Tips om böcker, mässor, kurser m.m.

Boktips!!!

2007-04-07 15:51 #0 av: LottaU

Här finns en del boktips! Fyll gärna på listan, så lägger jag dit dessa i artikeln, allt för att det ska bli lättare att hitta!

 

Morgondagens Gud

Författare: Walsch Neale Donald 

 Mänskligheten står i begrepp att skapa en ny sorts andlighet. Denna nya andlighet kommer att låta oss människor uttrycka vår naturliga dragning till det gudomliga utan att strida med varandra i religionens namn. Boken säger att mänskligheten snart kommer att förändra sin Gudsupplevelse på ett sådant sätt att vår upplevelse av varandra äntligen blir helad.

Neale Donald Walsch har grundat Humanity's Team, som arbetar med att hjälpa till att få en ny sorts andlighet att uppstå på jorden.


 

 Livsredskap - visdom från andra sidan

Författare: Sylvia Browne

I Livsredskap möter vi förutom Sylvia hennes två andliga vägledare Francine och Raheim.
   Boken är uppdelad i tre delar; I den första delen förmedlar Francine unik kännedom om Gud Moder och Gud Fader. Den andra delen handlar om Skapelsen och vår andliga utveckling och den sista delen behandlar metoder att förbli stark inför livets hårda läxor. Sylvia påpekar ständigt att sökandet är en process som är nödvändig för vårt andliga växande.
   Vi befinner oss i livet under en mycket kort, övergående tidsperiod, för att fullända och utföra det uppdrag vi har åtagit oss. Det är viktigt att du ber om så mycket du kan komma på i livet, tvärtemot vad du ofta fått höra, annars får du dem inte. En av de saker du mister i livet på jorden är din egen betydelse. Därför är det så svårt. Ditt ego blir tilltufsat, men på andra sidan blir det brinnande, lysande och unikt! Lidande i livet är tester som vi valde för att fullända vår själ. Glöm inte att du även ska ta hand om din kropp eftersom den är det tempel där din själ bor.
   I Livsredskap kan du också läsa om Själens tolv nivåer ett unikt dokument om varför vi finns och för vilket ändamål vi gör erfarenheter. Denna text som jag kortfattat sammanfattar är bland det mest intressanta jag läst. Här möter vi hela tiden både Sylvia och Francine som kommenterar de olika stadierna.
   I första fasen fanns du som en tanke i Guds medvetande och i den andra fasen blev du till. Du innehöll den totala summan av vad du var och vad du skulle bli, men utan erfarenheter. I den tredje fasen börjar du rita upp ditt tema och på fjärde nivån skriver du din plan för vad du till sist vill åstadkomma. På den femte nivån börjar du uppleva och i den sjätte fasen börjar du inkarneras i ett fysiskt liv. På den sjunde nivån manifesteras mörka och ljusa väsen och på den åttonde nivån blir du medveten om din identitet. Den nionde nivån är en skiljeväg, en nödutgång som du kommer till efter att ha levt ca fem liv. Det är här du bestämmer dig för om du ska åta dig fler liv eller sluta. 

 

Själens Boning

Författare: Gary Zukav

Själens boning är en kärleksfull vägledning i konsten att möta livet och att våga lita på sin intuition. När vi blir medvetna om själen vidgas våra sinnen: vi tänker klarare och förstår att det finns något större, en vision bortom den egna personligheten. Gary Zukav erbjuder ett fönster genom vilket man kan se den väg som leder till visdom.
   Vi befinner oss i en tid av förändring. Var och en av oss känner kanske att vi på det ena eller andra sättet dras mot något som är större än vi själva. Det är en växande kraft som i ett längre perspektiv utgör nästa steg i vår resa genom evolutionen. Inom oss bär vi på en längta efter att få kontakt med denna kraft.
   Själens boning har rönt stor uppmärksamhet och trycks i ständigt nya upplagor. 

