Tips om böcker, mässor, kurser m.m.

Musik & Meditationer för Kropp & Själ!

2007-04-27 13:17 #0 av: LottaU

Här hittar du skön härlig avkopplande musik, även vägledda meditationer. Hjälp gärna till och fylla på listan!

Healing Waters 

Av Evenson Dean 

Finstämda toner från flöjt, harpa och gitarr tar dig till en värld fylld av mjuka vågor och virvlande vattenflöden. Låt den smekande musiken svepa in i ditt hjärta och hela dig till ro.
Dean Evensons nyckel till framgång är att komponera inlevelserik musik som rymmer stor ödmjukhet och livsglädje. Han lustfyllda musikstycken ger dig en helhetsupplevelse av välbehag, avkoppling och rekreation.

 

 Ultimate Om

Av Jonathan Goldman

Imagine being in a temple, surrounded by hundreds of people chanting the sacred mantra "OM" in a continuous, fluid wave of sonic vibration. Now, Sound Healing Pioneer and Chant Master Jonathan Goldman has created this extraordinary Healing Soundscape for you. This recording of hundred of voices chanting "OM" is like the original sacred sound source of the universe-the sound that manifested all. It is the sound of cosmos-the resonance of the Divine.

The "Ultimate OM" brings peace and harmony to those who listen. "Ultimate OM" will help create balance and alignment in everyday lives, assisting in calming and centering your mind and body. The ancient sacred and healing sounds of OM, when coupled with the new science of Psychoacoustics, will help induce a state of deep peace for the listener. Experience "Ultimate OM" and feel the difference. 
 

Medicine Power

Av: Oliver Shanti

De nordamerikanska urinnevånarna kallar kraften från den Stora anden som finns i alla människor själ för "Medicinkraften". Tillsamman med sina vänner från olika nationer har Oliver Shanti skapat ännu ett mästerverk. Subtila kvinnliga indianska sånger, schamanska chants och rytmiska trummor vitalisera kropp och sinne och skapar en känsla av trygghet och säkerhet.
   Kraftfull rytmisk musik inspirerad av det nordamerikanska medicinhjulet. Häfte med poetiska illustrationer medföljer.

 

Rose Garden

Av Cosmica

Den efterlängtade uppföljaren till Secret Garden där sången och musiken får fullt spelrum. En själfull CD med stillsam musik och änglalik, ofta ordlös sång. Fungerar både som behandlingsmusik och för stunder av njutningsfull lyssning. Mary Camillas magiska röst som fått så många att känna så mycket dominerar den här skivan. Musiken ramar varsamt in henne i ett vackert ljudlandskap.

 

Drum Medicine

Av Gordon David / Gordon Steve 

Drum Medicine - rytmer som skapar en sensuellt pulserande stämning och inbjuder dig till den heliga dansen. Suggestiva trumslag tillsammans med indianflöjter och naturens egna ljud sveper dig med in i magins värld. Akustisk gitarr och klaviatur blir till andningspauser i den virvlande ritualen. Låt dig inspireras och omslutas av trummornas trygga rytm.
   Bröderna David & Steve Gordon från USA sökte sig ofta under sin uppväxt till de vackra och rogivande omgivningarna i Sequoias naturreservat. Trots sin klassiska musikskolning blev det naturfolkens trummor och flöjter som lockade. Tillsammans leder de oss rakt in i en betagande värld av förförande rytmiska toner.

"Best World Music Album 2000" (COVR Award, USA)

"New Age Album of the Year, 2000" (COVR Award, USA)

"Best Album - Native Heart, 2000" (NAV, USA)

"Charted on Billboard´s New Age Top 20"

 

 

Crystal Healing

Av Miles Anthony

Musik inspirerad av kristallernas helande kvalitéer. Utsökt vacker musik som flyter in i ditt medvetande och löser upp stress och spänningar och istället ger vila åt sinnena.

 

Songs for Inner Child

Av Noll Shaina

En skiva för alla som vill läka det inre barnet. Känsla i musiken och sången hjälper dig att öppna upp ditt hjärta. Musiken är läkande på djupet med sin stillsamma ton och Shania Nolls vackra röst. Lynns på sångerna som om de är gjorda just för dig och låt dig vaggas in i den mjuka, kärleksfulla värmen som förmedlas.

 

Essence of Earth

Av Evolving Minds

Musikaliska resor i det inre att meditera till eller bara njuta av. Detta är debutalbumet från Evolving Minds, dessutom den första produktionen från nystartade Nuit (skivbolag, förlag). Att hitta kärnan, Essensen, av elementet jord är själva målet med den här skivan. Vi hoppas att du liksom vi ska nå in till den. Det är samtidigt en hyllning till vår planet, Jorden. Välbekomme!

 

Silver Wings

Av Mike Rowland

Silver Wings är ett förtjusande verk som andas eterisk känslighet. Du svävar högt på välsignade vingar i din själs trädgård med hjälp av piano och stråkar.

 

Lär dig Meditera

Framtagen av Christina Divén i samråd med Anitha Nystedt, Friskvården Huddinge Sjukhus och Med. Dr./Leg. Läkare Bo Frykholm
Lär dig Meditera vägleder dig steg för steg in i en djup avslappning där du lär dig att släppa spänningar och fylla på med ny energi Specialkomponerad musik för avslappning tillsammans med ljudet av lugna havsvågor bildar en rogivande bakgrund till de guidade övningarna. Lär dig Meditera hjälper dig att: släppa spänningar och stress vila effektivt lyssna till din intuition stärka din självkänsla lättare se lösningar på problem


 

Secret Garden of Iris Hall

Iris Hall är ett internationellt erkänt medium och healer från England. Större delen av sitt liv har hon rest världen runt och hållit uppskattade seanser, kurser och konsultationer.
På den här CD'n hjälper hon dig, på lättförståelig engelska, att öppna dina chakran, få kontakt med andevärlden och hitta ditt inre jag. Slutligen, lär du dig stänga chakran, så du inte tar in dålig energi från människor omkring dig.
Cosmica har skapat musiken speciellt för den här meditationen. Den följer Iris behagliga, djupa röst och mellan hennes guidningar lyfts du upp till en högre dimension av Mary Camillas himmelskt vackra sång.

 

Möte med Din Andliga Vägledare

Av Lotta Ullermo & Micke Noris

Här guidar Lotta dig till ett besök hos din Andliga Vägledare!

Meditationen är på 40 minuter!

 

 

Länk till Del 2

 

Av: LottaU

 

 

 

 

 

Datum för publicering

  • 2007-04-27
Anmäl
2007-04-27 23:50 #1 av: mandymoo

Oliver Shanti - bara älskar cd med honom ...

Sen en av mina favoriter som snurrar ofta ofta Silver Wings.... den får man inte vara utan *ler*

 

Anmäl
2007-04-27 23:52 #2 av: mandymoo

Drum Medicine - undrar om det var den som det var bra att diska till ;)... kan inte titta på omslaget för exet tog den med i högen av cd ....

Anmäl
2007-04-27 23:54 #3 av: LottaU

:-) En som är bra att diska till är Gayatra Mantra. :-)

Men den går tyvärr inte att få tag i nu. En avmina favoriter med en masa aum på!

Finns en annan som är en favorit Karuna Reiki vol 1. Hade ingen bild på den, så därför ligger den inte med

Anmäl
2007-04-27 23:55 #4 av: zzTCM

Jag kan bidra med Jonathan Goldman "Ultimate OM"

Tänk er att ni befinner er i ett tempel omgivna av hundratals människor som mässar det heliga mantrat "OM"

Anmäl
2007-04-27 23:57 #5 av: LottaU

Häftigt :-) Ska se om jag hittar en bild på den hos min leverantör, så lägger jag till den på listan!

