2007-06-12 20:17 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. som del 9 kommer här apan.

 

 

 

 

 

 

Födelseår:

  • 1920 Feb 20 - 1921 Feb 7 Element: metall
  • 1932 Feb 6 - 1933 Feb 25 Element: vatten
  • 1944 Jan 25 - 1945 Feb 12 Element: trä
  • 1956 Feb 12 - 1957 Jan 30 Element: eld
  • 1968 Jan 30 - 1969 Feb 16 Element: jord
  • 1980 Feb 16 - 1981 Feb 5 Element: metall
  • 1992 Feb 4 - 1993 Jan 22 Element: vatten
  • 2004 Jan 22 - 2005 Feb 8 Element: trä
  • 2016 Feb 8 - 2017 Jan 27 Element: eld

Grundläggande egenskaper: livfull, kvicktänkt, problemlösare, energisk, rastlös, nyckfull, charmig

Grundläggande energi: yang

Grundläggande element: metall

Apan är oerhört kvickttänkt och livfull och tråkigt får det inte bli en enda sekund. Men det är inte tillräckligt att någonting händer - det måste också vara något annorlunda och oväntat. Apan älskar allt som är annorlunda och dras till allt som ligger utanför det vanliga. För apan finns det ingen tjusning i att åka till Mallorca eller Kanarieöarna på semester. Nej, det ska vara udda och ovanliga platser ingen normalt sett funderar på att besöka.

Eftersom apan är så oerhört charmig samtidigt som hon är mycket kvicktänkt kommer de udda uppslagen och de innovativa idéerna slag i slag. Hon kan plötsligt få får sig någonting och i nästa ögonblick genomför hon det! Här går det undan.

Både hemma och på arbetet är apan en frisk fläkt av stora mått. För en sak är säkert - tråkigt får man aldrig i hennes sällskap.

Ju större utmaning desto bättre för en apa, dom arbetar hår och målmedvetet och satsar allt. Inget är för svårt för apan som är smart och klarar det mesta. Hon löser problem utan att tveka och tror benhårt på sig själv. Och bryr sig inte om vilken uppfattning andra människor har om dom.
Apor har massor av idéer och många kommer att infrias.

De gillar att resa men då i första klass. Och provar gärna nya saker. Helt klart är det den typen av människor du ser hoppa fallskärm eller bungyjump.

De är intellektuella och deras minne otroligt. De minns även småsaker som andra glömmer direkt. Apor är rena trollkarlen med pengar. De kan lätt tjäna mycket pengar på grund av sina egenskaper. De vet att de är framgångsrika och behöver inte andra människors uppskattning. Det är svårt att sänka en apa helt. I regel vet de när det är dags att hoppa av ett olönsamt projekt eller hopplöst företag. Deras timing är utmärkt. De arbetar sällan utan en plan så det är svårt att lura dem. De är stora strateger och missar sällan en god affär.

Eftersom en apa oftast får som han/hon vill så tappar de även ofta lusten för deras erövringar rätt fort. De måste lära sig avsluta vad de har påbörjat och ta hand om det. Människor runt apor gillar att visa sig tillsammans med apan men apan litar inte mycket på dem. Istället har de en liten bekantskapskrets som betyder mer för dem. Pengar är viktiga för en apa. Även om apan inte är rik just nu kommer han/hon troligen att bli det snart. De vet att inget är permanent De improviserar vilt och överaskar ofta även sig själva. De gillar fakta och hatar att slösa tid. Eftersom de inte bryr sig om du tycker om dem eller ej blir de dugliga diplomater. Om du inte ser upp kan du lätt bli utmanövrerad av dem.

Apor måste se upp sitt kärleksliv. Även om de är framgångsrika där är de rätt egoistiska och förlorar lätt intresset för den andra parten.

Berömda Apor: Lord Byron, Julius Caesar, da Vinci, Harry S Truman, Elizabeth Taylor

Passar bäst med Drakar och Råttor.


 

 

Relaterade länkar

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2007-06-12