 

 

Livet måste ha en mening

Författare: Viktor E Frankl

Vad är det som gör att vissa människor kan utstå svårigheter där andra dukar under och ger upp? Vilka är de faktorer som inverkar på en människas förmåga att klara olika kriser?
   Denna bok innehåller två delar som hämtats från olika skrifter av Frankl. I den första får läsaren följa hur teorierna bakom logoterapin bekräftades under Frankls vistelse som fånge i tyska koncentrationsläger under andra världskriget. I den andra delen lämnas en kortfattad introduktion till logoterapins grundbegrepp. 

 

Att välja glädje

Författare: Kay Pollak

Den efterlängtade uppföljaren till succén Att växa genom möten. En bok som inte liknar någon annan. En handbok. En arbetsbok. En njutbok. En bok för nattduksbordet. En bok att hämta kraft ur. En bok full av redskap för hur du kan må bättre, skratta mer, bli mer vuxen, mindre sårbar, allt mer sällan offer för andra och för omständigheterna. En bok att leva och utvecklas med.

 

Schamanens Cirkel

Författare: Olga Kharitidi


Som ung hängiven psykiatiker på ett torftigt statligt sjukhus i det gamla Sovjet kämpade Olga Kharitidi för sina patienters väl. En ingivelse förde henne och hennes kollega ut på en strapatsrik resa till en bergsby i de avlägsna Altaibergen i Sibirien, nära gränsen till Mongoliet.

Hon mötte här en schamankvinna som genom sin visdom helt förändrade hemmes liv. Detta omskakande äventyr kom för alltid ändra Kharitidis syn på healing, vetenskap, medvetenhet och den mänsliga själens möjligheter.
En uppriktig och spännande bok.

 

Konsten att utveckla och använda Psykometri

Författare: Ted Andrews


Känn dig fram till din mediala förmåga

Föraningar, visioner och drömmar, plötsliga glimtar av insikt, en vag känsla av att någonting ska hända... Mediala upplevelser kommer på många olika sätt. Psykometri är förmågan att avläsa avtrycken på föremål, människor och platser för att få veta någonting om människorna som lämnat avtrycken. För de flesta människor, är psykometri en av de mediala förmågor som är lättast att utveckla, därför att den finns rotad i vårt naturliga känslosinne.

Nu kan du också utveckla din inre Psykometri-förmåga till en förvånansvärd hög nivå.

Konsten att utveckla och använda Psykometri innehåller enkla steg-för-steg instruktioner om hur du höjer ditt sinne så att du verkligen kan "se" genom medial beröring!

 

Inkans Återkomst

Författare: Elisabeth B Jenkins


Författaren arbetade 1989 som doktorand i klinisk psykologi vid en instution i San Fransisco. Hon reste till Peru för att där studera traditionell indiansk healing, men sökte egentligen svar på frågor om det mänskliga psyket och rikare andliga upplevelser.

I den lilla bergsstaden Cuzco i Anderna, en av portarna till den heliga staden Macho Picchu, började Elisabeth att följa en inre röst. Hon blev som enda nordamerikan inbjuden att delta i en grupp med personer som studerade för en andinsk shaman.

Av en tillfällighet träffade hon Juan Nunez Prado, en invigd i den andinska vägen till religiös kunskap. Juan förklarade att det fanns månmga nivåer av kunskapens väg och att Elisabeth knappt hade påbörjat sin väg. Med Juan som sin andliga vägledare, fick Elisabeth uppleva de olika stadierna för att bli insatt i en av de ädsta heliga traditionerna i världen.

 

Gåvan från stjärnorna!

Författare: Lennart Lidfors


Genom en god vän får forskaren Lennart Lidfors kontakt med Marie. Hon har ovanliga upplevelser. Ibland glider hon in i ett annat medvetandetillstånd och vet efteråt inte vad som har hänt henne. Lennart misstänker att Marie lider av ett svårt trauma och han bestämmer sig för att försöka med hypnos. Han anar inte att han därmed kommer att föras tusentals år tillbaka i tiden.

Hypnosen öppnar dörren till en fantastisk värld: reinkarnation, Atlantis, kristaller, andra dimensioenr, kamp mellan onda och goda makter. En delfin tränar Marie, en örn dyker upp vid fara, kommunikation sker med utomjordiska intelligenser...

