Astrologi, Horoskop, Planeter m.m.

Den kinesiska zodiaken - Geten

2007-06-12 20:12 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. som del 8 kommer här geten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Födelseår:

  • 1919 Feb 1 - 1920 Feb 10 Element: jord
  • 1931 Feb 17 - 1932 Feb 5 Element: metall
  • 1943 Feb 5 - 1944 Jan 24 Element: vatten
  • 1955 Jan 24 - 1956 Feb 11 Element: trä
  • 1967 Feb 9 - 1968 Jan 29 Element: eld
  • 1979 Jan 28 - 1980 Feb 15 Element: jord
  • 1991 Feb 15 - 1992 Feb 3 Element: metall
  • 2003 Feb 1 - 2004 Jan 21 Element: vatten
  • 2015 Feb 19 - 2016 Feb 7 Element: trä

Grundläggande egenskaper: fantasifull, kreativ, vänlig, lugn, eleganta, charmiga, romantiska, passionerade, känsliga och ofta religiösa eller djupt involverade i mystiken

Grundläggande energi: yin

Grundläggande element: jord

Geten är oerhört kreativ och konstnärlig. Utan tvekan är det denna sida som alltid står i centrum av getens liv. Hon kan vara upptagen av en mängs olika saker, och det kan finnas mycket som intresserar henne, men vad detta än är finns alltid det kreativa skapandet där som en röd tråd.

Geten är den goda samariten som förstår och bryr sig om andras problem och förlåter dem lätt.

Geten är lugn och samlad och förhåller sig på många sätt som en observatör till det som sker omkring henne. De föredrar anonymitet framför berömmelse och väljer oftare konsthantverk än originalitet. Tillsammans med andra kan hon ofta vara tillbakadragen och stå lite i bakgrunden, och det är först när hon använder sin pensel eller sin penna som energin och glöden väcks till liv. Då är det hennes fantasi som får stå i centrum, och getens fantasifullhet känner inga gränser.

Geten är mycket vänlig och behandlar sin omgivning med stor hänsyn och varsamhet. Därför är hon uppskattad både på arbetsplatsen och i familjelivet. Och romantik är en stor del av en gets liv. Månsken, rosor, ljuv musik o stearinljus får en get att smälta. Nackdelen är att geten ibland har tendens att se hela världen genom rosa glasögon.

Geten oroar sig mycket och behöver då människor som ger support och stöd för att liva upp dom igen. Om något bekymrar en get så säger den det aldrig rakt ut. Nej du får dra det ur dom, lite i taget, ibland får man till och med ta till en ren utskällning av dom för att dom ska tala om vad det är. Getter är väldigt familjära och glömmer aldrig högtidsdagar. Så glöm inte deras födelsedag.

Bra saker händer dem helt enkelt naturligt ändå. De behöver ljusa och lufta omgivningar men då kommer att utmärka sig i kreativa jobb. Geten är tursamma personer. De får ofta ärva. Även i de svåraste stunderna får de alla sina grundläggande behov tillgodosedda. Getter får saker deras väg utan att behöva tillgripa våld. De har en passiv uthållighet som driver andra till vansinne. De kommer alltid att vinna över dig genom att de kan kosten att vänta ut dig.

En get arbetar inte bra under stress utan behöver få ta allt i sitt eget tempo, men den behöver någon som håller ordning på dom och talar om för den vad den ska göra. Annars finns risk att deras talang kastas bort. Men ändå så klarar dom inte av för mycket disciplin och blir förnärmade om du kritiserar dom. Dom har svårt att göra någon ledsen, särskilt dem de älskar. Dom försöker på alla sätt att slippa konfronteras på. Problem är svårt att ta upp  med en get, för dom är känsliga och överreagerar lätt

Getter har en benägenhet att känna sig osäkra. Dom har ett behov av att få känna sig behövda och älskade, vilket de lyckligtvis ofta är, för dom är svåra att motstå och blir utmärkta partners. Dom har svårt för att vara praktiska och lever helst sina liv i lyx. Vilket gör att dom helst inte ska ha hand om pengar, dom spenderar lite för lätt. Dom blir deprimerade av fula saker.

Berömda Får: Michelangelo, Rudolph Valentino, Mark Twain, Orville Wright

Passar bäst med Vildsvin och Harar.

 

Relaterade länkar

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2007-06-12
Anmäl
2007-07-12 02:34 #1 av: Grodan

Länkarna till Tuppen, Hunden och Grisen funkar inte, under Relaterade länkar... Gråter

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2007-07-12 18:50 #2 av: dreamiz

Jag är get o en del stämmer faktiskt. Fast inte det där med konstnärlig...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.