Anmäl
2007-04-27 23:57 #6 av: mandymoo

Låter maffig som bara den *Ler*

Anmäl
2007-04-28 00:02 #7 av: zzTCM

Glömde Milarepa andlig härlig musik att städa till, det går som en dans Glad

Anmäl
2007-04-28 00:04 #8 av: LottaU

Vad kul med massa tips på musik.

På en gång som jag är i form igen från min värk, så lägger jag till dom i listan.

Tipsa gärna om mera :-)

Anmäl
2007-04-28 00:25 #9 av: mandymoo

#7 då behöver jag den genast nu i helgen *ler* o kikar mig runt...

Anmäl
2007-05-22 12:53 #10 av: LottaU

Är det någon som har några fler  tips på bra meditationsskivor och skön musik att rekommendera?

 

Anmäl
2007-08-07 01:32 #11 av: LottaU

Puttar upp :-)

Kanske fler har några tips på skön musik, meditationer m.m.

Anmäl
2007-08-07 10:41 #12 av: Perla

Jag kan tipsa om trummeditationer/resor med Siv och Vildrenen. Tyvärr är det de enda namn jag har på dem.

De är med på Arboga Medeltidsvecka som pågår nu och håller trummeditationer/resor i sin jurta i Ahlöfsparken. Där säljer de också sina CD-skivor.

På fredag kl 22 kommer det även att bli en trumkonsert i St. Nicolaikyrkan. På konserten får alla som vill och kan ta med sig sin egen trumma eller bara vara med och sjunga och jojka.

Förra året var jag med som besökare och det var definitivt den häftigaste konsert jag har varit med om. Tidpunkten, stämningen med levande ljus och alla människor som samlats för att spela och sjunga eller bara njuta av upplevelsen tillsammans i den här gamla medeltidskyrkan var helt betagande.

Har du möjlighet att komma dit så kanske vi ses. Jag kommer att vara klädd i en vikingaklänning. ;)

 

Anmäl
2007-08-10 17:23 #13 av: CBA

Enya är skön musik att meditera till :oD

Anmäl
2007-08-11 01:11 #14 av: LottaU

Jag gillar oxå Enya :-)

 

Anmäl
2007-08-14 16:07 #15 av: FiaH

Tack för alla bra tips

Anmäl
2007-08-14 16:19 #16 av: Perla

Nu har jag fått reda på att "Vildrenen" heter Hans Keravuo och har en hemsida där man kan beställa CD:n, trummor, kläder, skallror och annat smått och gott..

http://www.soltrumman.com/

Anmäl
2007-08-14 16:44 #17 av: FiaH

Var inne på sidan, mycket fina saker dom hade...

Anmäl
2007-10-08 21:27 #18 av: LottaU

Det har kommit en hel del nya skivor nu!

Har inte lyssnat på dom ännu, men det kanske är någon annan som har gjort det... :-)

Din inre kraft : Höj din energi och stärk din självkänsla
Ehdin Sanna

Din inre kraft innehåller fem avslappningsövningar där Sanna Ehdin guidar dig på ett enkelt och behagligt sätt.

Vardagen innehåller många stressmoment som splittrar oss och tar av vår kraft och energi. Genom att regelbundet stanna upp och göra dessa övningar kan du lättare återhämta dig och få ny kraft och energi. Du blir mer närvarande i det du gör och får distans till dina problem. Sinnet blir mer positivt och du förbättrar din arbetsförmåga. Stillsam musik ger en harmonisk helhet till övningarna.

"Ju mer du är i dig själv, desto mer stärker du din självkänsla och din inre kraft. Det är välgörande för både kropp och själ." Sanna Ehdin


 

Anmäl
2007-10-08 21:31 #19 av: LottaU

Yasuragi : Glädjens källa
Edström Tomas

Likt en ljummen vind som sätter vindspelet i sakta rörelse förmedlar de japanska instrumenten koto, shakuhachi och shamisen en vilsam och ren känsla.

