Astrologi, Horoskop, Planeter m.m.

Den kinesiska zodiaken - Oxen

2007-05-06 02:35 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. som del 2 kommer här oxen.

 

 

 

 

 

 

Födelseår:

  • 1913 Feb 6 - 1914 Jan 25 Element: vatten
  • 1925 Jan 25 - 1926 Feb 12 Element: trä
  • 1937 Feb 11 - 1938 Jan 30 Element: eld
  • 1949 Jan 29 - 1950 Feb 16 Element: jord
  • 1961 Feb 15 - 1962 Feb 4 Element: metal
  • 1973 Feb 3 - 1974 Jan 22 Element: vatten
  • 1985 Feb 20 - 1986 Feb 8 Element: trä
  • 1997 Feb 8 - 1998 Jan 27 Element: eld
  • 2009 Jan 26 - 2010 Feb 13 Element: jord

Grundläggande egenskaper: tålmodig, vänlig, stabil, ihärdig

Grundläggande energi: yin

Grundläggande element: jord

 

Oxen kan man lita på i alla väder. Här finns inga dolda motiv eller tveeggade svärd. När oxen lovar något kan man vara säker på att hon kommer att hålla det. Oxen är pålitlig, arbetar hårt och håller sig till saken längre än alla andra. Dom kan verka slöa med där ska man se upp, för dom kan ha ett hett temperament. De kan även vara extremt envisa av sig!

Med oxen följer inga negativa överraskningar. Hon är oerhört lojal och vilken arbetsgivare som helst kan vara glad över att ha en oxe som anställd. Oxen har första platsen bland de kinesiska symbolerna just för dom egenskaperna. Oxen gillar det traditionella. Hon älskar de stora helgerna och högtiderna och tror på det goda i människan.

Oxen tycker det är viktigt att skapa hållbara strukturer baserade på traditionens trygga fundament. De misstror saker som de inte förstår. Hur kan något vara bra om jag inte förstår det För en oxe är det viktigt att ha ett väl fungerande statssystem där alla medborgare vet sitt rätta värde och tar sitt ansvar. Livet är för allvarligt för att slösas bort. Därför måste man inta en seriös hållning till det. Endast då kan man skörda frukterna och nå fram till det goda och meningsfulla livet.

Och med sin starka självkänsla blir dom bra ledare och goda talare. De måste se upp så att de inte blir slavar under sitt eget arbete. Oxen får ofta förtroenden då dom känns väldigt trygga av omgivningen. Även om dom ofta är missförstådda i smak och romantik. Men dom är kärleksfulla och öm mot dom som vinner deras kärlek och värderas högt av sina vänner. De är renhåriga och goda lyssnare. De kan även lätt bli sårade i kärleks sammanhang. De är så utåtriktade att de ofta inte förstår signalerna i andra människors kärleks lekar. Det tar lång tid för dem att bygga upp en intim relation men när de väl har gjort det är de lojala in i döden. Oxar älskar sin familj och sitt hem och tar god hand om detta.

Oxen har ett stort kunnande och är en praktisk natur. Hon är ofta förtjust i naturen och tillbringar mycket hellre sin tid utanför hemmet än i det.

De har ett bra minne och kommer ihåg de små detaljera som är så viktiga.   När en oxe väl tappar sitt humör, tappar han det totalt! När detta händer går det inte att resonera med dem, håll dig ur vägen tills det blåser över. Det är bättre att rikta in sig på en oxes hjärna än på dess hjärta.

Oxar blir sällan sjuka och har en låg tolerans mot vekare personer. De borde lära sig att slappna av mer.  Oxar hatar att be om hjälp. Även om det tar dubbelt så lång tid att göra det ensam,

Om du gör en oxe arg tar det en lång stund innan den har lugnat ner sig. När de är olyckliga eller arga, begraver de sig i arbete tills de mår bättre. Oxar betalar alltid sina skulder. Ifall de är skyldig dig något förlåter de sig inte innan de har betalat sin skuld. De kommer alltid ihåg en tjänst som du har gjort dem och kommer att visa sin uppskattning på ett eller annat sätt. De kanske inte är så verbala när de tackar men detta kompenserar de på annat sätt. Deras handlingar säger mer än deras ord!

 

Berömda oxar - Charlie Chaplin, Napoleon, Van Gogh, Walt Disney, Clark Gable, Richard Nixon

 

Passar bäst med Ormar och Tuppar

 

Relaterade länkar

 

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2007-05-06
Anmäl
2007-06-12 21:04 #1 av: Faxlin

haha, ja usch så sant det är det där. På mig stämmer det bra i alla fall, så bra att man nästan blir mörkrädd. :-)

Intressant läsning mandymoo

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-06-12 21:07 #2 av: mandymoo

Kul att höra *ler*

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.