Behandlingsmetoder/Terapier

Reportage - TFT - Tankefält Terapi!

2007-08-25 01:52 #0 av: LottaU

Denna artikel är om TFT! Läs mer om Inger och hennes arbete!

Inger Grahn och Callahan Technique® Tankefält Terapi, CT-TFT

Jag är en 59-årig jämtländska, uppvuxen på Frösön. Jag är lärare och specialpedagog och har arbetat inom skolan i 30 år.

Under senare delen av 80-talet kom jag i kontakt med kvinnojoursrörelsen och har sedan dess varit aktiv där.
Där har jag också själv fått hjälp med att bearbeta mina egna sexuella övergrepp, som jag blev utsatt för under min barndom och uppväxt.


I mitten av 90-talet förde kärleken mig ner till Göteborg. Där var jag med och startade en kvinnojour, Stödcentrum BEDA, för kvinnor som varit utsatta för incest, rituella och andra sexuella övergrepp. Där arbetade jag ideelt under några år och sedan, som anställd, under åren 1999- 2005.

Jag arbetade med olika former av stöd och hade ansvar för information och utbildning. Jag var en av ledarna för det årliga sommarlägret och jag ledde kurser i frigörande dans.

Jag var med och utformade ett utbildningsprogram för personal inom vård, omsorg, rättsväsende och skola, samt ett förebyggande program mot sexuella övergrepp på barn, som vänder sig till barn och personal i skolan.

Under den tiden på BEDA, kom jag i kontakt med terapiformen Tankefält terapi, som var något helt nytt och oprövat. Eftersom den utlovade stor hjälp för traumatiserade och ångestfulla människor blev jag intresserad och gick en grundkurs i Varberg. Jag kunde sedan använda TFT i mötet med utsatta kvinnor i BEDA och de som blev behandlade var mycket positiva till resultatet.

Sommaren 2005 slutade jag min anställning i BEDA och började så smått fundera på att öppna eget och arbeta som TFT-terapeut. Jag beslutade mig för att gå Step A + B för Dr. Callahan i USA.
Jag beviljades starta eget-bidrag och startade mitt företag Ingers HUS i januari 2007.


Jag har också under våren gått Step C för Dr. Callahan, som inneburit handledning och möjlighet att erbjuda Voice Technology, VT, till mina klienter. VT är den högsta och effektivaste formen av TFT.

Jag finns på Sun Like i Mellerud, som är ett friskvårdscenter med flera alternativa terapeuter. Där kommer vi att ha en inspirationsdag lör 15 september med bl.a. skrattyoga och där alla terapeuter presenterar sina verksamheter. www.friskabudimellerud.se

Jag är också medlem i Hälsans Hus i Södertälje där jag tagit emot en del klienter.
Hälsans Hus Södertälje

 


CT-TFT är en revolutionerande och snabb metod för psyiska och fysiska smärtor som har utarbetats av Dr. Callahan, klinisk psykolog från Californien i USA.

Läs mer på min hemsida Ingers Hus

 

Tankefält Terapi

Mer än bara positivt tänkande, positiva resultat!

The Callahan Techniques® Thought Field Therapi® (Tankefält Terapi) har utarbetats och utvecklats av Dr. Roger Callahan, klinisk psykolog från USA. Han var en av pionärerna inom hypnosforskningen och har i hela sitt yrkesverksamma liv försökt hitta nya, snabbare och effektivare metoder för att lösa psykologiska problem.

CT-TFT har sin utgångspunkt i kinesiologi, meridianlära och modern klinisk psykologi. Genom att stimulera punkter i meridiansystemet, i en specifikt utprovad ordning, raseras blockeringar och kroppen får tillgång till sin egen helande förmåga. CT-TFT är samtidigt en självhjälpsmetod, som du lär dig under behandlingstillfällena.

Med hjälp av CT-TFT kan du uppnå lindring eller total befrielse från vanliga fobier och rädslor under ett enda tillfälle. Behandlingen har även visat god verkan vid depressioner, trauma, drogberoende, ätstörningar, ångest och smärta.

CT-TFT-behandling innehåller olika nivåer som är smärtfria och utan biverkningar och passar såväl barn som ungdomar, vuxna som äldre. Även djur, som hund, katt och häst kan framgångsrikt behandlas med denna metod.