Gåvan från stjärnorna är en dokumentär skildring i romanform och baserar sig på författaren och Maries upplevelser.

 

Vinden är min mor!

Författare: Bear Heart & Molly Larkin


En indiansk Schamans Liv och Lära!

1938 gick en ung Muskogee Creek-indian oskadd genom ett skallerormsbo. Det var en del i hans initiering till att bli medicinman i sin stam.

I dag, nästan sextio år senare, delar han med elegant enkelhet med sig av sina erfarenheter och tekniker. Erfarenheter som har tagit honom genom personliga tragedier men som också har lärt honom hur han kan hjälpa andra i svåra stunder.

Bear Heart som är traditionellt utbildad medicinman talar om respekt, empati och kärlek. Det är begrepp som ofta glöms bort, men som är grundläggande i våra relationer till andra männsikor.

Bear Heart uppmuntrar oss att söka vår egentliga uppgift i livet och att vara mottagliga för andlig ledning. I Vinden är min mor vävar han in traditionell indiansk schamansk visdom i små anekdoter och berättelser som visar dig hur du kan lära dig att leva ett rikt liv oavsett vilken tro du har.

 

Vi är inte ensamma!

Författare: Margit Sandemo


De har alltid stått vid vår sida. Osynliga, godhjärtade och beskyddande. Människosläktet har alltid kännt till dem och tidvis accepterat dem. Våra tidigaste förfäder i järnåldern och vikingatiden kallade dem följeslagare. Då kristendomen kom blev de kallade skyddsänglar. Skyddsande, skyddhelgon, beskyddare, änglavakt, god fe och ledare. Benämningarna är så många att man verkligen inser att det rör sig om ett fenomen. I våra dagar använder man helst benämningen hjälpare...

Då Margit Sandemo bad läsarna av en norsk veckotidning att skriva om sina egna erfarenheter med hjälpare, blev resultatet i första omgången drygt hundra brev. Under tiden boken skrevs, fortsatte berättelserna att strömma in. Även om det på inga vis är något försök till att skriva en vetenskaplig avhandling om fenomenet, överbevisar denna samling om att där är någon vid vår sida, oavsett vad vi väljer att kalla dem. Det är bara ett fåtal som märker dem, och än färre som får se dem, men de är där, beskyddar och ser till os.. Vi är inte ensamma...

 

Den Kosmiska Baren!

Författare: Tom Youngholm


En andlig upptäcksfärd!

Under flera år hade han levt med en jagande känsla inom sig. Det var någon som förföljde honom - både i det verkliga livet och i drömmarna. Inget tycks stämma, livet han lever har liten känsla av mening men en stark förnimmelse av ett varsel, "något" som ska komma.

I denna spännande självbiografiska berättelse förflyttas Tom Youngholm alter-ego, Digger, till den kosmiska baren. Det kanske är en dröm eller så är det en andlig resa. Här möter i alla fall Digger sina andliga vägvisare som hjälper honom att inse vad livet handlar om.

 

Hem till Jorden

Författare: Peter Nilsson


Efter den framgångsrika kosmiska trilogin Stjärnväger, Rymdljus och Solvindar har Peter Nilsson skrivit en grön, jordisk bok. I Hem Till Jorden ställer han det stora perspektivet mot det lilla. Människan, som art på jorden . tidlösa ängar . åren och evigheten . farfar som var mjölnare i Småland . farfars far som gjorde klockor...
Peter Nilssons kombination av formuleringskonst, lärdom och nya perspektiv är utmanande, tankeväckande och fantastisk.

