Övrigt

Att våga släppa taget

2014-02-07 10:59 #0 av: Twinflamewolf

Att våga släppa taget för att ge utrymme för nytt. Det här är något vi möter under hela vårt liv i både situationer och med människor. Det som var viktigt för 10 år sedan kanske inte känns lika viktigt i dag.

Ofta får vi ändra på men många gånger kan ändring kännas skrämmande eftersom vi gärna kan gå i invanda mönster som hindrar oss från att våga ta klivet och släppa taget om gammalt som i sin tur kan hindra oss i våran utveckling.

Att våga släppa taget kan vara befriande många gånger men att hålla kvar vid gammalt kan i sin tur hindra att vi kommer vidare i våra liv och vår andliga utveckling.

En situation som hände mig för många många år sedan,en grupp människor som på den tiden gav mig enormt mycket men så började det bli negativa vibbar från två damer varav en drev en butik på orten jag bor en butik vi ofta träffades,pratade och fikade i.

Allt förvandlades till negativt och snacket uppstod och i det läget kändes det sorgligt att behöva bryta upp men nu cirka 9 år senare ser jag att det avslutet istället bara gjorde mig gott för att stanna i något negativt drar oss enbart tillbaka och vi stänger flödet för utvecklingen.

Att våga släppa taget och gå vidare med nytt kan kännas hårt många gånger men hur det är kommer ljusningen och man ser att man valde rätt vilket jag inte alls kunde se för 9 år sedan men skulle jag stannat kvar i det umgänget hade det kunnat bli pannkaka av alltihop så jag känner det är så viktigt att börjar negativt krypa fram i olika situationer eller sällskap så är det bäst att kunna dra sig undan innan allt bara istället blir fel.

Vi möter sånt här under hela vårt liv redan i barndomen får vi erfara det här.Att våga förändra,att våga säga nej och inte bara följa med andra för bekvämlighetens skull är modigt av oss för hur det är öppnar det många många nya dörrar,dörrar man kanske missar om man stannar kvar i negativt som i sin tur bara kan dra ner och tillbaka oss i våran utveckling.

Att våga förändra,våga gå vidare,att inte fastna i gamla tankemönster som dränerar oss på energi det frigör vår egen ande och vi får ut så ofantligt mycket mer om vi vågar leva våra liv som för oss känns rätt.

Vågar du ta steget till förändring,vågar du släppa taget om både situationer och människor ?det kan vara byten av jobb där man känner att kollegor inte längre har någon plats i ens liv.Det kan vara vänner som man känner att man inte längre har något gemensamt med och istället har börjat sluka ens energi.

Det här är inte alltid det lättaste men för vår egen skull måste vi våga ta klivet framåt och göra dom nödvändiga förändringar vi känner inom oss behövs.Först då kan vi gå framåt och få ut det absolut bästa av livet.

Våga vara du och våga ta för dig av det livet har att erbjuda och följ din egen inre känsla vad som just för dig är rätt eller fel .Våga förändra och många nya dörrar kommer att öppnasBlomma


Anmäl
2014-02-07 14:00 #1 av: Wony

Väldigt fin artikel!

Anmäl
2014-02-07 14:11 #2 av: Twinflamewolf

Tack Wony Blomma


Anmäl
2014-03-15 22:41 #3 av: cirrun

Verkligen bra funderingar och stämmer in  i min världsbild; - livet har visat att man skall se sig om och ibland byta stigen man trampar på...annars kan 'mossan' suga  ner en aningslös vandrare...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.