Astrologi, Horoskop, Planeter m.m.

Den kinesiska zodiaken - Råttan

2007-05-05 02:14 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. Startar med råttan.

 Födelseår:

  • 1912 Feb 18 - 1913 Feb 5 Element: vatten
  • 1924 Feb 5 - 1925 Jan 24 Element: trä
  • 1936 Jan 24 - 1937 Feb 10 Element: eld
  • 1948 Feb 10 - 1949 Jan 28 Element: jord
  • 1960 Jan 28 - 1961 Feb 14 Element: metall
  • 1972 Jan 16 - 1973 Feb 2 Element: vatten
  • 1984 Feb 19 - 1985 Feb 19 Element: trä
  • 1996 Feb 19 - 1997 Feb 7 Element: eld
  • 2008 Feb 7 - 2009 Jan 25 Element: jord

 

 

Grundläggande egenskaper: analytisk, rationell, intelligent, driftig.

Grundläggande energi: yang

Grundläggande element: vatten

 

Råttan är en driven och framåt natur, amitiös, kreativ, talangfull, läraktig och snabb I tanken. Det finns inte mycket som en råtta inte klarar av när hon lägger manken till. Utan tvekan gör hon det som krävs för att hon ska nå den framgång hon söker. För det är inte tu tal om att det är just framgång hon söker. Men hon vet också att framgång inte kommer av en slump - framgång kommer genom noggrann analys och genom att bygga en stabil grund.

Råttor är hårt arbetande och vet hur man skall spara för att ha något kvar. De är aldrig utan beundrare då de har en dragningskraft. De har en ljus och glad personlighet och detta skapar en stor bekantskapskrets. De älskar fester och andra sammankomster med många personer. De tycker om exklusiva klubbar och föreningar där de kan umgås med likasinnade. De är extroverta och bryr sig om andra. Råttor tar god hand om sina nära och kära. Råttan har också en förmåga att få andra att känna sig delaktiga och viktiga. Hon är en mästare på att få människorna i sin närhet att känna sig betydelsefulla. Det är verkligen svårt att värja sig mot råttans charm. Och varför skulle man göra det?

Råttan är också mycket ansvarsfull och lojal. Man kan lita på henne. Hon menar vad hon säger och säger vad hon menar.

Råttor är både charmerande och aggressiva. De förefaller på ytan vara lugna och samlade men är under skinnet osäkra och nervösa. Råttor älskar pengar och kan göra mycket för att få dem. Det är en svår uppgift att ta ifrån en råtta hans pengar. Trots detta kan råttor vara mycket generösa mot sina nära och kära och släkten är alltid välkommen. De tycker om att hålla välståndet inom familjen. Råttor är definitivt smarta. Med alla dessa människor runt sig ser råttan till att det händer något. Råttan kan sätta dem i arbete med vad som helst. Råttor vet hur man döljer sina egna hemligheter men har en förkärlek för att försöka lista ut andras hemligheter för att försöka vinna något på det.

 Det är lätt att se när en råtta är upprörd. De blir irriterade och nervösa. Råttor har svårt att säga nej till ett lågpriserbjudande. De köper ofta saker som de inte behöver och sparar på allt de kan. Souvenirer och personliga saker är lagrade överallt i en råttas hem.

 Då det ligger i en råttas natur att veta allt om alla blir de ofta bra författare. De har ett bra minne och en förmåga att formulera sig. Råttor kan bli framgångsrika i det mesta de försöker sig på. De har lätt för att ställa in sig för de yttre omständigheterna. De anpassar sig väl. De är i sitt esse när det är kris och är stora problemlösare. Deras intuition är stor och de är alltid öppna för nya möjligheter. De har ett inbyggt varningssystem så att de inte skall hamna i svårigheter. De brukar kunna se om det är för riskabelt för dem.

En av råttans största problem är att de försöker att göra för mycket på en gång. De splittrar ofta sin energi och får därmed inget gjort. När de väl har lärt sig att avsluta vad de har startat finns det inget som stoppar deras karriär. Råttor måste också se upp för sin egenskap att falla för erbjudanden och lockelser. I dessa områden kan deras bedömande lätt bli fel. De har lätt för att bli för giriga och då kommer de att gå på pumpen kanske både en gång och två.

 Råttor har stor respekt för sina föräldrar och för över detta på sina barn. De älskar sitt hem. Familjelivet är väldigt viktigt för dem. Råttor födda på kvällen eller natten brukar oftast bli de mest jäktade.  Råttor lär mycket och börjar göra detta tidigt. De läser mycket .

Berömda råttor - Platon, Tolstoj, Shakespeare, Mozart,  Washington, Truman Capote

Passar bäst med Drakar och Apor.


 

 

Relaterade länkar

 

Datum för publicering

  • 2007-05-04
Anmäl
2007-06-13 15:26 #1 av: Tarotsanna

hahaha... känner igen mig i mycket men inte allt Flört Kul läsning!

Anmäl
2007-07-12 02:39 #2 av: Grodan

Vad kul det skulle vara om musens år också fanns... Cool

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.