Astrologi, Horoskop, Planeter m.m.

Den kinesiska zodiaken - Draken

2007-05-09 18:40 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. som del 5 kommer här draken.

 

 

 

 

 

 

Födelseår:

  • 1916 Feb 3 - 1917 Jan 22 Element:  eld
  • 1928 Jan 23 - 1929 Feb 9 Element: jord
  • 1940 Feb 8 - 1941 Jan 26 Element: metal
  • 1952 Jan 27 - 1953 Feb 13 Element: vatten
  • 1964 Feb 13 - 1965 Feb 1 Element: trä
  • 1976 Jan 31 - 1977 Feb 17 Element: eld
  • 1988 Feb 17 - 1989 Feb 5 Element: jord
  • 2000 Feb 5 - 2001 Jan 23 Element: metal
  • 2012 Jan 23 - 2013 Feb 9 Element: vatten

Grundläggande egenskaper: självsäker, energisk, vital, dynamisk, idealiserande, ärlig, bestämd, stöddig och aggressiv

Grundläggande energi: yang

Grundläggande element: jord

Draken sveper genom livet som en tornado, fulla av liv och vitalitet i massor. Här är det full fart framåt som gäller! Större, snabbare, bättre! Alltid på väg och med sig drar dom en trogen skara beundrare. Att göra något på halvfart lockar inte en drake. Nej, blotta tanken på att dra ner på tempot får henne att rysa av obehag. Varför ska man ta det lugnt när det finns så  mycket roligt och spännande att hitta på?

Draken är en fantastiskt rolig person och ett möte med henne glömmer man inte i första taget. Drakar är egoistiska och egocentrerade, krävande men även givande. Dom är stolta och har höga ideal som dom försöker liva upp till. Hon har en naturlig charm som tillsammans med hennes starka utstrålning skapar förutsättningar för ett liv utöver det vanliga.

Det är ingen tvekan om att draken trivs bäst med att vara med där det händer saker. Hon är inte en person som är särskilt lockad av att inta en passiv roll. Hon vill stå i händelsernas centrum och hennes straka personlighet gör att det vanligtvis också blir så. Drakar har förmågan att utföra många stora saker och när hon gör något, gott eller ont, så var säker på att det inte går obemärkt förbi.

Att vinna en argumentering mot en drake är nästan omöjligt. En drake förgör alla som utmanar dom. Hon tycker också själv att hon är väldigt stark och biter ofta åt sig mer än vad hon kan svälja. Och när det händer så är hon för stolt för att be om hjälp.
Om du väcker vreden hos en drake så var beredd på att det kanske aldrig att bli förlåtet. Men drakar är väldigt lojala mot vänner och sin familj. Behöver du hjälp så finns draken där.

En drake är långt ifrån hemlighetsfull så förvänta dig inte att dom behåller en hemlighet för sig själv om du berättar något för dom. Hon talar direkt från sitt hjärta och är alltid uppriktig. Det kan verka nästan bryskt men det är inte riktigt så dom menar utan det är mer ett sätt att få saker att hända, att motivera andra med.
Drakar undersöker alltid saken först innan den dyker in och tar tag i den. Den behöver en mening med livet, något att kämpa för, ett mål att uppnå. En drake utan mål att uppnå är en dyster syn.

Draken är mer den som krossar hjärtan än den som får hjärtat krossat. Dom har alltid många beundrare och vänner som håller dom sällskap, så dom gifter sig inte ungt och är oftast nöjda med singellivet. Men om dom förlorar en beundrare så kan dom bryta ihop för inners inne är dom riktiga mjukisar.

Berömda drakar: Joan of Arc, Pearl Buck, Freud 
 
Passar bäst med Apor och Råttor.

 

Relaterade länkar

 

  

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2007-05-09
Anmäl
2007-05-12 15:38 #1 av: Tiia

stämmer rätt  så bra på mig....

men hemligheter är jag bra på att hållaGlad

Anmäl
2007-07-12 19:29 #2 av: Allamej

Jag kan också hålla hemligheter... men jag är inte så förtjust i händelsernas centrum... Jag vill vara fullt informerad men jag behöver inte vara just "där"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.