2007-05-11 16:22 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. som del 6 kommer här ormen.

 

 

 

 

 

 

Födelseår:

  • 1917 Jan 23 - 1918 Feb 10 Element: eld
  • 1929 Feb 10 - 1930 Jan 29 Element: jord
  • 1941 Jan 27 - 1942 Feb 14 Element: metal
  • 1953 Feb 14 - 1954 Feb 2 Element: vatten
  • 1965 Feb 18 - 1966 Jan 20 Element: trä
  • 1977 Feb 18 - 1978 Feb 6 Element: eld
  • 1989 Feb 6 - 1990 Jan 26 Element: jord
  • 2001 Jan 24 - 2002 Feb 11 Element: metall
  • 2013 Feb 10 - 2014 Jan 30 Element: vatten

Grundläggande egenskaper: försiktig, sofistikerad, organiserad, intellektuell, eleganta och raffinerande med en tendens till fysisk skönhet (ormar är fåfänga), förnäma, beslutsamma och ofta mycket framgångsrika.

Grundläggande energi: yin

Grundläggande element: eld

För ormen är god smak det primära inom livets alla områden. Det är nästan som om allt som, ut ormens perspektiv sett, inte håller en viss nivå inte ens existerar. I alla fall är det ingen tvekan om att ormen uppskattar det förfinade och upphöjda. Detta gäller inte bara i det yttre utan även på en inre nivå. Ormen älskar intressanta samtal och givande intellektuellt utbyte. För ormen finns det knappast något som går upp emot en utsökt middag åtföljd av ett lika utsökt samtal.

Ormen är en person som följer med i det som sker. Hon har goda kunskaper på många olika områden och tvekar inte att framföra sina åsikter och tankar så länge som det inte leder till alltför stora känslomässiga reaktioner. Ormens starka lockelse till allt som har att göra med kunskap och intellekt gör att hon förmodligen finner sitt arbete någonstans i den akademiska världen.

Ormar är romantiska och charmerande. Men alltid lite mystiska och graciösa, dom talar lent och är även djupsinniga. Och älskar allt det fina i livet. Dom beundrar konst och älskar en bra bok. Men bakom den sofistikerade ytan så märker man att ormen är vidskeplig och litar helt på sig själva och har sällan fel.  

Lika naturligt som ormen rör sig i de akademiska kretsarna, lika naturligt rör hon sig hemma hos familjen. Hon är omtänksam och duktig på att skapa trygga strukturer. Ormar klär sig elegant, är väluppfostrade och alltid diskreta. Ormar kan vara "ägande" i relationer med andra. Dom är passionerade älskare men svartsjuka. Har du förargat en orm så får du en isande kyla istället för arga ord, men dom bidar sin tid för hämnd så se upp. Man vet aldrig vad en orm är villig att göra för att uppnå sitt mål, och dom kan uppträda väldigt belevat så det är svårt att se vad som händer under ytan. Och bryt aldrig ett löfte till en orm. Dom gömmer väl sina sanna känslor och deras handling är väl planerad sen lång tid. Och även när du tror att du har den så flyr dom lätt undan. Oavsett vad som händer så märker man alltid en orm. De vet hur man skall använda människor och situationer som uppstår. De är ödesbestämda att få framgång och berömmelse.

En orm har god hand med pengar och när det behövs pengar så finns det alltid där. Men om en orm börjar spela så är det ett stort misstag för då kommer den att lida av stora förluster. Me en orm lär så snabbt så misstaget görs bara en gång. Dom gör ett misstag och sen gör dom aldrig om det igen. Ormar är mycket privata och sköter sig själva och bryr sig inte om andras liv. Skvaller, det är inget dom är intresserade av.

Ormar har  en klassisk kyla och aura.De älskar dyra saker. En orm sparar hellre sina pengar för att köpa originalet än att köpa en kopia. Ormar beundrar makt och omger sig själv med framgångsrika människor. Deras många talanger och naturliga ledarstil gör dem eftersökta som just ledare. Människor beundrar och stödjer ormar, även om de inte förstår dem helt. Dom blir bra politiker eller diplomater för att dom kan förhandla om vad som helst. Och har även en stor portion humor. Som även lättar upp i spända situationer. Dom behåller skärpan i tanken även om dom ligger i underläge och i kris. Kämpar på och tappar inte gnistan.

Berömda ormar: Darwin, Edgar Allen Poe, Lincoln
 
Passar bäst med Tuppar och Oxar.

 

Relaterade länkar

 

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2007-05-11