Grunden består av s.k. algoritmer, som är punkter och specifik behandlingsordning i kombination.

Nästa nivå är orsaksdiagnos (Dx), där dina individuella punkter tas fram, med hjälp av kinesiologi. Med Dx bestäms också vad som är toxiskt (giftigt) för dig och hur du kan behandla det.

Den högsta nivån är Voice Technology, VT, där den individuella algoritmen avläses med hjälp av röstprov. VT är snabbare och mera precis än Dx, både vad det gäller individuella behandlingspunkter och identifiering av individuella toxiner. VT finns ännu inte tillgängligt på svenska.
VT kan fås av Dr. Roger Callahan och några till i världen, som är särskilt utbildade på det.

Du hittar dem på Callahans hemsida http://www.tftrx.com eller på http://www.atft.org
Association For Thought Field Therapys hemsida.

Association For Thought Field Therapy, ATFT är en internationell förening för CT-TFT-terapeuter och pedagoger och ett stödjande forum för sina medlemmar.

Föreningen arbetar aktivt för att:

- forskning om Tankefält Terapi och dess verkan skall bedrivas.
- effektivisera och förbättra utbildningen av CT-TFT-terapeuter
- som volontärer hjälpa människor i katastrofdrabbade områden
- söka fondmedel för finansiering av denna verksamhet

Vanliga frågor och svar om Tankefält Terapi

F: Vad händer under en behandling?
S: Terapeuten instruerar klienten hur hon/han ska "knacka" på speciella punkter på kroppen i en precis ordning. Alternativt är det terapeuten som knackar. Detta sker medan klienten tänker på problemet. Det typiska är då att klienten upplever en markant förbättring.

F: Hur effektiv är CT-TFT?
S: TFT erbjuder verklig, mätbar och varaktig hjälp vid en rad olika problem. Ingen annan känd metod har visat sig ha lika hög procent av lyckade behandlingar. CT-TFT har kallats för århundradets bästa terapi pga. sin effektivitet.

F: Är CT-TFT farligt?
S: Nej, CT-TFT är säkert för alla inklusive barn, bebisar och äldre. CT-TFT har inga som helst biverkningar.

Baskurser i Tankefält Terapi - algoritmträning anordnas på olika platser i Sverige, med början hösten 2007

 

Kontakt:

Tfn: 0530-420 34 (Du når mig lättast vardagar 09.00-16.00.)

Mobil: 0707-41 98 65

E-post: ingershus@tele2.se

Hemsida: http://www.ingershus.com/1.html

Av: LottaU

Datum för publicering

  • 2007-08-24

Anmäl
2007-08-26 17:46 #1 av: lightseeker

har själv fått hjälp med att testa denna terapi-form och kan med glädje säga att jag nu har ett verktyg för att själv kunna ta ansvaret för när jag märker att min ångest-knapp börjar tryckas in. Det är helt fantastiskt att det finns ett sätt att hantera paniken som inte innebär några biverkningar, vilket jag fick av medicinerna

Anmäl
2007-08-29 02:06 #2 av: LottaU

Jag vet inte så mycket eller egentligen inget alls om TFT! Men jag tycker det låter intressant!

Kanske något man ska testa. Ska kika om det finns någon här i närheten av Västerås! :-)

Är det några av Er som har provat?

 

Anmäl
2007-08-30 20:18 #3 av: lightseeker

SKrev här igår, men allt är ju borta så jag skriver en kortis igen:

Om ni är några stycken intresserade, så kan ni be typ abf, tbv eller någon liknande förening att be henne komma till er ort. Dom kan finansiera det hela, om ni också har en församlingslokal eller folkets hus, så brukar det vara bästa stället att ha det på. Jag är inte riktigt säker på om dom också hjälper till med annonsering, men jag tror att det är ok att ha en minimal avgift då.
Då skulle hon ju också kunna demonstrera på några vad TFT är. Och jag lovar att det funkar, på mycket.
Det låter ju nästan för bra för att vara sannt, men jag själv har ju börjat kunna åka hiss mm, efter många års socialt handikapp, så ni har ingenting att förlora.

Anmäl
2007-08-31 02:22 #4 av: LottaU

Det låter ju kanon :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.