Meditation/Avslappning

Meditation

2011-09-11 14:47 #0 av: Anna-Helga

För ett par år sedan trodde jag aldrig att jag skulle klara av att meditera. Idag leder jag en egen meditationsgrupp varje söndag och mediterar för mig själv dessemellan. Det behöver inte vara så svårt som man tror!

Det finns olika sätt att meditera. Dessutom finns det lika många orsaker att meditera som det finns tekniker. Jag mediterar för att vila, för att komma i kontakt med mitt inre och till viss del även för att få kontakt med andevärlden, guider och skyddsänglar och andra hjälpare som vi alla har runt omkring oss. Men oftast bara för att få en stunds lugn och ro.

Ibland har jag helt tyst. Någon gång vill jag ha musik. Att sitta ute i naturen och lyssna till naturens egna ljud kan också vara avkopplande. Kanske nära vatten, eller  under ett träd, mitt ute på ett stort fält eller varhelst man känner sig bekväm med att befinna sig. I badkaret, i sängen, soffan, på hästryggen eller på en pinnstol, du bestämmer!

Man kan sitta, ligga, stå eller dansa, det finns inga rätt eller fel när det gäller meditation, det gäller bara att hitta ett sätt som passar en själv. Det kan även förändras över tid hur man vill ha det, det gäller att prova sig fram.Ledd meditation eller på egen hand, det är också upp till dig att prova dig fram till vad som passar! Det kan vara olika från dag till dag också, vad man behöver.

Träning ger färdighet och det gäller också beträffande meditation. Jag slappnar av snabbare och kommer djupare för varje gång jag mediterar känns det som. Det säger fler av dem jag talat med också som tränar på att meditera. Skriv gärna ner dina erfarenheter efter varje gång, det kan hjälpa dig att se förändringar eller framsteg, det är så lätt att glömma.

Mitt starkaste och främsta råd är att inte krångla till det för sig, gör det så enkelt som möjligt! Vill du tända ljus eller rökelse, så gör det, men det finns inga måsten, inga krav. Andas djupt och lugnt och slappna av. Försök att släppa det som ska komma och det som varit, låt stunden av meditation bli din egen, var här och nu...

Varmt lycka till, jag rekommenderar verkligen en stunds meditation då och då, det kan göra underverk!

Anmäl
2011-09-14 12:15 #1 av: JILE

Ja det försöker jag med också, och jag känner att det där lugnet att bara va är så skönt.Glad

 

Anmäl
2011-09-16 10:07 #2 av: Anna-Helga

Visst är det så! Och man hittar det lättare i vardagen med lite träning känner jag! Mitt i stressen kan man liksom koppla av! Det är coolt! :)

Anmäl
2011-09-16 10:12 #3 av: JILE

Precis :) det behövs verkligen...så man hinner landa i all stress som är. Själv är jag sugen på att gå en trancehealingkurs, men är för feg för man måste sova borta :))

Det är Anneli Johansson på Orfalese som ska lära ut detta och det är bland de första kurserna just nu. Hm..är sugen som sagt.

kram

Anmäl
2011-09-16 12:25 #4 av: Anna-Helga

Spännande ju! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.