Behandlingsmetoder/Terapier

Reportage - Rosenmetoden & LPG!

2007-08-17 23:37 #0 av: LottaU

Här kommer nästa artikel om olika behandlingsmetoder!

 

Ann-Greth Hilding

Deltakliniken, Västerås


 

Jag har äntligen genomfört min dröm om att arbeta med människor och deras välbefinnande och vara egen företagare.

Jag älskar att ge människor behandlingar och se hur människor kan förstå vilka möjligheter som finns inom oss. "Att gå från den människan vi tror vi är till den människan vi verkligen är".

Det föll sig naturligt att det blev kroppsterapi jag skulle arbeta med eftersom jag på min tidigare anställning som rehabiliterare kände att människor ville bli berörda och våga vara den människan vi egentligen är.

Jag har en 4 årig kroppsterapiutbildning på Axelsons Institut och personlighetsutbildningar samt psykologi på Högskolan i Eskilstuna. Målar gör jag också och ger kurser i kreativt tänkande med målningen som redskap.


Behandlingar


Mina behandlingar är Rosenmetoden och Endermologie/LPG-behandlingar. Rosenmetoden går ut på att det vi varit med om finns lagrat i kroppen. Det kan ge sig till känna i form av ömma muskler, värk i skuldror och nedsatt rörlighet.

Med Rosenmetoden blir du medveten om var och varför du har muskelspänningar.

LPG-behandling låter nästan för enkel det är en smäcker liten apparat med två cylindrar och en vakuumsug som förs fram över kroppen. Det är helt smärtfritt och mjukar upp leder, muskler och rygg samt reducerar celluliter, kroppskulpterar kroppen och behandlar ärr och brännskador. Blodcirkulationen och lymfdräneringen ökar 3-4 gånger. Blodet syresätts som om du sprungit en mil och det rensar kroppen från slaggprodukter och gifter.

En behandling tar 35 minuter och kan jämföras med 5 klassiska massagebehandlingar. En enstaka behandling håller kroppen i gång i tre dygn.

Denna djupgående massage passarar alla människor, från 16 år till 80-åringar.

 

Hemsida: Deltakliniken
Tel: 0730-33 95 23

 

Utbildning Rosenmetoden

För att få djupare relationer, lyckas bättre i ditt yrke, trivas med tillvaron och med dig själv. Rosenmetoden är en mjuk och lätt behandlingsform där du kan få hjälp med att lösa upp muskelspänningar och bli mer avslappnad. Allt vi har sett, hört och varit med om finns lagrat i kroppen, även det som vi upplevt som mycket små. Det som är svårt att ta till sig och bearbeta "göms undan" i det undermedvetna, men det finns ändå kvar. Det ger sig till känna i form av stumma muskler, värkande axlar, låst mellangärde och nedsatt rörelse- förmåga. En hämmad andning är också ett tecken på att kroppen är spänd och blockerad. Detta påverkar i sin tur övriga organ i kroppen, som inte får tillräcklig syretillförsel.

Rosenmetoden går ut på att lösa upp spänningar i kroppen och frigöra känslorna som ligger bakom. När förträngda upplevelser och känslor kommer upp till ytan så försvinner också de fysiska problem som är förknippade med dem.

Marion Rosen, sjukgymnast, har utvecklat sin metod under mer än trettio år och intresset för hennes metod är mycket stort. Bara i Sverige finns i dag ca 400 Rosenterapeuter, utbildade vid Axelsons Gymnastiska Institut i Marion Rosens anda.

Kurser/utbildning i Rosenmetoden kan du delta i enbart för din egen personliga utveckling eller med syfte att bli Rosenterapeut. Detta går mycket väl att kombinera med andra studier eller förvärvsarbete. Du kan börja kurser/utbilding i Rosenmetoden från det året du fyller 25 år.

Utbildningen består av grundutbildning och praktikår:
Grundutbildningen omfattar följande kurser och kan göras på kortaste tiden ca 3 år, eller fördelas på längre tid om så önskas:
1 introduktionskurs (3dagar)
2 kurshelger (á 2 dagar)
7 intensivkurser (á 7 dagar)
Anatomi för rosenelever (2x5 dagar)
3 intervjuer/samtal med lärare
Praktikåret beräknas vara klart på 12-18 månader. I praktikåret ingår följande moment:
Ge 350 klientbehandlingar, som du kan ta betalt för.
Få 25 egna behandlingar av Rosenterapeut.
Ha ca 45 timmars handledning enskilt, i grupp samt enskilda samtal.
Internationellt Certifikat erhålls från The Rosen Institute i USA efter godkänd utbildning.

Info från Axelsons Gymnastiska Institut

Hemsida


Länk till Terapeuter i Sverige

Rosenterapeuter

 

 

 

Av: LottaU

Datum för publicering

  • 2007-08-17
Anmäl
2007-08-18 03:40 #1 av: Faxlin

Det här var en intressant artikel. Någon som provat på detta?

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-08-31 01:58 #2 av: LottaU

Jag har inte provat detta, men jag funderar på att prova LPG!

Alltid kul att prova nya metoder Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.