2006-05-25 21:13 #0 av: Lisbeth

Balans och helhetssyn är det viktigaste inom medicinsk QiGong. Träningen förebygger och lindrar sjukdomar samt förbättrar kroppens egen läkningsförmåga. Läran utgör grunden för Tai Chi, akupressur, akupunktur och hela den traditionella medicinen förkortat TCM.

Vad är QiGong?

QiGong är mer än 5000 år gammalt. Denna mångtusenåriga kunskap förbättrar kroppens egna läkningsförmåga, samt förebygger och lindrar sjukdomar. QiGong  bygger på studier av naturen och ligger till grund för hela den gamla kinesiska läkekonsten,

Qi är det kinesiska uttrycket för livsenergi. Gong betyder extraordinär prestation. Det kan även betyda rörelse eller arbete.

Fram till 1978 var QiGong en kinesisk stadshemlighet. I Kina betraktas QiGong som en nationell skatt. På grund av att QiGongen betraktades som en stadshemlighet så kom den till väst betydligt senare än t.ex. akupunktur. QiGong kan tränas i olika syften som självförsvar eller för att stärka hälsan.

  

Akupunktursystemet

I kroppen har vi förutom till exempel blodkärl, nervbanor och lymfsystem även ett medfött akupunktursystem. Akupunktursystemet består av punkter och meridianer, som är uppbyggda av Qi-energi. Hela systemet är osynligt. Man kan jämföra med vanlig elektricitet, som också är osynlig, men som vi dagligen använder och ser effekterna av. Man kan påverka akupunktursystemet medvetet på olika sätt bl.a. genom QiGongträning.

  

Mediqiakademien

Mediqiakademien är experter på medicinsk QiGong sedan många år. Verksamheten omfattar föreläsningar och utbildningar runt om i landet och även utomlands, Den omfattar även olika kurser. Mediqiakademien kan även erbjuda andra metoder såsom t.ex. Kvantmedicin och Aloe Vera som kompletterar QiGong på ett bra sätt.

       

Vad säger vetenskapen?

Många läkare säger sig vara glatt förvånande över vad patienter kan uppnå med regelbundna QiGong övningar. Men fortfarande finns det en utbredd tveksamhet till hur meditativa övningar och rörelser påverkar livsenergin och därmed hälsan.

 

Trädets QiGong - avancerad QiGong. Kunskaper djupt gömda i naturen.
Trädets QiGong - avancerad QiGong. Kunskaper djupt gömda i naturen. För mer information se mediqiakademien.

 

Källa: www.mediqiakademien.se 

 

Relaterade länkar

Av: Lisbeth

Datum för publicering

  • 2006-05-25