Låt sinnet få komma till ro. Lyssna till den stillsamma musiken och de harmoniska österländska tonerna. Finn din inre harmoni.

Yasuragi betyder inre ro och harmoni.

Denna CD är framtagen i samarbete med Yasuragi Hasseludden. En plats för stillhet, skönhet och avkoppling. Upplev ett stycke Japan, bara 20 minuter från Stockholm.

 

Anmäl
2007-10-08 22:39 #20 av: LottaU

Livsflödet : En väg till Ditt Bästa Jag
Ajax Ulrika / Becher Danny

Livet är ett ständigt flöde. I meditationen Livsflödet symboliserar vattnet din upplevelse av din nuvarande livssituation och vad du kan göra för att förändra den. Bortom tankar som begränsar har du möjlighet att se ditt liv från ett annat perspektiv. Under resan får du insikter som helar och skapar förståelse. Insikterna ger dig möjlighet att göra nya val - val att leva i flöde och vara Ditt Bästa Jag.
Resan i Ditt Livs Flöde guidas av Ulrika Ajax till flödande toner från tibetanska skålar av Danny Becher.
Inklusive häfte med förslag till tolkningar.

Anmäl
2007-10-08 22:42 #21 av: LottaU

Energi
Sifontes Cecilia

För dig som vill känna mer energi. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Klara tankar. Lugna känslor.
I den här meditationen får du verktygen att väcka din djupare kraft. Den innehåller praktiska verktyg för att du skall förändra dina tankar och känslor så att de sprudlar. Du får hjälp med att reda ut tankehärvor och kan ersätta dem med glädje.

2. Fyll livet med energi.
Hela du är sammansatt av energi - tänk bara på din kropp. Dina energier vill flyta fritt. I den här meditationen blir du guidad till din obegränsade källan av energi och du får öva så att de strömmar som du vill. Då ökar ditt välbefinnande.

3. Själens energi.
Du är en vis och vacker människa med oändliga möjligheter. Du kan välja dina tankar, dina känslor och dina upplevelser därför att du lever samman med en obegränsad källa av kapacitet. Använd den här meditationen till att lösa upp dina begränsningar och ta emot all den kraft som ger dig förmågan att ta emot stora förändringar i ditt liv. Allt bor i dig.

Anmäl
2007-10-08 22:43 #22 av: LottaU

Förlåtelse
Sifontes Cecilia

För dig som vill ha och ge mer förlåtelse. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Förlåt andra.
I den här meditationen landar du i nuet och får kontakt med din innersta kärna av kärlek, ljus och medvetande. Från den synvinkeln är det lätt att se hur allt du gör kommer från kärlek eller från din längtan efter kärlek. Det gör att det blir enkelt att släppa dömande tankar, förlåta andra och istället öppna dig för ett liv fyllt av förlåtelse och kärlek. Genom att frigöra dig från begränsningar kommer du att upptäcka livets totala frihet.

2. Förlåt dig själv.
Går dina tankar i samma begränsade mönster? Bli fri från skuld, skam och negativa tankar som håller dig kvar och begränsar dig. I den här meditationen blir du guidad fram till självförlåtelse. Du frigör dig från gamla tankar och energier och gör dig redo att ta emot mer kärlek och nya möjligheter.

Anmäl
2007-10-08 23:06 #23 av: LottaU

Inspiration
Sifontes Cecilia

För dig som vill ha mer inspiration. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Din själ talar med dig.
Inspiration är inget annat än DIN SJÄLS inflytande i ditt liv. Ofta kommer den som en plötslig insikt, en aha-upplevelse, så att du kan se nya, härliga möjligheter. På den här meditationsresan öppnar du upp för din inspiration, får ljus och energi på alla områden i livet. Du får också nya idéer om hur du skall förverkliga dina mål, förbättra dina relationer, ditt arbete och din hälsa.

