Astrologi, Horoskop, Planeter m.m.

Den kinesiska zodiaken - Tuppen

2007-06-12 20:21 #0 av: mandymoo

Om dom 12 olika djuren i den kinesiska zodiaken. som del 10 kommer här tuppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Födelseår:

  • 1921 Feb 8 - 1922 Jan 27 Element: metall
  • 1933 Jan 26 - 1933 Feb 13 Element: vatten
  • 1945 Feb 13 - 1946 Feb 1 Element: trä
  • 1957 Jan 31 - 1958 Feb 17 Element: eld
  • 1969 Feb 17 - 1970 Feb 5 Element: jord
  • 1981 Feb 5 - 1982 Jan 24 Element: metall
  • 1993 Jan 23 - 1994 Feb 9 Element: vatten
  • 2005 Feb 9 - 2006 Jan 28 Element: trä
  • 2017 Jan 28 - 2018 Feb 15 Element: eld

Grundläggande egenskaper: stolt, ambitiös, beskyddande, impulsiv, söker kunskap, höga ideal, upptagna

Grundläggande energi: yin

Grundläggande element: metall

För tuppen är de yttre aspekterna av tillvaron det viktigaste. Hon älskar att fylla sitt liv med tydliga strukturer och är försiktig med att ta till sig något bara för att det är det senaste modet eller den senaste inriktningen. Tuppen tycker att viktiga saker ska behandlas på ett seriöst sätt och säger hellre nej en gång för mycket än hamnar i en situation som hon inte känner sig bekväm med.

Tuppens starka förkärlek för tydliga strukturer och det traditionella gör att hon gärna arbetar inom ett område där dessa sidor får komma till uttryck. Tjänstesektorn i någon kommunal eller statlig organisation ör en högst möjlig arbetsplats.

Tuppen har höga krav på sin familj och önskar att de ska göra sitt yttersta för att ta vara på sina förutsättningar.

Det här är zodiakens mest egensinniga djur som är full av ideal och drömmar. Dom är attraktiva och färgrika. Och mycket stolta över sig själva. Dom kan vara mycket direkta och brutala vilket gör dom till dåliga diplomater. Dom säger vad dom tycker och tänker helt utan hänsyn till andras känslor. Dom kan inte alls förstå varför andra skulle bli upprörda, för dom har ju rätt!

Tuppar har en djup passion för sitt arbeta och är väldigt kreativa och kompetenta. Dom sköter sitt arbete med stor noggrannhet. Dom ger inte upp utan provar tills dom får det att fungera. Dom har inte så stort tålamod och måste lära sig att vissa saker tar lite tid. Och dom måste även lära sig att allt kan inte ändra sig för att passa in i deras värld.

Pengar och budgetar har tuppen inga problem med. Dom håller hårt i börsen och vill ha stenhård kontroll på sin egen ekonomi och gärna även din. Så kan dom också vara mycket generösa. Och har du problem så ställer en tupp alltid upp. Känner du att du får för lite av en tupps tid så anser hon att du inte behöver mer. En tupp är noga med hur dom spenderar sin tid.

En tupp är välordnad och ser dom finaste av detaljerna i saker och ting. Dom är perfektionister och har inget till övers för mänskliga misstag. Dom gillar debatter och startar gärna upp en om dom kan. Tuppar är bra på att formulera sig i både tal och skrift. Och om dom blir utmanade så drar dom sig inte för en lång debatt. Och trots att dom vet att dom har fel så försöker dom med alla medel vinna. Tuppar har svårt att erkänna att dom faktiskt kan ha fel dom också.

Vad du än gör, underskatta aldrig en tupp. Dom ändrar inte sina ståndpunkter oavsett om så hela världen anser att dom har fel. Dom är så fast beslutna att deras plan ska fungera att den faktiskt till och med gör det. Kanske just för att dom är så beslutsamma och tror på sig själva.

Berömda Tuppar: Confucius, Katherine Hepburn, Wagner, Rudyard Kipling, Caruso, Groucho Marx, Peter Ustinov.


Passar bäst med Ormar och Oxar

Relaterade länkar

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2007-06-12
Anmäl
2007-06-13 10:11 #1 av: AnneN

Haha det stämmer ganska bra på mej =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.