Meditation/Avslappning

Naturen och avslappning

2012-10-10 13:27 #0 av: Wony

Vi alla har nog någon koppling till skog och mark, hav, vattendrag, klipphällar och stränder. För många är den här kopplingen väldigt viktig och avslappnande.

Naturen är bra

Många finner ro och lugn i naturen. Och det är kanske inte så konstigt, för var kan man komma närmare sig själv och andra än i naturen, där man bara har sig själv och det som finns runt omkring en. Inga bilar, tåg och blinkande reklampelare. Inga fulla shoppingcenter och trånga parkeringsplatser. Vi får en chans att koppla av och slippa vardagsstress och bekymmer.

Tips på avslappningsteknik

Nästa gång du är ute och går, kanske i en park, en skog eller på en strand, sätt dig ner på en bekväm plats en stund, känn in allt runt omkring dig. Lyssna på ljuden runt omkring och känn hur varmt eller kallt det är, hur vinden blåser. Tänk inte på något särskilt, utan försök bara att koppla av och släppa allt. Tänker du en tanke, låt den vara, fokusera inte på den utan låt det komma och gå som tankarna själva vill.

Sitt så länge du vill, tills du känner att du är nöjd. Ofta kan det vara svårt i början att riktigt slappna av, men med lite övning blir det lättare och lättare. Försök att vara avslappnad och lugn, men ändå vara medveten om vad som sker runtomkring. Försök att vara stabil och i balans även om ett plötsligt ljud kommer, eller något annat händer.

Annat man kan göra

Det finns många andra saker man kan göra, om man inte vill sätta sig ner och meditera. Exempelvis ta med sig en filt och lite god mat och ha en picknick, eller bara ta en långsam promenad. Kanske leta efter fina stenar eller växter. Man kan känna på olika träd, jämföra hur barken känns mot huden, eller titta på hur myrorna springer fram och tillbaka över stigarna. Man kan leta upp en bäck och följa den för att se var man hamnar... Ja, det finns mycket man kan göra i naturen som är avslappnande och välgörande.

 

Anmäl
2012-10-10 16:22 #1 av: Pelle Långlös

Bra skrivet. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-10-10 16:26 #2 av: Wony

Tack! Glad

Anmäl
2012-10-13 00:11 #3 av: JereMina

Jag och min man med hund och katter bor ute i naturen i en liten by och kan slappna av med detta varje dag GladLugn och fin Skämtar


Anmäl
2012-10-13 07:29 #4 av: Pelle Långlös

Mysigt ställe. :-)

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-10-13 09:49 #5 av: Wony

Jag instämmer, det ser hur mysigt ut som helst! Det påminner lite om trakterna där jag bor, men det kan se ut så över i princip hela Sverige ju.

Jag är ju arbetssökande, och måste jag flytta så måste jag. Men jag tror att det skulle kännas ledsamt, för man har ju sina små "egna" ställen ute i naturen Glad

Anmäl
2012-10-13 17:16 #6 av: PiganX

Bra skrivet! Jag var ute på långpromenad i skogen med hundarna för nån timme sen. Glad

Anmäl
2012-10-13 17:19 #7 av: Wony

Vad härligt! Här är det kyligt, men jag funderar på att gå en liten promenad senare ikväll, om jag vågar, vill säga. Ha alltid varit något rent ruskigt mörkrädd nämligen. Men man får ju lov att utmana sig själv en smula, tycker jag. Glad

Anmäl
2012-10-13 17:23 #8 av: Pelle Långlös

Har inte gått ut på hela dagen. Om det är fint imorgon skall jag ta med mig mina ritsaker och gå till slottet och måla lite.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.