2. Hitta meningen med ditt liv.
Det här är en kraftfull inre resa som handlar om att du går bakom ditt jag och ser ditt liv ur din själs perspektiv. Att upptäcka din själs unika gåvor gör att du placerar dig själv på toppen av ditt liv.

Anmäl
2007-10-08 23:08 #24 av: LottaU

Kärlek
Sifontes Cecilia

För dig som vill känna mer kärlek. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Din inre kärlek.
Vad är kärlek? I den här meditationen prövar du kärlekens väsen. Olika övningar visar dig vägen till ditt innersta av kärlek, ljus och medvetande. Kärlek är en kraftfull och drivande energi i varje människa. När du älskar öppnar du dig för själens kärlek. Du lär dig att du styr i ditt kärleksfulla liv.

2. Kärlek på jorden.
Prova mänsklighetens obegränsade möjligheter. Från det perspektivet är det fullkomligt klart att mänskligheten utvecklas genom kärlek och att kärlek svarar på kunskap. Du kommer att kunna stödja dig själv och världen genom att du ser kärlekens innersta väsen. Du kan njut av din ofantliga kärleksfulla kärna och hitta vägar till att uttrycka din kärlek.

Anmäl
2007-10-08 23:09 #25 av: LottaU

Mother Mary's Song
Sifontes Cecilia / Skogh Anders

Meditativ sång inspirerad av Moder Maria.

Anmäl
2007-10-08 23:11 #26 av: LottaU

Positiv Meditation : Med självstärkande budskap
De Neergaard Mia

Positiv Meditation är en ny form av meditations cd med underbart guidade och djupt avslappnande meditationer, fyllda med självstärkande kärleksfulla budskap.

Du kan själv välja hur du vill använda Positiv Meditation; Vill du lyssna på meditationerna var för sig, tillsammans i en enda härligt lång meditation eller så kombinerar du dem på ett sätt som känns bra för dig, utifrån den tid du har och vad du vill uppnå, när på dagen du lyssnar och hur du vill känna dig och må efteråt. Förslag på olika kombinationer medföljer Cd´n.

Positiv Meditation är för vår nya tidsålder och för dig som önskar inre balans och positiva förändringar. När du lyssnar på cd´n regelbundet, höjs din egen energinivå. Du är med och skapar din framtid så som du vill ha den. Du får uppleva din naturliga livskraft, ökad glädje och kreativitet. Det är nästan som magi...

Mia´s varma och mjuka röst leder dig i samklang med vackra, harmoniska toner av harpa, piano, gitarr, helande naturljud, havets vågor och stilla fågelsång;

Anmäl
2007-10-08 23:12 #27 av: LottaU

Rikedom
Sifontes Cecilia

För dig som vill ha mer rikedom på alla områden. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Att välja rikedom.
I den här meditationen ser du olika vägar för att förändra dina tankar. Du når en känsla av allt ha allting du önskar och genom det kan du enkelt dra till dig mer av det du vill ha. Vill du ha högre materiellt välstånd? Mer kärlek? Mer glädje? Mer vad? Använd den här meditationen för att öka det du vill i livet.

2. Skapa det du vill.
Tror du att du måste kämpa för att få ut något gott av livet? Glöm det. Den här meditationen öppnar dörrar för ett helt nytt synsätt. När du arbetar med ditt liv som en kraft, tillåter du dig att släppa begränsningar och ge dig in i en ofantlig energi. Du kan skapa det liv du vill ha och samtidigt göra världen till en ljuvlig plats för allt levande.

3. Öppna dig för rikedom.
I den här meditationen kommer ditt inre att arbeta med krafter för att öka din energi. Det gör att rikedom och annat du önskar dig lättare och enklare kan komma till dig. Budskapen kommer också att vidga ditt medvetande, så att du kan se mer av allt det som är möjligt för just dig.

