Behandlingsmetoder/Terapier

Reportage - Body Talk!

2007-08-08 22:58 #0 av: LottaU

Här kommer den första artikeln om olika behandlingsmetoder m.m. Först ut är Inger Lundberg med Body Talk!

 

Jag heter Inger Lundberg och jag jobbar som BodyTalk-terapeut.

Jag är född i Sundsvall men har bott i Märsta och Knivsta trakten mest hela mitt liv. Bor nu i Uppsala med pojkvän, 18-årig dotter och vår katt Molly.

Jag har en ganska normal bakgrund men har alltid varit inriktad på maskiner och teknik. Jag läste 4 årig teknisk linje på gymnasiet och började därefter jobba på en lastbilsfabrik. Därefter utbildade jag mig till programmerare och började jobba som datorkonsult

.

Jag skadade nacken när mitt företag hade en firmafest med westerntema - jag dök av en mekanisk tjur och fick en nackfraktur med whiplash.

Datorbranschen är väldigt stressig och krävande men samtidigt kreativ och välbetald så jag blev kvar där. Jag kan inte påstå att jag mådde jättebra i den miljön men jag sa alltid att "om jag ska göra något annat så kommer jag att få sparken". Så när jag blev uppsagd så blev det inte någon jättekris ;-). I samma veva hade jag varit på några BodyTalk-behandlingar och jag kände bara att det här fungerar ju! Och tänkte att det här skulle jag kunna tänka mig att jobba med. Kruxet var ju om jag skulle klara av det.. Jaa, det var 3 år sen och det känns verkligen som om jag klarar av det!

Jag hade provat massor av behandlingar innan BodyTalk också men det kändes som om BodyTalk gick djupare - att det förändrade mig som människa. Till det bättre givetvis! Att jag verkligen jobbar med mig själv och mina fördomar och föreställningar om världen. Plus att jag får fysisk hjälp med mina besvär och symptom och hjälp med självförtroende och humör. HELA jag mår bättre helt enkelt.

 

Body Talk

BodyTalk är en alternativterapi som låter kroppen själv berätta vad som är mest prioriterat att ta hand om hos klienten. Syftet med en BodyTalk-behandling är att få kroppens alla delar och system att prata bättre med varandra. När kommunikationen i kroppen inte fungerar bra så påverkar det hela kroppen vilket till slut kan leda till att man får symptom eller sjukdomar. BodyTalk använder klientens medfödda intelligens, den inre intelligens som varit med hela klientens liv och som vet och kommer ihåg hur personen mådde när den mådde bra men som behöver lite hjälp på traven för att kunna återta det hälsotillståndet. 

För att prata med kroppen och lokalisera de punkter som behöver bättre kontakt = prata bättre med varandra, används en form av muskeltestning som ger Ja och Nej svar.

Dessa Ja och Nej svar används tillsammans med ett schema som speglar kroppen från alla håll och kanter och styr oss till tex ett inre organ som vill ha bättre kontakt med något annat organ eller system i kroppen, eller behöver länkas till en händelse eller en känsla som fortfarande påverkar.

Kroppens medfödda kunskap styr hela behandlingen. Först godkänner den att personen verkligen behöver BodyTalk, det kan ju vara något annat som personen behöver mer.

Därefter så säger den ifrån när kroppen fått maximalt med behandling som den klarar av under just det behandlingstillfället och den talar också om hur lång tid den är upptagen efter behandlingen dvs den tid den vill ha på sig att fysiskt anpassa kroppen efter behandlingen.

Så det är en behandling som ger maximalt bra resultat och som verkligen ser till kroppens och själens bästa ur alla perspektiv.

 

Behandling

När man kommer på en BodyTalk-behandling så får man, om man vill, berätta om vilka besvär man har. Vi som terapeuter ställer ingen diagnos utan vi låter kroppens medfödda kunskap styra hela behandlingen vilket kan innebära att de symptom som klienten söker för inte uppmärksammas direkt. Det kan ju finnas mer prioriterade saker som den vill ta hand om som är utanför klientens uppfattningsförmåga. Men när kroppen får behandling så börjar den laga sig inifrån och ut vilket leder till att symptom och sjukdomar försvinner på vägen. Och man får alltid hjälp fysiskt, psykiskt och känslomässigt samtidigt.