 

Mellan två världar

Författare: Sylvia Browne


Som ryktbart medium och andlig lärare har Sylvia Browne övertygat miljontals människor. Nu avslöjar New York Times bestsellerförfattare hur ockult energi fungerar i vår värld, hur den påverkar vårt dagliga liv och hur var och en kan få ta del av dess kraft. I denna livfulla, lättilgängliga guide förmedlar Sylvia Browne häpnadsväckande insikter om den omfattande påverkan som de mediala och övernaturliga händelserna har i dagens värld: • Hur andliga vägvisare och änglar "talar" till oss - och hur vi kan uppmuntra detta • Skillnader mellan spöken och andar - och varför sökerier uppstår • Hur de döda kommunicerar med de levande - och vad de kan lära oss • Reinkarnation - och hur vi kan komma i kontakt med våra föregående liv • De tre enklaste stegen för att utveckla dina egna mediala färdigheter • Profetior för de kommande åren Sylvia Browne berättar för oss varför vi inte ska vara rädda för att bli gamla och sanningen om livet efter döden. En klok och "tillåtande" bok som ger praktiska råd, tydlig vägledning och innerlig tröst. Mellan två världar är både en tankeväckande resa in i andra världar och en ovärderlig handbok för andliga överlevnad i det nya årtusendet. "Mellan två världar är den mest grundläggande och äkta "nyckeln till den andra sidan" som jag någonsin läst. Du förstår omedelbart efter att ha läste de första sidorna att Sylvia Browne är mer än ett medium - hon är mästare när det gäller att förmedla sanningen som existerar i den fjärde dimensionen." Caroi8ne Myss, Ph.D., författare till "Andens anatomi".

 

Resan

Författare: Bays Brandon


År 1992 fick Brandon Bays veta att hon hade en tumör stor som en fotboll och hon kastades in i en märklig, djupt självanalyserande och till sist frigörande healingresa. Bara en kort tid senare förklarades hon fullt frisk - inga mediciner, ingen operation, ingen tumör. Den ursprungliga självläkande process som Brandon Bays skapade har sedan dess befriat tusentals människor från livslånga känslomässiga och fysiska blockeringar. Resan leder oss direkt till det som är roten till varje långvarigt problem och ger oss redskapen till att äntligen och definitivt lösa det.

 

Den Nionde Insikten

Författare: Redfield James


Den nionde insikten är en spännande actionberättelse som samtidigt ger oss nyckeln till ett helt nytt sätt att leva. Sedan James Redfield först lät publicera boken 1993 har den vuxit sig till en regelrätt kultbok som har tryckts i över 4 miljoner exemplar i hemlandet USA och översatts till 30 språk

 

 

Den fredlige krigarens väg

en bok som förändrar liv
Författare:
Millman Dan


Way of the Peaceful Warrior (Den Fredlige Krigarens Väg) kom till under en tioårsperiod, då författaren reste runt i världen och försökte finna en mening och ett syfte med sitt liv. Efter ett antal refuseringar blev boken slutligen publicerad 1980 i USA i en blygsam upplaga. Då började det strömma in brev från läsare: "Det kändes som om det var mitt inre liv som du skrev om .. Det verkade som om de här boken var skriven för mig... din bok hamnade hos mig vid exakt rätt tidpunkt" Men oftast: "Den här boken förändrade mitt liv." Nu, över tjugo år senare, är boken utgiven i över tjugo länder och har blivit en modern klassiker som ständigt hittar nya läsare. Dan studerar på college och drömmer om att bli världsmästare i elitgymnastik. Men trots sina framgångar känns det ändå som om någonting fattas. En natt när han väckts av mardrömmar, vandrar han in på en nattöppen bensinstation och möter Socrates, en gammal man som kallar sig krigare, och hela hans liv förändras. Guidad av denne excentriske krigare och attraherad av en gäckande ung kvinna vid namn Joy, påbörjar Dan en andlig osyssé till riken av ljus och skuggor, romantik och mystik, mot en slutlig konfrontation som antingen skall förlösa eller förgöra honom.

 

Budskap från mästarna

Författare: Brian Weiss

Brian Weiss är numera en auktoritet på områden som reinkarnation, regressionsterapi till tidigare liv och teorin om tvillingsjälar. I sin senaste bok fortsätter han att berätta om hur regressioner och tidigare-livupplevelser hjälpt människor till ett liv med djupare innehåll. Men det finns också andra vägar till andligt uppvaknande. Alla metafysiska fenomen, från healing och mediala förmågor till nära-finn kärlekens kraft i ditt liv
dödenupplevelser, har samma ursprung, kärleken, centrum i universum. Kärleken kan hjälpa oss att förstå livets mening och att utvecklas till orädda, glada och kärleksfulla människor.