Anmäl
2007-10-08 23:14 #28 av: LottaU

Stillhet
Sifontes Cecilia

För dig som vill känna mer stillhet. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Stillhetens gåva.
Stillhet är ett tillstånd av inre lugn och ro där du är fullständigt närvarande i nuet. När du skapar utrymme för stillhet löser du stress och får balans på tillvaron. Den här meditationen övar dig att släppa oro och andra negativa tankar som du inte vill ha. Du återvänder till din naturliga sinnestämning - en stimulerande frid.

2. Stilla sömn.
Den här meditationsresan är speciellt skapad för att ge dig en djup, avkopplad sömn. Lyssna på den när du vill somna.

 

Anmäl
2007-10-08 23:16 #29 av: LottaU

Uppskatta Livet
Sifontes Cecilia

För dig som vill ge och ta emot mer uppskattning. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Uppskatta livet.
Höj din livskvalitet genom att uppskatta det du redan har och fyll livet med positiva energier. Genom att uppskatta det som du har fylls du med flödande, positiva energier. Var beredd på underverk.

2. Uppskattandets kraft.
Universums krafter arbetar efter lagen om attraktion. När du uppskattar vad du har, drar du till dig ännu mer av det. I den här meditationen får du hjälp att släppa loss uppskattandets kreativa krafter. Genom att fokusera på vad du vill ha samtidigt som du uppskattar det du redan har, lär du dig att använda de kreativa energierna för att skapa det liv som du vill ha.

Anmäl
2007-10-08 23:17 #30 av: LottaU

Änglar
Sifontes Cecilia

För dig som vill ha fler änglar i din tillvaron. NYA HARMONISKA TANKAR - FÖR ETT NYTT HARMONISKT LIV...

CD som inte kräver något alls. Bara lyssna och slappna av. Den här CD:n är en del av en serie som är skapad för att öka din medvetenhet på olika områden i livet. De är tänkta att vara en källa för lugn, inspiration och nya tankar. Du behöver inte kunna meditera, bara kunna lyssna. Sätt dig bekvämt, slappna av, lyssna och öppna dig för det du hör. Lycklig resa och ha det så skönt.

1. Möt dina änglar.
Det här är en vacker resa där du i ett djupt, meditativt tillstånd blir inbjuden att känna änglars närvaro. Så res till änglarnas värld och öppna ditt sinne. Oavsett om de uppenbarar sig som ett rent och klart ljus eller i andra former kommer du att bli erbjuden änglalika gåvor som klarhet, kärlek, inspiration och kreativitet.

2. Om du var en ängel.
Hur skulle du leva om du var en ängel? I den här meditativa resan kommer du att möta många änglar och se ditt liv ur en ängels ögon. Upptäck hur annorlunda ditt liv skulle te sig.

Anmäl
2007-10-08 23:19 #31 av: LottaU

Flow of life
Allansson Jöran

Musik för avslappning, meditation, healing, yoga & ren njutning.

Luta dig tillbaka och slut ögonen. Dröm dig bort till Balis guldfärgade stränder. Hör hur fåglar kvittrar och hur havsvågor rullar in och smeker den varma stranden. Lyssna på de ljuvliga tonerna som Jöran smeker fram på gitarr, piano och andra instrument, gudomligt guidad och inspirerad från andra sidan. Den ljuvliga musiken är som balsam för din själ. Den healar dig, gör dig avslappnad, närvarande, glad och tillför dig positiv gudomlig energi samtidigt som du bara lyssnar och njuter.

Du förbättrar ditt liv och ditt mående bara genom att regelbundet lyssna på den healande musiken. Samtidigt hjälper du även världens fattigaste barn eftersom 5 kr per skiva skänkes till Barnfondens verksamhet.

Anmäl
2007-10-08 23:21 #32 av: LottaU

Lycka & Skaparkraft med självhypnos
Westlund Erna

"Man är sin egen lyckas smed" är ett gammalt talesätt.

Liksom i även många andra gamla ordstäv ligger det mycket djup sanning i detta. Bygg upp Din egen positivitet, både när det gäller tanke som tal och Du kommer att finna att lyckan ler mot Dig också!

