2007-06-12 20:28 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. som del 12 kommer här grisen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Födelseår:

  • 1923 Feb 16 - 1924 Feb 4 Element: vatten
  • 1935 Feb 4 - 1936 Jan 23 Element: trä
  • 1947 Jan 21 - 1948 Feb 9 Element: eld
  • 1959 Feb 8  - 1960 Jan 27 Element: jord
  • 1971 Jan 27 - 1972 Feb 14 Element: metall
  • 1983 Feb 13 - 1984 Feb 1 Element: vatten
  • 1995 Jan 31 - 1996 Feb 18 Element: trä
  • 2007 Feb 18 - 2008 Feb 6 Element: eld
  • 2019 Feb 5 - 2020 Jan 24 Element: jord

Grundläggande egenskaper: glad, lättsam, njutningssökande, varmhjärtad, modig, ädel, chevaleresk, ärlig, optimistisk, orubblig inre styrka

Grundläggande energi: yin

Grundläggande element: vatten

För grisen är ett liv utan njutning och bekvämlighet inte mycket att ha. Att det ska vara gott att leva skriver grisen gärna under på. Grisen finner ingen anledning att hetsa upp sig i onödan över småsaker. För henne är lättsamheten något naturligt och hon förstår inte poängen med att göra väsen för ingenting. Livet är ju härligt. Det är bara njuta och ta för sig av det!

Samma inställning har grisen när det gäller arbete. Förmodligen skulle hin helst slippa arbeta överhuvudtaget, men om hon måste så väljer hin med all säkerhet att arbeta med något som kan förhöja livsenergin.

I hemmet trivs grisen allra bäst. Hon älskar att sitta i en bekväm fåtölj och bara må bra. Det kan verka som om hon inte ger familjen sin fulla uppmärksamhet, men på något sätt får hon alltid sin omgivning att må bra - utan att behöva göra någonting. För den sociala grisen är livet en enda lång rad av njutningsfulla ögonblick.

Grisa är sociala, pålitliga, målmedvetna och tror på sig själva. Dom gillar lugn och ro och gillar inte alls argumenteringar och håller sig borta från dom. Om dom hamnar med personer som diskuterar het så försöker dom alltid lugna ner båda sidorna, för att få lugn och ro själva. En gris skaffar sig livslånga och djupa förhållanden och vänskap.  Dom bryr sig mycket och tar socialt ansvar. Är utmärkta som ansvariga för föreningars penninginsamlingar. Du kan alltid lita på en gris. Dom tar sitt arbete på allvar och har höga moraliska värderingar.

En gris gillar att ha skoj, njuter av social samvaro och fester. Hon letar alltid efter lite skoj, kanske så mycket ibland att hon måste stanna upp lite och tänka efter så att inte festandet tar överhand. Grisar har ett stort hjärta och involverar sig gärna i andras problem. Ett problem med detta är att grisar är lite naiva.

Det går inte att ändra en gris inställning när det väl bestämt sig. För innan den kommit så långt att den tagit ett beslut så har hon lagt ner ansenlig tid på att väga för- och nackdelar mot varandra. Grisar vill slippa komplikationer och tar sig därför denna tid innan dom tar ett beslut. Men i stället missar dom ibland tillfällen för att det tagit för lång tid att bestämma sig. Grisar är obotliga optimister och tror på mirakel. Kanske det är därför som just lyckan ofta ler mot en gris.

I kärlek ska grisen se sig för, det är lätt att hon blir utnyttjad. En gris är osjälvisk och hjälper gärna andra. Trots detta är de intelligenta och kan ta vara på sig själva.
Att såra en gris är lätt, så var försiktig dom kan bara på det i många år. Men visar det sällan utåt.

En gris arbetar hårt och satsar friskt, även om dom ibland förlorar. Enligt Kinesisk sägen är det grisen som äger ymnighetshornet!

 

Berömda Grisar: Woody Allen, Julie Andrews, Steven Spielberg Albert Schweitzer, Ernest Hemingway


Passar bäst med Harar och Getter.

Relaterade länkar

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2007-06-12