfta'

Den grundläggande idén bakom användning av affirmationer är att varje människa skapar sin egen verklighet. Affirmationer är en metod att med ord som upprepas till slut tro på det upprepade ordet . Det fungerar på samma sätt som ett mantra. 

När vi tänker en negativ tanke eller har en negativ uppfattning om oss själva så blir detta energitrådar som kommer att vibrera inom oss. De manifesterar sig i vår fysisk kropp. Det är därför som kroppsspråk säger så mycket för vi kan inte gömma våra innersta värderingar egentligen. Genom sina tankar drar man till sig vissa typer av omständigheter. Om vi över tid upprepar en mening med ord. Så kommer vi så småningom att tro på orden vi upprepar. Det är som att lära sig cykla. Har vi en gång lärt det så gör vi det på rutin. Nya tankesätt ska vi lära in så vi lever dem på rutin. Du känner inga tvivel eller någon oro utan kan leva din affirmation. En affirmation är en bön eller ett mantra. Genom affirmationer påverkar vi vårt känslotillstånd Att tro, verkligen känna att orden och meningen jag säger är sant. 

 

Att upprepa påståenden om sig själv tills det blir sant...

Exempel på några Affirmationer:

Jag är stark, givmild, omhändertagande, beslutsam, rik, strålande, ljus, entusiastisk, fridfull, lugn och stilla.

Universum fungerar i perfekt harmoni. Allting som sker är för min högsta utveckling. Jag ser nu ett universum av skönhet och perfektion.

Saker och ting är goda, allting sker till det bästa, allt är i ordning och harmoni.

 

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-09-17 23:19 #1 av: LottaU

Kanonbra artikel Skrattande

Ett bra sätt att vända de negativa tankarna man har och även att bygga upp t ex. att man får bättre självförtroende m.m.

Min sambo och jag testade och ha en positiv dag och det var svårt, för det kommer alltid lite negativitet i många meningar, som man ofta inte tänker på.

Man nästa "skämdes" när man upptäckte hur negativ man är.

Kanske inte har med affirmationer att göra, men med negativitet.

//Lotta

Anmäl
2007-09-18 11:58 #2 av: Perla

Jättebra artikel.

Synd bara att jag inte visste om att du skulle lägga in den då jag själv har arbetat med en artikel om detta som jag fick förfrågan om att lägga upp här. Jag har bara väntat på att Mandymoo ska komma tillbaka så jag kunde skicka den till henne. Den artikeln känns ju nu som ett onödigt arbete men jag kommer säkert att kunna använda den i något annat sammanhang.

Jag förstår dock att det ibland kan brista i kommunikationen när ni är några stycken som är värdar här.

Anmäl
2007-09-18 12:39 #3 av: LottaU

#2 Det är lätt att det blir så här!

Jag tror varken Åsa eller jag visste om att du skulle skriva en artikel om affirmationer.

Eftersom inte mandymoo är här, så pratar Åsa och jag med varandra, så att inte vi lägger ut dubbelt.

Synd att du inte kontaktade mig, så hade jag lagt ut den åt dig!

På Insidan så är det enbart en värd och sen medarbetare. Mandymoo är värd, men inte här och inte varit här på länge. Så jag har tagit på mig ansvaret att sajten ska fungera även fast hon inte är här!

Jag gör så gott jag kan, fast jag "bara" är en medarbetare... Skrattande

Må så gott

Kramis Lotta

Anmäl
2007-09-18 13:23 #4 av: Perla

#3

Det är mycket som är "synd" men artikeln här ovanför blir inte sämre för det. Glad

Bra skrivet Åsa!

Kram på er båda  

Anmäl
2007-09-18 17:22 #5 av: Faxlin

Men Perla, du tror inte att vi kan slå ihop våra artiklar då? Så skriver vi under med ditt namn med? Annars kan jag ta bort min utan problem. Och så sätter Lotta ut din. Min har redan publicerats på annan ifokus sida så det är lite extra roligt tycker jag när andra än vi medarbetare skriver.
Skicka ditt material till Lotta så fixar hon det :-)

Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-09-19 01:56 #6 av: Perla

#5

Tack, men din artikel är bra så den kan gärna vara kvar.

Jag kan titta om jag kan arbeta om den jag har för att ta upp affirmationer ifrån en annan vinkel istället (men det kan ta lite tid, jag har mycket annat för mig).

Anmäl