Hälsa

Andlighet

2012-08-12 07:40 #0 av: wolfheike

Andlighet vad är egentligen andlighet. För mig är det ett stort brett ämne och måste inte alltid innehålla en tro. Andlighet kan vara så oerhört mycket och ger vår själ ro och harmoni i sånt vi trivs med. Det är så oerhört viktigt att lyssna till sitt inre, en väg till välmående helt enkelt.

Oftast när vi hör ordet andlighet så förknippar vi det genast med tro och religion men faktum är att vara andlig kan innebära så mycket mer än att enbart ha en tro och övertygelse.

Jag har en väninna som inte alls tror på det andliga men hon är en djup varm omtänksam själ som månar om både stora och små. Gör en enorm insats för djur och aktivt deltar i djurens rättigheter bara det är för mig en stor andlighet att handla efter sånt man är mån om och vill stötta och hjälpa på alla vis.

Jag har sagt till henne att hon är en djup andlig person även om hon inte alls är troende så finns djupet och omtanken där och bara det tycker jag är en andlig handlig när man värnar om andra.

Man måste inte vara en person som gör allt för alla andra utan du kan vara djupt intresserad av någonting som din egen ande brinner för. Ett intresse,en sport, handarbeten,konst osv även där lyser andligheten eftersom det kommer från djupet av vårt hjärta att få utöva eller göra det vi trivs med och tycker om.

Du kan vara en inbiten vetenskapsman som brinner för att utforska allt vetenskapligt även det är andlghet eftersom det kommer från djupet och är något vetenskapsmannen drivs av att utforska och undersöka.

Alla är vi andar även i vår fysiska kropp.Anden kan aldrig dö medan vårt fysiska skal både kan skadas och förintas.Anden finns inom oss alla oavsett vi tror på den eller inte och är den som driver oss att göra sånt vi brinner för och tycker om.

Andlig Död !

Är ett av det värsta vi kan drabbas av, nu dör aldrig anden men när vi börjar må dåligt, får ångest eller när livet bara tar emot då är det vår egen ande inom oss som säger ifrån att nu är något fel och vi behöver räta upp det som gör ont inom oss.

Kanske är man på en arbetsplats man vantrivs med och känner ångesten kommer krypande så fort det närmar sig arbetstid.Det är vår egen ande som säger till oss att ändra på vår arbetssituation och finna ett yrke som är upplyftande och som vi trivs med.

Det kan vara dåliga förhållanden med människor man bara känner att man inte trivs med samma här din ande säger stopp och gör förändring.

Gör vi förändring när vi mår dåligt så minskar också risken för både utbrändhet och psykisk obalans, ju längre vi kämpar emot när vi inte mår bra av något ju svårare blir det att ta sig ur ett dåligt mående och det är det man kallar andlig död när man inte lyssnar inåt utan fortsätter i samma takt och mår dåligt av olika situationer.

Lyssnar vi till vår inre ande när den säger stopp då finner vi både balans och harmoni. Jag var i ett yrke som brände ut mig totalt men jag fajtade emot och gick dit fast jag mådde riktigt pyton och vad hände jo jag brände ut mig och fick svårt att komma ur både yrket och den ångest som dagligen infann sig.

Den dagen jag tog beslutet att nu får det vara nog, sa upp mitt jobb och började leva med sånt som gjorde mig glad då försvann också smärtan inombords för jag lyssnade till min inre ande.

Det är så otroligt viktigt att må bra på insidan och finns skräp i vår väg som förgör bör vi genast göra oss av med sånt som får oss att må dåligt. I längden kommer även fysiska sjukdomar in i bilden om vi inte lyssnar. Vi får spänningar, onda ryggar, dålig mage med magsår eller katarr. Vi sliter på vårt hjärta om vi går emot vårt inre när det talar om för oss att nu är något galet och fel.

Alla har vi rätten att få må bra,att få göra sånt vi trivs med både i yrkesliv och fritid.Så ge dig själv möjligheten att få må bra,lyssna på din egen inre ande den ljuger aldrig.

Anmäl
2012-08-12 12:05 #1 av: Pelle Långlös

Mycket bra skrivet. Du öppnar upp så bra och beskriver andlighet så bra.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-08-12 12:28 #2 av: Wony

Riktigt fint skrivet! Glad

Anmäl
2012-08-12 12:29 #3 av: wolfheike

Tack snälla ni Kyss

Anmäl
2012-08-12 13:39 #4 av: PiganX

Jag måste hålla med Ylva (får jag säga så eller ska jag säga Pelle Långlös?) och Wony, riktigt bra (be)skrivet! Glad

Anmäl
2012-08-12 13:50 #5 av: Pelle Långlös

Ylva blir bra. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-08-12 13:52 #6 av: wolfheike

Tack Felicia också Kyss

Va bra Ylva,lite lättare att kalla dig så än Pelle när du är kvinna Glad

Anmäl
2012-08-12 13:53 #7 av: Pelle Långlös

Hehe ja det blir knasigt då.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-08-12 18:43 #8 av: Pagan

Tack Heike för intressant läsningGlad

Anmäl
2012-08-13 19:34 #9 av: Skogshumblan

Tack Heike, du gav mig lite att grunna på.

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Anmäl
2012-08-14 09:17 #10 av: wolfheike

Tack själva som orkar läsa Flört

Anmäl
2012-08-14 12:06 #11 av: stina63

Wow vilken fin och intressant artikel WolfheikeGlad

Anmäl
2012-08-14 12:25 #12 av: wolfheike

Tack Stina ,roligt att se dig det var ett tag sedan Glad

Anmäl
2012-08-14 12:38 #13 av: stina63

Hehe ja jag tänkte jag får  gå iin här  hälsa på er, Jättebra att insidan har kommet igång igen, Bra sida lugnt och skönt här inne.Glad

Anmäl
2012-08-14 14:03 #14 av: [Hallona]

En underbart enkel och klargörande beskrivning av begreppet andlighet! Många har ju missuppfattningen, att andlighet är kopplat till någon religion - men så är ju inte fallet.

I princip, kan en inbiten ateist vara mycket mer andlig, än en fanatiskt religiös person. (Detta som exempel på frånvaron av något samband mellan andlighet och religion.)

En del är andliga ... andra är religiösa ... och många är både/och...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.