 

Tisdagarna med Morrie

Författare: Albom Mitch


Boken som är tryckt i 2,4 miljoner exemplar och som i två år legat i topp på de amerikanska bestsellerlistorna! Morrie Schwartz vet att han snart skall dö. Men den gamle sociologiprofessorn vill inte bara tyna bort. I stället bestämmer han sig för att göra döden till sitt sista projekt. Han vill bli en mänsklig handbok. Sportjournalisten Mitch Albom är hans forne elev och blir den som skall nedteckna hans erfarenheter. Livets mening kan sättas som rubrik på boken där ämnen som känslor, kärlek, äktenskap, förlåtelse, saknad och död behandlas.

 

Natt till den fjärde november

Författare: Fossum Karin

Natten till den fjärde november försvann 17-åriga Jonna spårlöst. Trots att polisen satte in alla resurser kunde man inte hitta henne. Det verkade inte som om något brott hade begåtts. En av hennes lärare hade uppmärksammat henne den kvällen. Hon verkade vara på väg någonstans, men ingen visste vart och därefter var alla spår som bortblåsta. Så börjar mardrömmen för föräldrarna. Mamman pratar och pratar och försöker analysera. "Vad har jag gjort för fel", är hennes vanligaste replik. Pappan däremot sitter mest tyst. Ju längre tiden går desto mer glider föräldrarna från varandra och det verkar inte som om något ska kunna ena dem. Då inträffar det oväntade... Karin Fossums nya roman är ett sataniskt kammarspel av nästan strindbergsk kaliber om två människors stora sorg och allt som följer i sorgens spår.

 

 

Växternas språk

Författare: Solöga Carina


Växternas språk med över 500 växter och deras visdom. Precis som i Solögas förra bok Djurens språk får vi ta del av vildmarkens visdom. Denna gång är det växternas visdom som visar oss vägen in i våra hjärtan och hjälper oss att förverkliga våra drömmar. Läs allt om "En värld - en ande" visionen Solöga fick till sig långt ute i vildmarken. Passa dessutom på och lär dig mer om medicinhjulet och de fyra riktningarna.

 

 

Djurens språk

Författare: Solöga Carina


Carina Solöga hade en stark andlig upplevelse av samhörighet med naturens alla riken och vill här förmedla något av skapelsens skönhet. Djurens språk har blivit en populär liten uppslagsbok om den visdom som de olika djuren har att lära oss.

Ny utökad upplaga med 800 djur mot tidigare 500.

 

Be så ska du få

Författare: Esther och Jerry Hicks

 

Hur du blir och får allt du önskar!

Den här fascinerande boken presenterar det ickefysiska väsendet Abrahams läror. Abraham förmedlar sitt budskap genom författarparet Esther och Jerry Hicks. Han lär oss olika kraftfulla processer med vilkas hjälp vi kan nå våra livsmål. Du kommer att förstå på vilka sätt dina relationer, hälsoproblem, ekonomi, karriärbekymmer och annat påverkas av de universella lagar som styr dig.
   Den här boken visar dig hur du kan förverkliga dina drömmar, så att du får det glädjefyllda och tillfredsställande liv du förtjänar.

Du kommer att förstå på vilket sätt dina relationer, dina hälsoproblem, din ekonomi, dina kariärsbekymmer och annat påverkas av de universella lagar som styr din tid och rum-verklighet-och du kommer att upptäcka kraftfulla processer som kan hjälpa dig att följa med i livets positiva flöde.

Det är din födslorätt att leva ett liv fyllt av allt som är gott - och den här boken visar dig hur du kan förverkliga det, på alla områden!