 

Själva behandlingen görs bekvämt liggande på en massagebänk. Det går bra att göra behandling om klienten sover eller till och med om den är i koma eller medvetslös.

Jag som terapeut drar lite löst i klientens arm för att "programmera" in Ja och Nej svaren och därefter använder jag dessa Ja och Nej för att som tidigare nämnts hitta delar i kroppen som vill ha bättre kontakt. Det är en väldigt lung och behaglig behandling.

 

BodyTalk hjälper mot alla typer av besvär eftersom det lagar kommunikationsbrott i kroppen. Det som också händer när dessa kommunikationsbrott lagas är att det blir energi över. Energi som tidigare bara gått åt till att kanske gå upp på morgonen, orka jobba och få vardagen att fungera. Nu får man energi över som hjälper till så att man tar tag i saker som man inte mått bra av och som man inte orkat förut. Och dessutom så får man tillbaka glimten i ögat och livslusten!

 

Bakgrund

BodyTalk har funnits i 11 år och startades av en australiensare som heter John Veltheim.

Han har jobbat med de flesta former av energiterapier i hela sitt liv. Han har även startat Reiki Networks.

BodyTalk är det snabbast växande hälsovårdssystemet i världen just nu. Det finns 1300 terapeuter och över 100 instruktörer som lär upp nya. Det är störst i USA, Canada, Sydafrika, Brasilien men finns över hela världen. I Sverige är vi just nu 10 st certifierad terapeuter.

 

Utbildning

Det tog mig ca 1 år från min första kurs tills jag blev certifierad terapeut.

Man behöver gå två grundkurser, repetera dem och sedan ha gjort minst 60 elevbehandlingar innan man kan certifiera sig. Dessa kurser ges i Uppsala eller Stockholm.

Därefter finns det ett antal fortsättningskurser man kan gå.

Man kan även gå specialkurser för att rikta in sig på att behandla djur eller plantor (vingårdar och dyl).

 

Inger Lundberg

Body Talk terapeut

Kontakt:

Hemsida: Body Talk

Mail: LundbergInger@hotmail.com

Telefon: 070 - 676 89 55

Är du intresserad av att boka en behandling eller vill du veta mer om BodyTalk?

Maila el. Ring!

 

Jag ger BodyTalk-behandlingar i Uppsala och Stockholm. Eller enligt överrenskommelse..! Jag ger även Reiki-behandlingar.


 

Av: LottaU

Datum för publicering

  • 2007-08-08

 

 

Anmäl
2007-08-09 23:09 #1 av: LottaU

Ni har även möjlighet att ställa frågor till Inger!

Skriv frågorna här, så vidarebefodrar jag dom till Inger i början av september när hon kommer hem från USA!

Anmäl
2007-08-18 00:19 #2 av: Rocktjejen

Wow! säger jag bara..efter att ha läst reportaget..tyckte att kinesiologi lät bra för mina åkommor..men det här låter ju helt fantastiskt..

undrar om det finns någon närmare Karlstad tro..

 

Hälsn. eva

Anmäl
2007-08-18 02:31 #3 av: LottaU

Jag går själv och får Body Talk hos Inger i Uppsala.

Det är 16 mil fram och åter, men det är det värt! :-)

Body Talk har hjälpt mig väldigt mycket. Jag började gå förra året och redan efter första gången så kände jag mig mycket bättre i kropp och själ. Jag gick 6 gånger och sen fick jag sluta gå pga av att min katt Tengel blev påkörd och då hade jag inte råd.

Men nu har jag börjat gå igen, nu för ett par veckor sen. Men den här gången så tar det lite längre tid för att känna det som jag gjorde förra gången. Men jag kan verkligen rekommendera denna behandlingsmetod.

Terapeuterna finns i Stockholm, Uppsala och på Öland.

Men Rocktjejen, maila Inger och hör med henne, för det kanske finns någon närmare dig, som ännu inte finns med på hemsidan. Nu är Inger i USA, men kommer hem i början av september!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.