** Info om sajten

iFokus mot mobbning

2012-10-17 18:06 #0 av: Wony

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande inom en social grupp. På iFokus har vi kommit överens om att inte tolerera mobbning.

iFokus mot mobbningMånga människor på ett ställe

iFokus 300 sajter besöks varje månad av omkring en miljon människor. Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och värderingar. Vi har olika saker att bidra med i diskussionerna. Det är styrkan med en plats som iFokus. Här kan du få nya infallsvinklar och perspektiv. Samtidigt ställer det krav. Vi måste vara lyhörda för varandra.

iFokus ska kännas tryggt

Vårt mål är att man som medlem ska uppleva iFokus som tryggt och fritt från mobbning. Vi måste därför uppträda på ett sånt sätt att inte andra känner sig hotade när vi diskuterar. Det en person uppfattar som engagemang och diskussionsiver kan en annan uppfatta som hotfullt eller kränkande.

Känner du dig utsatt?

Om du känner dig mobbad eller hotad är det viktigt att du talar om det. I första hand för värden på den sajt det gäller. I andra hand för någon av medarbetarna. Tala om vem eller vilka du känner dig utsatt av, vad som får dig att känna så och vad du förväntar dig att någon gör åt det. Bifoga gärna exempel från diskussioner. Då är det mycket lättare att bilda sig en uppfattning.

De flesta vill väl

Utgå ifrån att det du läser på iFokus är skrivet med gott uppsåt. Oftast är det nämligen så. Om du är osäker kan du alltid fråga vilken avsikt som ligger bakom ett inlägg.

Skrivet av Niklas på iFokus

Anmäl
2013-03-23 12:06 #1 av: [kvasthilda 72]

Tycker du verkligen att medlemmarna på Skeptisicm skriver med gott uppsåt???

Nu blir jag verkligen förvånad???  Förskräckt

Anmäl
2013-03-23 14:04 #2 av: [leWolf]

Kan bara hålla med dig i tanken där Kvastis och det här meddelandet gick ut i Oktober men är högaktuellt,mobbing är aldrig någonsin acceptabelt och jag gissar din fråga är riktad till den som skrev texten?

Tips vänd dig till killarna och lägg din synpunkt för det är bara bra om medlemmar säger sin mening eller än bättre ta upp det på support och hoppas få vettigt svar där,vet inte om dom tar upp dessa ämnen på support men prova för alla ska ju få ha utrymme för sitt.Vi i admin här inne har inte skrivit texten men bra ändå att i fokus gör något men visst mer kan alltid göras i den här frågan Blinkar

Ha en fin dag på dig Hjärta

Anmäl
2013-03-23 14:43 #3 av: Wony

#1 Var det mig du riktade frågan till, och varför då i så fall? Jag vet inte riktigt vad du menar? Som leWolf skriver, det är inte vi i admin på Insidan som skrivit, utan Niklas som skrivit artikeln, men vi har publicerat den här med, liksom andra sajtvärdar har gjort på andra sajter inom iFokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.