 

Hur människoöden tvinnas

Författare: Oscar Busch

Hur människoöden tvinnas skrevs för nästan hundra år sedan, men eftersom boken rymmer andliga insikter kring livets grundläggande frågor, har man inte upphört att efterfråga den. Berättelsen är enkel och vacker, och med sin ärliga och varma ton når den läsaren i hjärtat.
   Boken berättar om två bröder vars starka hat knyter själsliga band mellan dem. Man får ta del av deras liv genom flera inkarnationer - både på jorden och på "den andra sidan". Historien om dem är spännande och skriven med stor inlevelse. En bok man läser från pärm till pärm!

 

På Änglavingar

Författare: Mariana Stjerna

Är du rädd för döden? Tror du att livet tar slut i och med dödsögonblicket? Då ska du läsa den här boken, som är en berättelse om vad som hände med författaren Jan Fridegård efter döden. Genom sitt språkrör Mariana Stierna berättar han livfullt med både humor och allvar om sina egna upplevelser på "andra sidan".

 

Länk till Del 2 

 

 

Relaterade länkar

Av: Frejas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum för publicering

  • 2007-04-07
Anmäl
2007-04-09 10:20 #1 av: zzTCM

Jag vill gärna fylla på med några bra böcker!

Själens boning av Gary Zukav

Handlar om kvantfysiken och om hur denna är i färd med att förändra vår världsbild. Jag har nästan läst sönder den:)

Att välja glädje av Kay Pollak

citat ur boken "Allt kan man ta ifrån människan. Utom en sak - den yttersta friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig."

"Ur livet måste ha en mening" av Viktor Frankl, som överlevde Auschwitz.

Det är en bok som handlar om hur man får ett bättre liv. Väldigt bra tycker jag.

 

 

"

Anmäl
2007-04-09 12:55 #2 av: LottaU

#1 Nu har jag lagt in böckerna.

"Livet måste ha en mening" är en bra bok. Tyckte väldigt mycket om den.

Dom andra har jag inte läst ännu :-) Vi får se när jag har tid. Alltid spännande med böcker!

Anmäl
2007-04-10 11:55 #3 av: zzTCM

Sylvia Brownes böcker tycker jag mycket om "Mellan två världar" som redan finns med är väldigt bra. En av hennes andra böcker "Livsredskap", Visdom från andra sidan tycker jag också mycket om.

Neale Donald Walsch böcker är några som många känner igen sig i. De behandlar allt från relationer, politik, sex ja allt....Det är med andra ord en utmanande bok.

En av dem heter Morgondagens Gud och jag törs lova att ingen är oberörd efter att ha läst den. Själv har jag  deltagit i diskussioner om hans böcker på en annan andlig sajt. Det var mycket givande. Det finns även studiecirklar på gång i Sverige och i så gott som i hela världen  där man diskuterar hans böcker. Det är en gräsrotsrörelse som vill förändra. Tyvärr så finns Humanitys team just nu inte i Sverige. Det fungerade inte på grund av att vi är mänskliga och människors viljor kolliderar. Vilket enligt mig är bra. Det visar på att det inte är frågan om någon sekt där alla niger och bockar och tycker lika .Men studiecirklarna finns kvar. 

 Skulle det vara något för Insidan. Vad tror ni? att lägga ut t.ex. en bok i månaden och att de som vill kan läsa och diskutera kring den?... Menar givetvis inte Neales böcker utan de böcker som det finns intresse för....

Anmäl
2007-04-10 12:02 #4 av: Tita

Var kan man hitta "Vi är inte ensamma av Margit Sandemo ???

Anmäl
2007-04-10 12:28 #5 av: zzTCM

Gå gärna in och läs på www.humanitysteam.com . Det är intressant hur några böcker kan skapa ett sådant enormt intresse världen över.

Anmäl
2007-04-11 02:12 #6 av: etteko

Tita "Vi är inte ensamma" är en underbar bok :) Har den själv ståendes i bokhyllan här hemma. Måste läsa om den snart igen.

