Annons:
Etikettauran-chakra-kristaller
Läst 7309 ggr
Anna-Helga
2011-09-20 10:40

Navelchakrat-Sakralchakrat-Swadisthan

Detta chakra är placerat ca tre fingerbredder under navlen, därför kallas det ibland även för navelchakrat.

Orange färg

Det är här kroppens centrum eller tyngdpunkt sitter. Man håller bnsen bättre både fysiskt och psykiskt om man är balanserad här. Harachakrat har dels med sexualiteten och dels med vår kontroll över våra känslor att göra. Förmågan till att kunna avgöra om man vill uttrycka en känsla eller inte sitter här, samtidigt som det är ett centrum för spontanitet, lust , livsglädje och ilska. Har man en bra balans här så har man lust till och glädje av sexualiteten. Man vet vad man känner för att göra och vad man inte har lust att göra. Man känner sig lugn i pressade situationer, man får inte panik och blir hysterisk. Är man själv lugn så kommer det att påverka andra runt omkring oss lugnande. Obalans i Harachakrat medför sexuella problem, man får svårt att vara lugn, att ge sig hän och vara spontan. Psykiska faktorer: Skuld och skuldkänslor, pengar och sex, makt och kontroll, kreativitet, moral och ärlighet i relationer. Fysiska problem: Kroniska ländryggsbesvär, ischias, gynekologiska och obstetriska problem, smärta i bäcken och ländrygg, potensstörningar, urinvägsbesvär.

Främsta rädslor: Rädsla för att förlora kontrollen eller för att kontrolleras av andra genom den förkrossande kraften i händelser eller omständigheter som missbruk, våldtäkt, svek, impotens, ekonomiska förluster, att bli övergiven av partnern eller affärskompanjoner. Vidare rädslan för att förlora sin fysiska styrka. Främsta starka sidor: Förmågan och uthålligheten att av egen kraft överleva ekonomiskt och materiellt och att kunna försvara och skydda sig själv, instinkten att fly eller fäkta, förmågan att ta risker, att kunna återhämta sig efter att ha förlorat familjemedlemmar, parter, egendom, arbete eller pengar. Vidare kraften att kunna göra uppror och skapa sig ett nytt liv samt förmågan att kunna fatta personliga och yrkesmässiga beslut.

Stenar som är bra för navelchakrat: Granat Rubin Karneol Eldopal Krysokolla

Antal lotusblad: 6

Rökelse: Viol, Gardenia Planet: Månen, Venus, Mars, Merkurius

Av: Nyfniken

Annons:
[GunillaF]
2011-12-08 14:06
#1

Bra artikel.Glad

Det är helt otroligt vad många människor som har "stopp" i navelchakrat. Jag brukar behöva göra rensning och sätta fart på navelchakrat på de flesta innan jag skickar healing.

stina63
2012-03-07 20:11
#2

Mycket bra artikel tänk ändå så mycket stopp vi har eller många har i navelchakran, Tror man får rensa lite då och då..

Upp till toppen
Annons: