Hälsa

Energitjuven

2013-09-13 14:07 #0 av: Ljuskristallen

Den här artikeln skrev jag för en tid sedan i ett dolt forum och energitjuvar kan man nog inte prata för mycket om dom poppar upp lite var stans så jag lägger in den även här på Insidan för hur det är möter vi dom både i familjen, vänner, arbete skola och överallt. Artikeln skrevs 2013.06.06

Energitjuvar möter vi alla nästan dagligen och dessa kan verkligen suga musten ur oss. Det är inte alltid beskydd räcker till för en del lyckas ta sig in varelse vi vill det eller ej.Dom svåraste enrgitjuvarna är nog dom som omedvetet slukar vår energi men det finns en del knep för beskydd och dom tänkte jag vi kunde ge varandra våra egna tips och råd i den här tråden.

Det finns fler former av energitjuvar, dom som medvetet dränerar oss på energi och så har vi dom som är helt omedveten om sin handling.

Jag ger mig den på att dom flesta av oss mött dom, har väldigt svårt att tro nån sluppit undan och dessa personer kan vi få många olika känslor med allt från vrede,ilska,ledsen,trött,slut och alla känslor däremellan.

Energitjuven lever på vår energi den norpar den slukar och man står ofta handfallen i sin egen snällhet för man vill inte stöta sig med nån.

Många menar bryt kontakten omedelbart med dessa men sånt är lättare sagt än gjort om dom finns i vår närhet.Det kan vara ens egna barn,en förälder,en granne,syster släkting och där är det inte lätt att bara bryta en kontakt för faktum är man kan ha en bra relation även till en energitjuv speciellt om denna finns i vår närmaste krets.

Jag har en i min närhet en person jag både tycker om och trivs med men personen dränerar både mig och andra och är en sk omedveten energitjuv och då är det inte lätt att bara säga tack och hej.

Dessa kommer i så många olika former och några exempel tänkte jag dela med mig av här.Det finns så många olika sorter och alla kan jag inte räkna upp här men några vill jag dela med mig av.

Vissa av dessa har satt i system att på något vis ta plats så andra inte får synas.Det kan vara allt från dagis till jobb eller skola dom finns där och nitiskt slår ner på andra för att fylla på sin egen energi.

Det kan vara en person som tycker sig kunna ditt jobb bättre än du eller en skolkamrat som säger sig vara duktigare än du såna enkla saker gör att vi snabbt dräneras på energi.

Nån har kanske skaffat sig något nytt som den tycker om och genast infinner sig energitjuven och ska på något vis antingen hitta fel eller rent av säga att det där skulle då aldrig jag ha skaffat.

En ny bil kanske eller nytt hus,en klänning och energitjuven är snabbt på plats och hittar fel på både bilen klänningen och huset.Det kan vara ord som jag läste att den firman minsann...eller jag hörde på nyheterna att den klänningen minsann var barnarbeten osv osv.

Sådär kan dom hålla på för att själva få energikickar men dessa energikickar varar sällan långa stunder innan det är dags att fylla på med ny energi från nån annan.

Den omedvetna brukar ofta ha handlingar som vill styra andras vardag,man tror sig vara omtänksam men kan istället bli väldigt kvävande.Man kanske tycker sig hjälpa till om man fixar till och ändrar andras hår eller kläder,man kanske rättar till blomkrukan hos sin syster eller nån förälder när man hälsar på men det man egentligen gör här är att inkräkta på andras privata genom att få dom i en form av underläge och själv fyller man på sin egen energi med andras.

Den omedvetna brukar vara oerhört svår att konfrontera och säger man något får man ofta orden,ni skulle ha det bättre utan mig eller det är bara fel på mig.Jag kan inget,klarar inte av nåt för allt jag gör blir bara fel och sen är stor gråten i full gång och personer kring denna energitjuv får ont samvete backar tillbaka med orden förlåt medan energitjuven får övertaget och åter igen dränerar sin omgivning på energi.

Det finns hur många former som helst och jag skulle kunna räkna upp en hel radda men jag går hellre in på olika beskydd,enkla knep som vi kan ha nytta av i vår vardag.Tyvärr biter det inte på alla men det gäller för oss att stänga ner så dessa inte dränerar oss på energi både när vi är ute bland folk eller i hemmet.

Det vi ofta hör om är den vita bubblan en enkel enkel handling där vi skapar en oval bubbla visuellt kring hela vår kropp och där vi ber guider och änglar om att endast ljus och endast god energi ska befinna sig innanför denna bubbla och att allt negativt som riktas mot oss slår emot bubblans ytterväggar där det sänds ut i universum för omvandling till ljus och kan inte nå fram till oss.Det här är nog den enklaste av alla beskydd.

Sen kan vi alltid stänga ner våra chakran med början på kron chakrat där vi visuellt föreställer oss en blomma som vi stänger blad för blad.Väl nere vid rotchakrat ska vi alltid lämna det lite på glänt så vi inte drabbas av chakra död vilket inte innebär fysisk död utan vi kan känslomässigt stänga igen för mycket och sen få svårt att öppna upp våra känslor på nytt så rot chakrat ska alltid stå lite på glänt.

Ni andra har säkert en massa goda tips att dela med er av och jag skriver detta just nu för bara igår råkade jag ut för en energitjuv som gjorde mig redigt redigt arg men hur tusan säger man sånt till en snäll vänlig person jag känt i flera år.

Därför kom tanken i dag att vi kan dela med oss av olika tekniker som skyddar mot detta energitjuvande,tips som vi alla kan använda i vår vardag.

Vi som håller på med det andliga är väldigt öppna för alla former av känslor och jag vet inte hur ofta jag stöter på att jag tar in andras sorg,glädje eller ilska fast den inte alls har med mig som person att göra.

Ett enkelt exempel var en Söndag jag tog cykeln ner och handlade.Butiken hade max en eller två kunder och kassörskan.När jag åkte var jag på toppen humör men kom hem som en ilsken bålgeting då hade jag på vägen lyckats snappa upp en annan människas ilska för själv hade jag ingen som helst orsak att vara arg men jag var fly förbannad.Allt jag gjort var handlat och sagt hej och tack i kassan,ingen annan hade jag pratat med men ilsken till tusen när jag kom hem.

En annan gång på en mack samma där fåtalet kunder men jag möter en man på vägen ut och får en ångest jag inte visste hur hantera och fick göra stora renings ceremonier när jag kom hem,jag tror jag eldade Salvia i fem timmar den dagen och utförde många ritualer innan det till slut släppte och jag tog en ren frisk dusch för att få bort restenergier från min aura så vi möter detta lite varstans och i så många olika situationer då kan det vara bra med en tråd med olika tips för en del fungerar bra för vissa medan andra fungerar den inte alls för.Kom gärna med tips för det här möter vi alla i vår vardag och kan behöva lite råd och hjälp med olika tekniker så vi får behålla vår egen energi.

Vi har alla rätten att behålla vår egen energi !


Anmäl
2013-09-13 16:05 #1 av: [Sol69]

Kanon artikel Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-09-13 18:37 #2 av: Ljuskristallen

Pussar

Anmäl
2014-07-31 18:52 #3 av: H-lena

Bra skrivet! Jag saknar dock en typ av energitjuv som jag har fått erfarenhet av den senaste tiden. Den typen av person som söker uppmärksamhet, som tycker synd om sig själv och vill att man ska bry sig om den, som bara klagar på hur hemskt de har det, att allt alltid kommer att vara förj*vligt, men när man försöker hjälpa så är det som att det inte kommer fram. Personen i fråga vill inte ha hjälp, är inte tacksam för hjälpen och säger i princip att "vad spelar det för roll? du kan inte hjälpa mig" när man bara försöker få den att må bättre. Jag som tyckte jag var negativ. Det är en riktig energitjuv! Man vill hjälpa men ens hjälp tas inte emot, och man kommer ingen vart i diskussionen. Vad gör man då? Jag vill ju bevisa att man alltid kan göra något. Samtidigt vill jag inte bli dränerad då jag själv kämpar med att behålla min positiva energi och inte dras ner i det negativa. Men man kan ju inte sluta bry sig heller. Trixigt det där. 

Anmäl
2014-08-07 01:38 #4 av: Tarotstollan

Jättebra skrivet! Glad i detta fallet att jag  inte känner av energier på det viset men är drabbad lite av det H-lena skriver. Det är tillräckligt jobbigt!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.