Det Du utstrålar speglas i Din omgivning, vilket gör att Du får samma tillbaks!

I detta sammanhang får Du tillgång till Universums hela kreativitet, en genomströmning av tankekraft och arbetsglädje som aldrig förr.

Programmet lär Du Dig det här samtidigt som Du befinner Dig i en fantastisk avslappning som Du först har letts in i.

Anmäl
2007-10-08 23:22 #33 av: LottaU

Prayers & Calm Abinding : (Sangharecords musikmeditation Nr. 3)
Kali och Peter Hennix

Det är en musikmeditation som absolut inte kräver någonting av lyssnaren. Tvärtom bidrar den till en rofylldhet där hjärtat får vara öppet och sårbart. Du kan vila, meditera, ta ett bad eller som i skrivande stund, ha musiken i bakgrunden när du arbetar och vill skapa en miljö helt utan stress!

På CD'n hörs två mantras i bakgrunden. Det sägs att Buddas hela undervisning finns bevarad i mantrat "OM MANI PADME HUM" (ung. Medvetandet är juvelen i hjärtat av lotusens form). Mantrat är en inbjudan till en ständigt ökande medkänsla och empati med alla levande varelser.

Det andra mantrat heter Gayatri och är ett gammalt Sanskrit mantra med Indiskt ursprung, som lyder; OM BHOOR BHOVAH SVAH, TAT SAVITUR VARENYAM, BHARGO DEVASYA DHEMAHI, DHIYO YONAH PRACHODAYAAT. (ung. Genom livets alla erfarenheter. Den essentiella naturen som upplyser existensen är Den som är värd att hedra. Må alla varelser uppfatta, genom det förfinade och meditativa intellektet, den magnifika briljansen av upplyst medvetenhet).

Dessa två mantras är också böner som reciteras av hundratusentals människor dagligen runt hela världen; för fred, förlåtelse och kärleksfull vänlighet.

Anmäl
2007-10-08 23:25 #34 av: LottaU

Skuldkänslor bort med självhypnos
Westlund Erna

Har du benägenheten att ta på dig skuld för olika saker, fast du egentligen inte skulle behöva? Skuldkomplex. Du vet att Du inte är skyldig till något egentligen, men skuldkänslan sitter där lika envist ändå? Du skulle så gärna vilja slippa få skuldkänslor för det ena och det andra.

Detta med att få ofrivilliga skuldkänslor är en programmering som Ditt undermevetna har styrt om någon gång i Din barndom. Och nu räcker det med minsta lilla, så tar Du till Dig det igen.

Men hav tillförsikt! Med hjälp av självhypnos kan Du gå in i Dig själv och finna kärnan till det hela och därmed inte låta Dig ledas så ohjälpligt av den där programmeringen!

Först leds Du in i en underskön djup avslappning och därefter, när Ditt undermedvetna är mottagligt, kommer de positiva suggestionerna.

Anmäl
2007-10-09 00:54 #35 av: LottaU

Deva Premal sings the Moola Mantra
Premal Deva

Bestselling singer Deva Premal offers an expression of Oneness honoring all spiritual paths, religions, creeds and traditions. Guided by Deva's magnificent voice, the Moola Mantra moves through a landscape of sitar, bansuri, dotar, string quartet, grand piano, tabla and ambient electronica.

Anmäl
2007-10-09 14:38 #41 av: AndersE

Oj, vad mycket tips!

(#18 Sanna gick i parallellklass då jag gick i gymnasiet!)

Något som är väldigt härligt är att träffas ett gäng och sjunga mantrasånger tillsammans. Gärna med CD i bakgrunden.

Finns på en del håll i landet. Exempel!

Mitt musiktips får bli Robert Gass & On Wings of Song, skivan heter Kirtana.

Kirtana tror jag betyder just att man sjunger i grupp.

 


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.