Auran, Chakra, Kristaller...

Rotchakrat-Baschakrat-Mooladhara

2011-09-20 10:35 #0 av: Anna-Helga

Rotchakrat är beläget på basen av ryggraden och är det chakra som vibrerar på lägst frekvens, dvs det långsammaste av våra sju chakran.

Färg:röd

I och med dess frekvens så är dess färg är röd eller svart. I och med chakrats placering så hör det i hög grad ihop med vår sexualdrift. Fysiskt sett hör rotchakrat ihop med vår fysiska kropp; skelettet och då först och främst benen och bäckenet.

Rotchakrats element är jord, det fasta i livet. När rotchakrat befinner sig i balans har vi sk jordförbindelse man brukar säga att man står med bägge fötterna på jorden och vi känner oss väl till mods. Andra egenskaper som det här chakrat är förbundet med är saker som är relaterade med den materiella världen, framgång. Hit hör också våra mest primära behov såsom mat, värme och trygghet, överlevnad och instinkter.
Individualitet, stabilitet, säkerhet stillhet hälsa mod och tålamod är också egenskaper man visar upp när rotchakrat befinner sig i balans.

Negativa egenskaper som kommer fram när chakrat är blockerat och i obalans är att man blir självcentrerad, man blir osäker på sig själv. Blockeringarna kan även visa sig genom ilska, våld och girighet.
Psykiska faktorer: Familjens och gruppens fysiska säkerhet och trygghet, förmåga att klara livsuppehället, förmåga att försvara sig, hemkänsla, social lag och ordning.
Fysiska problem: Kroniska ländryggsbesvär, ischias, åderbråck, ändtarmscancer, depression, immunsjukdomar.
Främsta rädslor: Oro för den fysiska överlevnaden, rädsla för att bli övergiven av gruppen och för yttre kaos.
Främsta starka sidor: Stam- och familjeidentitet, samhörighetskänsla och stammens hederskodex, gruppens stöd och lojalitet som skänker trygghet och skapar kontakt med den fysiska verkligheten.

Det chakra som utvecklas tidigast hos ett nyfött barn är sjunde och första chakrat. Först ska själen ta sin boning i barnets kropp och sedan ska starka rötter växa ut så att den materiella existensen inte hotas. Ett barn som fått mycken, ovillkorlig kärlek i tidig ålder, har därför en starkare överlevnadsdrift än det barn som inte omgetts av villkorslös kärlek. Aggressivitet, passion, intensitet och spontanitet är aspekter av personligheten som vi ofta är rädda för, både hos andra och hos oss själva. Vi jordmänniskor bär på så mycken förträngd aggressivitet att när den kommer fram, får det sjuka och allvarliga konsekvenser, allt från våldtäkt och barnmisshandel till krig och eploatering av jordens resurser och av andra människor.

Blockeringar i muladhara berör hela bäckenbottenmuskulaturen. Den påverkar alltså muskulaturen som kontrollerar avföring, urin och den sexuella utlösningen. Potträning, sexuella övergrepp eller en trångsynt omgivnings syn på onani, sexualitet och fysiska behov ger förstås spänningar i bäckenbottenmuskulaturen och blockeringar i rotchakrat.
Dessa spänningar ger upphov till svag överlevnadsförmåga, brist på vitalitet och handlingskraft, slöhet och depression, ointresse för det motsatta könet och svag sexualdrift.

Likgiltighet för den materiella verkligheten och oförmåga att ta hand om den fysiska vardagen kan vara symptom på ett första chakra med för lite energi. Motsatsen kan också vara fallet. man kämpar t. ex. för att bli rik, men är ändå rädd för att inte ha tillräckligt med pengar.
Rastlöshet och oförmåga att vila är också symptom. Ständigt på jakt efter nya sexpartners för natten, men aldrig tillfredsställd. Lättirriterad, arg och alltid aggressivt missnöjd är också aspekter av människan som påverkas av ett överladdat rotchakra.

Stenar som är bra för rotchakrat: Röd jaspis Granat Obsidian Rökkvarts Onyx Rodonit Turmalin Rubin Rodokrosit Moldavit Antal lotusblad: 4 Rökelse: Ceder Planet: Mars, Saturnus

Av: Nyfniken

Anmäl
2012-03-07 20:20 #1 av: stina63

Bra artikel om rotchakran som jag puttar upp

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.