Smörsockerkaka
Jag tycker att det här receptet skulle passa att lägga in på Insidan!
Godaste sockerkakan
Saftig och hållbar socker kaka, godast om den bakas med smör.
16 bitar
250 g smör eller margarin
4 dl socker
½-1 msk vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl eller 1 dl graham + 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten eller konjak
Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda ner ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje ägg.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vatten, rör om väl.
Häll smeten i en pappersklädd rund form eller smord och bröad hålform (2 liter).
Grädda kakan i 175 grader, ugnsvärme ca 55 min….(tar mellan 45-55 min beroende på ugnen).
Stjälp upp kakan på galler efter ett par minuter och låt den kallna under formen.
Tid: 30 min + 55 min i ugn.
Mumsig så gott, Jag blir så sugen. Det är så gott med sockerkaka
Skriv gärna in den på kalas.ifokus
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Jammi så hiimla smaskigt detta lät Susanne:-)) tack så mycket för receptet *L*
#2 Jag har lagt in den på kalas nu
Varsågod Mossis!
Man tackar!
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Den låter jätte god. Den ska jag prova. Tycker annars att det är svårt att få sockerkakan saftig.
Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.
*viskar* man kan byta ut lite av vetemjölet mot sötmandlar som Malte till"pulver" också. Smarrigt!
/ Skogshumblan
Medarbetare på tarot och healing.
"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.
Kan man ta konjaken separat ?
Eller både i kakan och i ett litet glas kanske?
/ Skogshumblan
Medarbetare på tarot och healing.
"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.
#8 Visst Gilla kan du ta konjaken separat och ta vatten i kakan *hihi*
#9 Eller både ock
Kalendula, den blev fin den!