Den finns att beställa för en billig penning på www.adlibris.se, väldigt billiga pocketböcker och billig frakt. Det dröjer heller inte länge förrän böckerna kommer :)

Anmäl
2007-04-11 17:15 #7 av: LottaU

#3 Jag fixar dom böcker oxå, på en gång jag får lite tid över!

-----------

Vi är inte ensamma är en läsvärd bok :-) SÅ den rekommenderas varmt till alla som är nyfkna!

Anmäl
2007-04-11 18:15 #8 av: zzTCM

Nu ska jag ta det lite lugnt med fler boktips ett tag Frejas Glad 

Anmäl
2007-04-19 20:40 #9 av: DianaK

Tiden är människans största fiende, sade Zander. Snart skulle han komma att lämna sin kattkropp. Han skulle resa vidare. Men först var det något han måste berätta. Ni kan förstå och analysera ni människor, sade han. Men ni har glömt hur man upplever det som verkligen är viktigt här i livet.
Det finns historier som människor sällan lyssnar till. Det handlar om vår rädsla inför det okända. Zander och många andra djur talar om hur människan lever i obalans med tiden. Hur vi glömt bort att följa vår egen rytm.

Zander och tiden är en sammanfattning av många års lyssnande. Emelie Cajsdotter vill i sin bok förmedla djurens erfarenheter som hon i sin tur fått dem genom sitt dagliga arbete med sjuka, döende eller missförstådda djur. Men också hennes friska vänner och en del andra av jordens arter har viktiga saker att säga.

Visa

Anmäl
2007-04-21 12:10 #10 av: LottaU

Kom gärna med fler boktips! :-)

Ska snart uppdatera boklistan igen!

Anmäl
2007-06-21 13:07 #11 av: jeppe65

Här fanns många bra tips men ville komme med ett annat med givetvis , nämligen boken Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma.

Beskrivning:
   En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med "the Sagers of Sivana". Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John.

Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet. Lättläst som en roman är denna bok som lovordas av bland andra Paolo Coelho (författare till Alkemisten): "The Monk Who Sold His Ferrari is a captivating story that teaches as it delights."

Christina Doctare har läst boken :
"Munken som sålde sin Ferrari är en spännande bok. Den visar på att det är möjligt att ändra sitt liv, och att omvändelse är en livsnödvändighet om man vill leva vidare när man sett döden i vitögat. Att läsa den här boken är en ren njutning!"

Munken som sålde sin Ferrari har hittills översatts till tjugo språk och kommit ut i trettio länder.

Översättning Cecilia Lyckow Bäckman

 Boken finns Bla. på Adlibris.com till bra pris.

Robin Sharma är från början advokat och numera en synnerligen eftersökt föreläsare och coach inom områdena livsstil, personlig utveckling och personligt ledarskap. Han är 41 år, singel och har två barn. Han har skrivit sju internationella bestsellers, ingen av dem tidigare utgiven på svenska, och hans böcker läses och älskas av alla möjliga människor; lärare, Hollywoodskådisar, studerande, brittiska kungahuset, rockstjärnor samt enligt uppgift en israelisk astronaut! Se även hans hemsida www.robinsharma.com.

Anmäl
2007-08-07 21:54 #12 av: LiLi

Kvinnor som slår följe med vargarna, av
Clarissa Pinkola Estés

Myter och sagor om vildkvinnans arketyp 

Anmäl
2007-08-08 21:03 #13 av: lightseeker

Iyanla Vanzant "Gårdagens smärta", som handlar om en kvinnas väg från samhällets botten till prästinna.

Anmäl
2007-08-12 15:13 #14 av: madde91

jag vill verkligen rekommendera "självkänsla nu" av Mia Törnblom. Den hjälper en att få en bättre självkänsla, och jag tycker verkligen att den har hjälpt mig! Hon har ju skrivit mer böcker än den boken, jag funderar på att köpa "mera självkänsla" 

Anmäl
2007-08-15 02:03 #15 av: LottaU

Nu har det kommit en hel del nya böcker av Cassandra Eason, om ni brukar läsa hennes böcker!

Stora boken om Feng Shui

Själ till själ

Egyptisk magi

Är det någon som har läst böckerna?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.